Maar niet zonder gevolgen...

GTST helpt Linda en Janine aan de medicinale wiet

20 februari 2020 09:10 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST blijft haar eigen grenzen verleggen. Ditmaal is het de beurt aan Linda (Babette van Veen) en Janine (Caroline de Bruijn) om de wondere wereld van medicinale wiet te ontdekken.

Alcohol is al behoorlijk ingeburgerd in Meerdijk, maar drugsgebruik komt slechts sporadisch voor en zelden in een positief daglicht. Daar komt komende week verandering in als Linda en Janine besluiten een stickie te roken voor hun eigen gezondheid. 

Moe en misselijk

De twee vrouwen gaan allebei door een moeilijke periode. Janine worstelt met de bijwerkingen van haar chemokuur: ze is moe en zo misselijk dat ze niet veel spannenders dan water naar binnen kan krijgen. Linda is door haar overgangsklachten volledig uit balans, blijft nachten wakker en sleept zich door de dag heen met bakken espresso. De vriendinnen vinden dat er hoog nodig iets moet veranderen en dat brengt Linda op een idee.

Blowpret

Ze brengt snel een bezoekje aan de nooit niet eerder benoemde coffeeshop van Meerdijk en komt terug met twee voorgerolde joints. Janine moet wat lachen om het idee: de laatste keer dat ze een stickie had gerookt was ze in de twintig en het viel behoorlijk verkeerd. Maar omdat ze toch niets te verliezen heeft, besluiten ze allebei op de bank hun pretsigaret te proberen. Al na een paar diepe trekken begint de cannabis z'n werk te doen. De oververmoeide Linda valt als een blok in slaap en Janine krijgt ineens trek in een lekkere verse boterham met dik roomboter en hagelslag. Daarna dommelt ze echter ook in slaap, waarna de brandende joint ongemerkt uit de asbak rolt en op het tapijt terechtkomt met ernstige gevolgen.

Qannabis 

Het is niet voor het eerst dat GTST personages recreatief blowen. De inmiddels vertrokken Lana Langeveld (Faye Bezemer) experimenteerde al met joints en andere drugs ver voordat ze achttien jaar werd. Ook de anders zo keurige Q Bouwhuis (Max Willems) liet zich verleiden tot een jonko, maar dat liep minder goed af. Overigens is het ook niet voor het eerst dat Linda experimenteert met drugs, vorig seizoen was ze nog een tijdlang verslingerd aan coke door een wraakactie van Billy de Palma. 

Meer over