'Draag je helm!'

Cas Jansen geeft teken van leven na ingrijpend fietsongeluk

7 mei 2022 13:47 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Cas Jansen heeft voor het eerst van zich laten horen nadat hij begin maart gewond raakte na een fietsongeval. De 44-jarige acteur geeft een update over zijn gezondheid en heeft een waarschuwing voor medefietsers.

Begin maart kwam Cas behoorlijk vervelend ten val tijdens een ritje op zijn e-bike. De acteur droeg geen helm en dat had grote gevolgen, zo laat hij weten via een filmpje op Instagram.

Gebroken kaak

Cas geeft voor het eerst openheid over de ernst van zijn verwondingen. Al wat in maart naar buiten kwam over het ongeval was dat hij geopereerd moest worden en dat hij een lange revalidatieperiode voor de boeg had. Nu blijkt dat Jansen bij zijn val zijn kaak, kin en hand gebroken heeft. Ook raakten veel van zijn tanden beschadigd. Na meerdere ingrijpende herstelingrepen lijkt Cas weer grotendeels aan de betere hand. In zijn videopost, net na zijn laatste tandartsbezoek, oogt hij monter. Ook zijn gebit ziet er weer puntgaaf uit. 

Waarschuwing

Cas is vol lof over en dankbaar voor alle artsen en het medisch personeel die hem geholpen hebben. Ook heeft hij een belangrijke boodschap en waarschuwing voor eigenaren van een e-bike: "En voor iedereen die nog twijfelt of helemaal het nut niet inziet van een helm op je ebike? Doe het nou maar gewoon!" 

Wouter Zweers

De timing van Cas' post valt verdraaid goed samen met het moment dat hij tijdelijk uit GTST verdwijnt vanwege zijn ongeluk. Vanaf maandag 9 mei is op Videoland te zien hoe Wouter Zweers voorlopig de rol van Julian Verduyn op zich neemt. Inmiddels is duidelijk dat Cas nog voor het eind van dit seizoen weer terugkomt als pater familias van de Verduyntjes. 

Meer over