Wat gaat het zijn?

Caroline de Bruijn blikt vooruit op de cliffhanger van GTST: 'Gigantische emotionele impact'

30 mei 2024 10:00 | soap | Door Jef Willemsen

© Videoland

GTST sluit deze week het 34e seizoen af met de traditionele cliffhanger. Volgens Caroline De Bruijn ontkomt niet één Meerdijker aan de gevreesde zomercliff die kijkers tot eind augustus in het ongewisse laat.

Wat kenmerkt de cliffhanger van dit jaar?

“Er is een centrale rol voor de grote liefdadigheidsactie die Stefano heeft georganiseerd, maar daaromheen gebeurt van alles. Vrijwel alle lopende verhaallijnen krijgen ditmaal hun eigen cliffhanger zodat kijkers hopelijk met nóg meer vragen de zomer in gaan. Het gaat in ieder geval voor de familie Sanders gigantische emotionele impact hebben.”

Waar moet een goede zomercliff aan voldoen?

“De functie van een zomercliffhanger is mensen met vragen achterlaten waar ze antwoord op willen.‘Wat is er gebeurd, wie gaat het overleven, hoe gaat dit verder?’ Vorig jaar is dat geweldig gelukt met de kettingbotsing waar vrijwel de hele cast bij betrokken was. Dat was een gigantische productie: nachtshoots midden in het bos, een stuntteam, special effects en auto’s die helemaal kapot mochten. Dit seizoen gooien we het dus over een andere boeg.”

Hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?

“Het is soms amper te geloven dat Goede Tijden alweer richting het 35e seizoen gaat. Zeker omdat niet zo lang geleden nog werd gevreesd dat de serie weleens zou kunnen stoppen. In mijn beleving is het tij dit seizoen definitief gekeerd. Dat halfuurtje GTST op televisie blijft voor velen een ankerpunt in de dag, maar de serie vindt ook online een steeds groter publiek. Van alle producties op alle streamingdiensten staan we geregeld in de top 3. Dat is een enorme prestatie waar we best wat trotser op mogen zijn.”

Jouw verhaallijn speelde zich dit seizoen deels op Curaçao af. Hoe was dat voor jou?

“Het was uiteraard superleuk om met de cast en crew op pad te mogen. Voor mij voelde het stiekem ook wel een beetje als vakantie. Janine was meegereisd als chaperonne voor Laura. Dat was een vrij beperkte rol, dus ik had het heerlijk rustig. Zeker vergeleken met twintig jaar geleden toen we ook met Goede Tijden op Curaçao waren. Destijds moest ik op een boot voor mijn leven vechten... In bikini. Ik ben dol op een beetje actie, maar dit was voor de verandering wel lekker rustig, haha.”

Over vechten gesproken, Ludo en Janine hadden dit seizoen een fikse relatiecrisis.

“Dat soort ruzies blijven geweldig om te spelen. Maar wat het dit keer zo bijzonder maakte, is dat ze er samen niet uitkwamen en zelfs in relatietherapie gingen. Het mooie aan die verhaallijn is dat je nu eens niet direct een kant kon kiezen. Vaak is het vrij helder wie deugt en wie niet, hier viel voor beide standpunten wat te zeggen. Dat had effect: ik werd op straat zelfs geregeld aangesproken door bezorgde kijkers die dachten dat het nu écht fout ging.” 

Wat brengt de toekomst Janine wel?

“In de kern blijft Janine iemand die veel te voortvarend te werk gaat. Altijd met de beste bedoelingen, maar voor ze ’t weet zit ze diep in de problemen. Waarschijnlijk zal ze tegen die eigenschap aan blijven lopen… Als ze de zomercliff kan navertellen tenminste!”

Goede Tijden, Slechte Tijden is nog tot 30 mei iedere maandag t/m donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4.

Bekijk onze
Goede Tijden Slechte Tijden
verzameling

Meer over