Dankbaar

Regisseur Tim Oliehoek kijkt eerzaam terug op afscheidnemend Hendrik Groen

30 december 2019 12:33 | serie | Door Jacob-Jan van de Groep

© Wessel de Groot
Maandagavond is de laatste aflevering van Het geheime dagboek van Hendrik Groen te zien op NPO1. Regisseur Tim Oliehoek kijkt vol weemoed vooruit en achteruit op het kijkcijferkanon.

"Vanavond valt voor altijd het doek van Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen. Misschien wel het meest eerzame wat ik tot nu toe heb mogen regisseren", zegt de 40-jarige Oliehoek. De regisseur is vooral dankbaar voor de productie. "Wat een hartverwarmende reacties hebben we mogen ontvangen. Ik ben zo onwijs dankbaar en trots op mijn cast en crew."

Ploeteren

Volgens Oliehoek was het ondanks de goede kijkcijfers allesbehalve een gemakkelijke club om Het geheime dagboek van Hendrik Groen te maken. "Want ik kan u vertellen, het was best wel ploeteren met beperkte middelen. Dan moet je toch echt wel een filmhart hebben om door te zetten. En dat hebben ze allemaal, stuk voor stuk. Dank voor de kans en tot een volgend mooi project. Ik hoop dat jullie weer kijken."

Gouden Kalf

Naar het eerste seizoen over opstandige ouderen in een verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord, waarin ook André van Duin een rol had, keken gemiddeld 2,4 miljoen mensen. De serie kreeg ook nog een Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama en hoofdrolspeler Kees Hulst mocht het Kalf voor Beste acteur televisiedrama mee naar huis nemen. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Vanavond valt voor altijd het doek van "Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen". Misschien wel het meest eerzame wat ik tot nu toe heb mogen regisseren. Wat een hartverwarmende reacties hebben we mogen ontvangen. Ik ben zo onwijs dankbaar en trots op mijn cast en crew. Want ik kan u vertellen, het was best wel ploeteren met beperkte middelen. Dan moet je toch echt wel een filmhart hebben om door te zetten. En dat hebben ze allemaal, stuk voor stuk. Dank voor de kans en tot een volgend mooi project. Ik hoop dat jullie weer kijken. Het is helaas weer een beetje later dan dat ik zou willen. NPO1 - 22.40 uur. Lang leve uitgesteld kijken. #OmroepMAX_ #hollandslicht #hendrikgroen #keeshulst #andrévanduin #cobytimp #carrytefsen #robvandemeeberg #ricknicolet #driessmits #advankempen #omanido #joostvandewetering #martijncousijn #barbarawestra #bartwesterlaken #martinvanwaardenberg

Een bericht gedeeld door Tim Oliehoek (@timoliehoek) op

Meer over