Bruni Heinke wil terug in GTST

Bruni Heinke wil dolgraag terug in Goede tijden slechte tijden als Helen Helmink. De actrice schreef zelfs brieven naar de makers, maar die willen er niets van weten.

Bruni Heinke (76) speelde tot 1997 de rol van de brave Helen Helmink in GTST en sindsdien wacht ze op een uitnodiging om haar rentree te maken in Meerdijk. Maar de makers zijn niet happig. Bruni doet haar beklag in het weekblad Story. „Ik heb de soapschrijvers brieven geschreven waarin ik hen vroeg of ze de rol van Helen Helmink nieuw leven wilden inblazen.”

Moord gepleegd

Tot haar teleurstelling kreeg Heinke nul op het rekest. En dat terwijl ze nog wel zelf een legitieme reden voor een terugkeer van Helen had bedacht: „Ik stelde voor dat Helen een moord gepleegd zou kunnen hebben, die ze angstvallig geheim probeert te houden. Omdat niemand dat van Helen verwacht, lijkt mij dat persoonlijk een spannende verhaallijn. Maar wat denk je? Ik kreeg bericht dat ze niet ge├»nteresseerd zijn!.”

Willeke en Joke

Onbegrijpelijk, vindt de actrice: „En dat, terwijl collega’s die ook niet meer zo piepjong zijn de ene na de andere rol krijgen in de serie. Willeke Alberti, Joke Bruijs, noem maar op. En zij zijn niet eens echte acteurs.”

Martine Hafkamp

Tot overmaat van ramp ziet Heinke wel andere oud-collega's terugkeren in de soap. Meest recent Inge Ipenburg als Martine Hafkamp. „Ik denk dan: waarom zou ik niet terug kunnen komen?

Reageren