Buddy Vedder verlaat GTST

De dagen van Buddy Vedder in GTST zijn geteld. Na bijna 2.5 jaar verdwijnt zijn personage Rover Dekker uit 's lands bekendste soapserie door een persoonlijke tragedie.

In de serie heeft Rover er een behoorlijke puinhoop van gemaakt door naaktfoto's van zijn vriendin Kimberly online te zetten als wraakactie nadat hij er achterkwam dat ze een slippertje had gemaakt met Noud. 

Canada

De impulsieve tiener stond er echter niet bij stil dat de beelden weleens viral konden gaan. Kimberly heeft inmiddels geen leven meer nu iedereen haar naakt gezien heeft. Ze durft amper nog het huis uit. Rover bekende schuld, betoog spijt en wijdde er zelfs een vlog op Smoelaria aan. Dat maakte niets uit: Kimberly wilde niets meer van hem weten. Radeloos van verdriet besloot Rover daarom zijn vader Bill in Canada te vragen een ticket voor hem te boeken: hij heeft tijd nodig om tot zichzelf te komen, ver van Kimberly en Meerdijk. 

RTL Boulevard

Op Videoland is al te zien hoe Rover zijn beslissing kenbaar maakt. Een beetje soapfan weet dat zo'n dramatische aankondiging nog wel tien keer kan veranderen, maar Buddy bevestigde bij RTL Boulevard dat hij het soapdorp écht vaarwel gaat zeggen.

Te druk

De reden? Hij heeft het te druk met zijn andere werkzaamheden: "Ik heb onlangs de kans gekregen van de AVROTROS om Lang leve de muziekshow te mogen presenteren, samen met Romy Monteiro. Dat neemt ontzettend veel tijd in beslag. Daarnaast presenteer ik ook nog andere programma's. Dat is gewoon niet te doen. Op een gegegeven moment moet je dan een moeilijke keuze maken. En daarom heb ik besloten om te stoppen met GTST."

Baardje

Oplettende Instagramfans konden het vertrek al een tijdje zien aankomen. Vedder is de laatste weken gespot met een ruig baardje, terwijl Rover gladgeschoren door het leven gaat. Wat indirect betekent dat Buddy al enige tijd geen GTST opnames meer heeft. Overigens valt Buddy qua werk niet in een gat: Naast Lang leve de muziekshow timmert hij aan de weg als presentator van jeugdprogramma's als Kids top 20 en Smart & Dart. Daarnaast tourt hij door het land met zijn dansshow én speelt hij de hoofdrol tijdens de Christmas Show in het Ziggodome. Op Twitter reageert hij op z'n vertrek.

Leegloop

De exit van Buddy zou de zoveelste castwissel in korte tijd zijn. Eerder dit seizoen verlieten vaste waarden als Marjolein Keuning, Jord Knotter, Urvin Monte en Bart Oomen de soap al. 

Lees ook: In zijn tijd in Meerdijk bracht Buddy heel wat controverse teweeg

Meer over:

Reageren