Laat opa Henk maar schuiven...

GTST gaf Johnny Kraaijkamp direct vast contract

10 februari 2020 20:06 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST heeft zoveel vertrouwen in Johnny Kraaijkamp dat de acteur direct een jaarcontract kreeg. Dat betekent dat hij nog zeker tot begin 2021 te zien is als opa Henk in de dagelijkse soap.

Johnny verklapte zijn vaste aanstelling in het NPO 1 radioprogramma De perstribune.

Zekerheid

Kraaijkamp is blij met zijn werk in de soap: "Hoe je het wendt of keert, het is altijd maar weer onzeker en je hebt een half jaar werk en daarna moet je maar weer zien." Dankzij GTST heeft hij nu meer vastigheid, daarnaast toert hij momenteel door het land met de musicalversie van Verliefd op Ibiza waarin hij de rol van transgender Karla vertolkt.

Potloodje

Eerder onthulde Johnny al dat hij moet wennen aan het vroege opstaan voor de opnames. Hij zit geregeld al om 7.00 uur in de make-up. Daarnaast eist hij vrijheden op die de makers niet eerder gewend waren, zo gaat hij geregeld met een potloodje door de scripts om waar nodig de teksten van Henk aan te passen zodat het natuurlijker klinkt.

Ernstig

Kraaijkamp kon onthullen dat de lieve, maar ietwat onbeholpen Henk de komende tijd niet alleen voor een vrolijke noot gaat zorgen. Er gaat hem ook iets ernstigs overkomen. 

Meer over