Spoilers!

Komende week in GTST: Dramatisch drankgelag en de hysterische heksen

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Lana die besloot toch met Bobby te vertrekken naar onbekende oorden voordat de rechter hem een celstraf kan opleggen.

Casper ontdekt

Sjors zoekt als een bezetene naar haar dochter en wil niets weten van Amir die verzwegen had dat Lana en Bobby weer contact hadden. Als ze even kalmeert, weet Amir haar te overtuigen mee te gaan naar de caravan in de hoop de tieners daar te vinden. De vervallen kampeerplek is leeg en het stel besluit Bobby’s oom Casper te bellen voor meer informatie. Gek genoeg gaat de telefoon van Casper elders in de caravan over. Tot hun grote schrik ontdekken ze het lijk van de man gewikkeld in hun eigen picknickkleed.

Sjors wil direct de politie bellen en is woest als Amir haar terugfluit. Amir is bang dat Lana direct als medeverdachte wordt gezien nu ze is weggevlucht met Bobby, maar dat maakt Sjors niet uit. Ze belt de politie en al snel staat Alex de Boer met een forensisch onderzoeksteam voor de deur voor sporenonderzoek. Kort daarop gaat er een internationaal arrestatiebevel voor beide tieners uit. Om meer aandacht te krijgen, regelt Amir zelfs een interview met Editie NL zodat Sjors haar verhaal kan doen.

Bobby en Lana zitten ondergedoken in een kelder waar wonderwel een televisie staat. Lana schrikt zich rot als ze haar moeder op televisie ziet en hoort van de dood van Casper. Even is ze haar leven niet zeker als Bobby haar ruw beetpak omdat ze weg wil. Maar Bobby weet haar met veel moeite te overtuigen dat het echt een ongeluk was en dat hij heus alleen van haar houdt. Om dat te bewijzen, laat hij haar vrij om te vertrekken. Ze besluit echter te blijven: ze horen bij elkaar en samen kunnen ze de wereld aan.

Valentijns verdriet

Nu de verdwijning van Lana groot nieuws is, voelt Valentijn zich geroepen haar te gaan zoeken. Hij krijgt tot zijn verbazing weinig steun van Jojo die met veel pijn en moeite vertelt wat er al die weken speelde. Lana heeft haar vermeende relatie met Valentijn gebruikt als dekmantel om zo ongestoord naar Bobby te kunnen… En ja, Jojo wist dit. Verbijsterd bijt Valentijn Jojo toe dat ze mag doodvallen.

En dat terwijl de week zo goed begon voor Valentijn. Het schilderij dat hij bij het grofvuil vond, bleek inderdaad een peperduur doek te zijn. Ludo bevestigt de bevindingen en geeft aan dat het wel 3 ton waard is, mits gerestaureerd. Valentijn rekent zich rijk, maar Ludo wil hem na lang onderhandelen slechts een paar honderd euro vindersloon bieden. Valentijn heeft geen poot om op te staan, Lord Kingsley at Milton Manor is ooit van Ludo geweest voordat hij het noodgedwongen van de hand moest doen… Maar hij heeft de eigendomscertificaten nog wel in handen, dus de wet staat aan zijn kant.

Henk rommelt door

Dat is ook slecht nieuws voor Henk, de schoonvader van Julian hoort geheel toevallig Valentijn in Boks praten over een peperduur schilderij dat hij zomaar op straat had gevonden. Henk is ook niet achterlijk en besluit naar Ludo te gaan om het werk vriendelijk terug te vragen. Er is echter geen haar op het hoofd van Ludo dat daar aan denkt, al was het maar omdat hij de rechtmatige eigenaar is. Henk voelt zich vreselijk, door zijn blunder lopen Saskia en Julian tonnen mis… Geld wat ze bijzonder goed kunnen gebruiken, nog meer dan hij zelf doorheeft.

Julians valpartij

Deze week dient het noodlot zich namelijk aan in huize Verduyn. Julian, Bing en Rik zakken een avondje stevig door bij Rik thuis. De gastheer valt op de bank in slaap, Bing neemt een taxi en Julian besluit jolig over het balkon te stappen om thuis te komen. In beschonken toestand verliest hij z’n evenwicht en valt hard op z’n rug. Door de alcohol voelt hij weinig en hij doezelt ongemerkt op z’n eigen balkonnetje in slaap. Saskia schrikt als ze haar man de volgende ochtend op het ijskoude beton aantreft. Julian kan amper opstaan en heeft zoveel last van zijn rug dat iedere stap zeer doet. Hij denkt dat het meevalt, slikt wat paracetamol en verbijt de pijn om naar een klus te gaan, maar hij heeft zoveel last dat ‘ie noodgedwongen Saskia moet bellen om hem naar huis te brengen. Werken zit er voorlopig echt niet in.

Saskia vindt het vervelend, maar snapt niet waar Julian zich zo druk om maakt: hier zijn ze toch voor verzekerd? Ze schrikt zich rot als Julian opbiecht die arbeidsongeschiktheidsverzekering nooit afgesloten te hebben. Dat kost te veel geld, zeker nu ze schulden hebben waar Saskia ook niks van weet. Razend hoort ze het verhaal van haar man aan: hij moest een lening afsluiten om zijn klus bus te repareren en al hun spaargeld is ook weg omdat hun huidige huisbaas sleutelgeld eiste voor de flat. Als er niet snel wat gebeurt, zitten ze bij de voedselbank...

Alle Verduyntjes verzamelen

Merel en opa Henk vangen het geruzie van Saskia en Julian op en trekken hun conclusies. Henk besluit zijn eigen huisje te verhuren om zo de huishoud pot te spekken en Merel weet via Jojo een baantje te krijgen bij CS. Ook haar loon is voor het gezin. Saskia kondigt aan meer diensten in het ziekenhuis te gaan draaien en Julian gaat nog eens door de administratie om zoveel mogelijk onnodige kostenposten weg te strepen. Ondanks de ellende is het saamhorigheidsgevoel groot, al blijft Julians rug een groot probleem.

Shanti beult Rik af

Ook Rik is niet ongeschonden uit het avondje doorzakken gekomen. Hij wordt de volgende morgen hondsberoerd wakker op de bank en Shanti heeft geen greintje medelijden met hem. Rik had beloofd het meubilair in De Koning een onderhoudsbeurt te geven en ze weigert hem dan ook vanwege een kater thuis te laten: ’s avonds een vent, ’s ochtends een vent. Rik doet braaf wat hem gezegd wordt, maar Laura schrikt zich rot als ze ziet hoe hij koortsig en ijlend moeite heeft overeind te blijven. Pas als Rik twee keer in elkaar is gezakt en meent boktorren te zien, besluit Shanti dat hij misschien tóch wel wat mankeert. Ze voelt zich vreselijk schuldig dat ze niet wat meer invoelend is.

Op Valentijnsdag krijgt ze de kans het goed te maken. Eerst vindt ze het allemaal maar commerciële onzin, maar ze voelt zich zo schuldig als Rik toch met een cadeautje komt dat ze besluit een romantisch gebaar terug te maken. Met wat hulp van Tiffy bakt Shanti een hartjestaart voor haar vent. Rik waardeert het gebaar, ook al is het baksel volledig oneetbaar.

Ludo pakt Bing

Voor Bing heeft het zuipavondje eveneens gevolgen. Ludo waarschuwde hem vorige week zich coulanter op te stellen naar Nina en nu blijkt dat hij Leon opdracht heeft gegeven Bing te schaduwen om zo een dossier tegen hem op te bouwen. Op die manier weet Ludo dat Bing de kinderen ’s avonds alleen liet om later zelf bezopen thuis te komen. Als Bing doorkrijgt dat Ludo hem dwarszit, probeert hij hem te bedreigen, maar daar is Ludo niet van onder de indruk. In de tussentijd heeft Nina een eerste ontmoeting met de echtscheidingsadvocaat die Ludo voor haar geregeld heeft. De man heeft ook zijn flitsscheiding met Billy De Palma afgehandeld en stelt zich begripvol en warm op. Nina laat zich overtuigen met hem in zee te gaan, niet wetende dat de man in opdracht van Ludo de missie heeft Bing volledig kapot te maken.

Daan doet ‘t weer

Daan zit nog steeds opgescheept met Bings aangifte wegens kidnapping. Hij besluit een beroep op Nina te doen om haar verklaring in te trekken, maar Nina piekert er niet over. Teleurgesteld druipt Daan af om kort daarop een oude vertrouwde tactiek toe te passen. Eerder voelde hij al aan dat Puck nog gevoelens voor hem had en hij weet haar te verleiden tot een stomend potje badkamerseks tot Lucas en Tiffy hen betrappen.

Volgens Puck is het pure lust, maar Tiffy heeft heus wel door dat ze nog verliefd op Daan is. Puck geeft toe dat ze inderdaad nog dingen voor hem voelt: bij Daan voelt ze zich gezien, sexy en op en top vrouw. Ze weet zeker dat hij haar gelukkig kan maken. Dezelfde dag nog zoent Daan haar opzichtig in het bijzijn van Nina en daarmee komt Puck tot inkeer: hij probeert haar weer te gebruiken om Nina jaloers te maken en ze trapt er gewoon weer in! Nina kan er om lachen en belooft haar vriendin te helpen om van Daan af te kicken.

Meiden malaise

Hartsvriendinnen Linda en Janine hebben deze week eindelijk een moment om weer eens bij te kletsen. Waar de vrouwen een openhartig gesprek hebben, blijven Ludo en Anton juist steken in algemeenheden. Ze lijken niet écht te begrijpen waar hun vrouwen mee zitten. Zo geeft Linda toe dat ze door haar overgangsklachten al misselijk wordt van de gedachte aan seks en dat ze door de opvliegers geregeld als een hysterische heks tekeer gaat. Op haar beurt biecht Janine op dat ze Ludo niet meer om zich heen wil hebben omdat ze zich niet meer sexy voelt en het idee heeft dat haar lichaam niet meer van haar is. Zeker nu het goed mogelijk is dat ze straks alsnog haar borsten verliest. Linda spoort haar toch aan om “gewoon” weer eens intiem met Ludo te zijn.

Een dag later krijgt de vriendschap tussen Linda en Janine een knauw. Linda is bezorgd als Janine haar telefoontjes niet beantwoord en ook de deur niet opendoet. Janine gaf haar ooit een sleutel voor noodgevallen en Linda besluit toch maar even te checken. Ze vindt Janine op de bank met uitslag in haar gezicht door de chemobehandeling. Janine is woedend en voelt zich betrapt en overvallen in haar eigen huis. Kwaad eist ze de sleutel terug van Linda die alleen maar wilde helpen.

Valentijnsverdriet

Als Ludo van Linda hoort hoe het met Janine gaat, besluit hij haar te verrassen op Valentijnsdag. Hij komt met een prachtig sieraad en een nog mooiere herinnering aan de eerste keer dat hij het haar gaf: op een prachtige Valentijnsdag in Toscane waar hij voor het eerst echt betoverd werd door haar schoonheid. Het warme gebaar is precies wat Janine nodig heeft om zich weer een beetje vrouw te voelen. Geëmotioneerd zoekt ze steun in Ludo’s armen.

Bing versus Nina

Enigszins geïntimideerd door het voorval met Ludo besluit Bing het gesprek met Nina weer aan te gaan. Hij spreekt met haar af en stelt heel kalm en redelijk voor dat Sjors hun scheiding regelt. Geen strijd via advocaten, maar alles in goed overleg en zonder ruzie. Nina vertrouwt de zaak niet, Bing is veel te koppig en temperamentvol om nu ineens niet meer boos te zijn. Ze besluit hem uit te dagen en te pushen door hem alle details te vertellen van haar affaire met Daan. Hoe het was, waar ze het gedaan hebben, hoe lekker het wel niet was. Bing breekt, schreeuwt het uit van frustratie en stort zich daarna op Nina die zich vol overgave laat nemen.

En verder: Laura helpt Merel aan een date met Valentijn, strooit met appeltaart en steelt stralend alle achtergrondscenes.

Meer over:

Reageren