Dreigend Sinterklaasdrama in GTST

25 november 2016 15:34 | soap | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

GTST viert jaarlijks Sinterklaas, maar door het vertrek van acteur Bartho Braat dreigt het feestje in 't water te vallen. Laura gaat naarstig op zoek naar vervanging voor Meerdijks' favoriete hulp-Klaas. 

Het was inmiddels een kleine GTST traditie geworden: Jef Alberts kwam begin december achter de toog van De Koning vandaan om jong en oud in Meerdijk te verrassen met cadeautjes en wijze woorden. 

Vervanging

Schrijvers van de soap maken handig gebruik van het feit dat Bartho Braat niet meer voor handen lijkt om de man met de mijter te spelen. In de serie gaat Laura (Jette van der Meij) op zoek naar iemand die de mantel van Sinterjef kan overnemen. Ze doet een beroep op de halve, mannelijke cast van Meerdijk maar dat is geen enorm succes, zo is vanaf komende week te zien in de soap.

Rik (Ferri Somogyi) viel af omdat hij meer bokstrainer dan goedheiligman bleek. Een beetje hulp-Sinterklaas vertelt de kindertjes niet dat ze goed van zich af moeten slaan als iemand ze wat flikt.

Afbeelding

Sjoerd Bouwhuis (Guido Spek) bleek misschien nog wat te jong voor de rol van de goedheiligman. Tel daarbij op dat de kindjes na een gezellig middagje met de Sint allerlei hele stoute handgebaren hebben geleerd.

Afbeelding

Ook Noud Alberts (Ruud Feltkamp) probeerde het, maar hij liet zoals altijd weer genadeloos met zich sollen. De kinderen mochten direct hun cadeautje pakken zonder zelfs maar een liedje te hoeven zingen. Ondanks z'n trouwe puppyoogjes werd Noud door zijn eigen oma glashard ongeschikt bevonden als substituutbischop. 

Afbeelding

Meerdijk blijkt een bastion van ruimdenkendheid: in een tijd waar de kleur van een kindervriend controversieel kan zijn, mag ook een getinte Sint het proberen. Bing (Everon Jackson Hooi) deed het meer dan prima, maar bleek toch vooral een wat oudere doelgroep aan te spreken.

Afbeelding

"Ik wil Jef"

Na een lange, vruchteloze zoektocht is Laura ten einde raad. Het is gewoon geen Sinterklaasfeest zonder Jef. Ze besluit dan ook de viering af te gelasten. De kinderen hebben gewoon pech, oordeelt de Meerdijkse moederkloek die als pleister op de wonde besluit om Kerst extra groot te vieren.

Hoe dit afloopt? Volgens de gidsteksten krijgt Laura in de aflevering van 5 december onverwacht bezoek van een oude bekende. Zou het dan toch? 

Meer over