Dankzij Daan & Tiffy

GTST werkt toe naar exit Ferry Doedens

16 februari 2021 17:38 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het vertrek van Ferry Doedens uit GTST is op handen. Over enkele weken zit zijn tijd als Lucas Sanders er definitief op. Inmiddels is ook duidelijk hoe hij ditmaal de soapserie gaat verlaten. 

Ferry Doedens had eind november zijn laatste draaidag voor GTST. De soapserie werkt minstens twee maanden vooruit, wat betekent dat het afscheid van Lucas Sanders niet lang meer op zich laat wachten.

Zijspoor

Toen begin augustus bekend werd dat Ferry voor de tweede maal de serie moest verlaten, begonnen de schrijvers al direct anders te schrijven voor Lucas. Hij werd vrijwel onmiddellijk op een zijspoor gezet. Sinds de start van het nieuwe seizoen is er niets noemenswaardig meer met zijn personage gedaan. Lucas had vooral een dienende rol in de lopende verhaallijnen van andere Meerdijkers. Ook zijn afscheid blijkt nu niet uit zichzelf te komen.

Tiffy's keuze

Op Videoland is te zien hoe Tiffy (Cecilia Adorée) smoorverliefd is op haar huisgenoot Daan, die alleen fysiek interesse heeft in haar. Tiffy kan liefde en seks niet los van elkaar zien en vertrekt daarom samen met zoontje Wolf uit het Paleis. Dit is tegen het zere been van Lucas die daardoor niet meer bij zijn zoon kan zijn. Het drietal trekt daarom tijdelijk in bij Anton en Linda, maar de oude Bouwhuis heeft een verrassende suggestie: misschien doet Tiffy er goed aan een tijdje uit Meerdijk te vertrekken en een verre reis te maken. De keus valt op Cyprus. 

Cecilia Adorée

Het ligt in de lijn der verwachting dat als Tiffy vertrekt met Wolf ook Lucas zijn koffers pakt. Maar dit zou indirect ook de soap exit van actrice Cecilia Adorée betekenen. Ze speelt al sinds 2016, bij het debuut van spin-off Nieuwe tijdende rol van journaliste Tiffy Koster en is pas vrij recent toegetreden tot de vaste cast van GTST. Uiteraard staat niets haar in de weg uiteindelijk als alleenstaande moeder terug te keren naar het dorp. 

Meer over