Oude bekende...

Dit gaat er gebeuren in de grote GTST-jubileumaflevering

22 september 2020 08:25 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST bestaat donderdag 1 oktober dertig jaar. De makers van de soap hebben daarom een speciale, nostalgisch verantwoorde jubileumaflevering gepland. Pas op: spoilers!

Dankzij het coronavirus valt het bijzondere jubileum van GTST een beetje in het water: een enorm groot weerzien met oude bekenden zit er niet in, maar de soapies laten de mijlpaal niet onopgemerkt voorbij gaan.

Flashback visioen

Uiteraard hebben de schrijvers de nostalgische elementen verwerkt in de lopende verhaallijn rond Ludo's vermissing. Ook krijgen oudgedienden als Laura (Jette van der Meij), Janine (Caroline de Bruijn) en Linda (Babette van Veen) alle aandacht. Zo vindt Linda dat Laura best wel wat meer aandacht mag hebben voor Janine die momenteel door een hel gaat nu Ludo al dagen wordt vermist op zee. Janine leeft ondertussen door haar verdriet en angst in een heel eigen wereld. Ze krijgt een bijzonder visioen waarin haar hele leven met Ludo aan haar voorbijflitst. Dikke kans dat er een paar van deze beelden bij zitten...

Laura en Robert

De reden dat Laura er niet helemaal met haar hoofd bij is komt door de enige oude bekende die we gaan zien in de aflevering, gelukkig is 't er wel eentje van het eerste uur: Wilbert Gieske keert terug naar Meerdijk voor een gastoptreden als Robert Alberts. Samen met Laura denkt hij terug aan het hartverscheurende verlies van hun zoon Arnie en de zoektocht door de jungles van Venezuela. 

Meer over