Zonder Ferry Doedens

GTST bevestigt startdatum studio opnames

4 juni 2020 21:59 | soap | Door Jef Willemsen

De makers van GTST zijn klaar om weer in de studio aan de slag te gaan. De datum voor de eerste binnenopnames is geprikt en sneller dan je denkt.

In een persbericht liet GTST weten dat de eerste opnames op de set maandag 8 juni weer van start gaan.

Buitenopnames

De afgelopen weken zijn cast en crew druk geweest met repetities en testdagen om te zien hoe zo verantwoord en efficient mogelijk gewerkt kan worden onder de nieuwe coronamaatregelen. Om veilig te beginnen, is gestart met een serie buitenopnames: het besmettingsgevaar zou in de openlucht aanzienlijk kleiner zijn. 

Afstand en inzoomen

Eerder werd al bekend hoe GTST de coronamaatregelen in acht gaat nemen. Intieme scenes zijn zoveel mogelijk uit de scripts geschreven, al mogen Ludo en Janine blijven zoenen (foto). Er zijn minder figuranten en iedereen houdt meer afstand, al moet daar door handige cameratrucjes weinig van te merken zijn. In de laatste afleveringen van seizoen 30 werd al gewerkt met die regel, zo liet Dorian Bindels al doorschemeren op zijn Instagram.

Ferry Doedens

Wel zal er de eerste weken heel wat geschoven moeten worden in de opnameschema's nu Ferry Doedens voorlopig nog niet welkom is op de set. De acteur liet in een podcast weten zich al maanden niet aan de RIVM-regels te hebben gehouden, waarna de makers van de soap hem 2 weken op non-actief hebben gezet om de kans op besmetting te minimaliseren. 

Seizoen 31 gaat, hoe toepasselijk, op maandag 31 augustus van start. 

Meer over