Als Rudi Reuvers...

Barrie Stevens beleeft vanavond GTST-debuut

7 februari 2019 13:41 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Barrie Stevens maakt vanavond voor het eerst zijn opwachting in GTST als Rudi Reuvers, de flamboyante interieurstylist met een moddervet accent en een minstens zo groot geheim.

Barrie verklapte in januari al aan RTL Boulevard dat hij een rol in 's lands bekendste soap te pakken had.

Zoë en Bob Xander 

Vaste kijkers van de soap hebben op Videoland al kunnen zien hoe Barrie in de huid kruipt van stylist Rudi Reuvers. Al snel blijkt dat dit een schuilnaam is en dat Rudi ooit geboren werd als Bob Xander. Dat maakt hem dus de verloren gewaande vader van Zoë (Anouk Maas). De afgelopen weken hebben Rik en Laura geprobeerd vader en dochter Xander met elkaar te herenigen en uiteindelijk bracht een privédetective uitkomst, al kon ook die speurneus niet verklaren waar het accent van Bob vandaan komt.

Coming out

De komende weken wordt eindelijk duidelijk waarom Zoë alleen met haar chronisch beschonken moeder Apollonia opgroeide in een woonwagenkamp. Het had er alles mee te maken dat Bob zijn geaardheid niet langer kon onderdrukken. Toen Apollonia hem kort na de geboorte van Zoë in bed betrapte met een andere man, moest hij noodgedwongen vertrekken uit angst dat zijn geaardheid uit zou lekken. Bob veranderde zijn naam in Rudi en begon een heel nieuw leven.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Meet #Rudy oftewel #Bob Xander… Had jij dit verwacht? 👀 #gtst #reünie #Zoë #Rik #familie

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Oom Pete

Rik (Ferri Somogyi) besluit dat Zoë en Rudi elkaar toch moeten leren kennen en denk het listig aan te pakken door de oude, gesoigneerde stylist aan Zoë voor te stellen als zijn oom Pete. Zo kunnen ze voorzichtig en onbewust kennis maken. Zoals altijd in de soap gaan dergelijke goedbedoelde plannen al snel de mist in en komt Zoë achter de waarheid. 

Ja Zuster Nee Zuster

Vlak voor zijn eerste opnamedag gaf Barrie toe geen idee te hebben wie wie was in GTSTZo kon hij vaste spelers als Ludo en Bing niet thuisbrengen, maar dat is gezien zijn verhaallijn ook niet echt verwonderlijk. Zijn rol in de soap is overigens niet Barrie's acteerdebuut op televisie. Dat beleefde de Brit al in 1966 toen hij de rol van Bobby voor zijn rekening nam in Ja zuster, nee zuster

Barrie is zeker de komende 14 dagen geregeld te zien als Rudi Reuvers. 

Meer over