Aldus Joep en Babette

GTST ook na de zomer ingekort tot vier afleveringen per week

1 mei 2020 22:29 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook na de zomerstop blijft GTST vier in plaats van vijf dagen per week te zien. De makers houden vast aan het huidige uitzendschema van maandag tot en met donderdag.

Althans, dat onthulden acteurs Joep Sertons en Babette van Veen in een Facebook Live chat met fans die vol vragen zaten over de gang van zaken nu de productie van de soap stilligt vanwege de coronacrisis.

Contactberoep

Joep en Babette konden melden dat het goed met ze ging, maar dat ze na zeven weken thuis zitten wel weer stonden te trappelen om te beginnen. Er is stille hoop dat er in juni weer gedraaid kan worden, maar dat hangt af van de nieuwe maatregelen. Volgens Babette hebben de acteurs net als kappers een contactberoep. Zodra het veilig kan, gaan ze weer aan de slag.

Buffer

Reden voor het besluit om dan toch 'slechts' vier dagen per week uit te zenden, ligt mogelijk in het feit dat de makers weer een buffer willen opbouwen. Vóór de crisis liep de soap steevast zes weken vooruit, na 28 mei is die voorsprong voor het eerst in dertig jaar soap volledig weg.

Beau en Jinek

Een andere mogelijke verklaring is dat RTL vasthoudt aan de huidige programmering waarbij de talkshows van Beau van Erven Dorens en Eva Jinek al om 21.30 uur starten. Vrijdag is en blijft Voice avond, dus door GTST over te slaan, hoeft de zender niet te schrappen in de uitzendtijd (en reclame inkomsten) van de talentenjacht.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

De GTST seizoensfinale is op donderdag 28 mei te zien bij RTL 4.

Meer over