Na moord...

GTST-exit Tim Immers op handen

8 februari 2019 13:58 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De dagen van acteur Tim Immers bij GTST lijken geteld. Zijn personage Mark de Moor kan een jarenlange gevangenisstraf wegens moord niet ontlopen.

Op Videoland is al te zien hoe Mark uitgebreid en emotioneel afscheid neemt van de familie Sanders.

Hein Lisseberg

De afgelopen weken liep Mark met wraak in zijn hart rond toen duidelijk werd dat de psychopatische Hein Lisseberg verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw Marieke. Hij kocht een pistool en was vastberaden af te rekenen met Lisseberg. Uiteindelijk kreeg Mark daar de kans voor en moest hij wel schieten om Janine te redden. Helaas voor Mark waren er getuigen, waaronder rechercheurs Aysen en Daan die hem inrekenden na wat velen een heldendaad zouden noemen.

Praten via advocaten

Mark besloot in eerste instantie niet eens de hulp van Ludo's advocaten te accepteren, hij wilde zijn straf uitzetten omdat z'n leven zonder Marieke geen zin meer had. Toen zijn overleden vrouw in spookvorm aan hem verscheen, kwam hij op andere gedachten. Maar, zo blijkt komende week, zelfs de beste advocaten kunnen het feit niet wegpoetsen dat Mark een moord gepleegd heeft en daarbij de bevelen van politiepersoneel genegeerd heeft. Het beste wat ze voor 'm kunnen regelen is 18 jaar cel.

Afscheid Marieke

Een bittere pil voor Janine die niet alleen haar zusje maar ook haar zwager uit d'r leven gerukt ziet worden. Ze weet wel te regelen dat Mark verlof krijgt om met de rest van de familie Sanders de as van Marieke uit te strooien. Dat zorgt voor emotionele momenten en veel mooie herinneringen. Mark is degene die zijn geliefde Marieke buiten bij het water nog één keer laat dansen op de wind. Met haar vervliegt ook zijn vrijheid, want aan het eind van de middag wacht de cel weer.

Afscheid Mark

Ludo en Janine begeleiden Mark terug naar het politiebureau waar ze nog eens uitgebreid en behoorlijk definitief afscheid van elkaar nemen. Mark geeft aan zijn tijd achter de tralies te gebruiken om te gaan schilderen en dat hij wellicht een hele nieuwe stijl gaat ontwikkelen. Hij heeft er nu immers tijd genoeg voor. Janine belooft Mark geregeld op te komen zoeken en daarmee lijkt het over en uit voor Mark in Meerdijk. 

Lidewij Mahler

Het soapavontuur van Tim Immers heeft daarmee een slordige 9 maanden geduurd. Afgelopen maart werd duidelijk dat Mark de Moor terug zou keren naar het soapdorp met zijn vrouw Marieke, gespeeld door Lidewij Mahler. Al snel bleek Marieke te lijden aan een agressieve vorm van dementie waardoor ze niet lang meer te leven had. Toen ze uiteindelijk alsnog vroegtijd om het leven kwam dankzij Hein, was ook Marks rol grotendeels uitgespeeld. 

De voorlopig laatste aflevering van Tim Immers is op vrijdag 15 februari te zien.

Lees ook: En Tim stopte eind vorig jaar ook al met House vision

Meer over