Daans nieuwe baan

GTST hint op vertrek Dorian Bindels

14 mei 2020 10:32 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST lijkt voor te sorteren op het vertrek van Dorian Bindels. Zijn personage Daan Stern krijgt binnenkort een droombaan aangeboden ver buiten het soapdorp en dat is een kans die hij niet kan laten lopen.

Op Videoland is al te zien hoe Daan uit het niets fantastisch nieuws krijgt waar hij eigenlijk helemaal niet op zit te wachten.

Hoofdinspecteur

Maanden geleden had Daan in een opwelling gesolliciteerd naar de functie van hoofdinspecteur in Maastricht. Hij was 't zelf alweer bijna vergeten, maar de sollicitatieprocedure binnen de politie is kennelijk ook zonder directe betrokkenheid van de kandidaten af te ronden. Hij krijgt namelijk te horen dat hij de baan heeft. Daarmee komt een droom voor Daan uit: hij ambieerde die functie al jaren, het was immers dezelfde baan als zijn overleden opa. Maar hoe moet het met Nina en de kinderen?

Daans keuze

Rik probeert zijn broer te adviseren in Meerdijk te blijven. Banen zijn er nog genoeg, de kans gelukkig te worden met Nina en de kids is misschien maar eenmalig. Los daarvan zou Bing het nooit toestaan dat Daan zijn kroost meeneemt naar de andere kant van het land. Die logica doet Daan besluiten zijn hart te volgen en wegens logistieke redenen te bedanken voor de job. Maar op de achtergrond dreigt het langzaam maar zeker weer goed te komen tussen Nina en haar bijna ex-man. Die wending zou Daan weleens het zetje kunnen geven alsnog te vertrekken.

Afscheid

De mogelijke exit van Dorian zou de zoveelste aderlating zijn binnen de GTST cast dit seizoen. De makers schreven de afgelopen maanden al een groot aantal vaste personages uit de soap. Een van de meest recente was Sjors Langeveld, een rol die al bijna 20 jaar een vaste waarde was in de serie. Dat Daan Stern een van de populairste personages en de onofficiele hunk van de show is, maakt het afscheid wellicht een stuk minder waarschijnlijk.

Meer over