Exit Sjors

'GTST-vertrek Melissa Drost op handen'

8 Maart 2020 14:24 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST lijkt binnenkort wederom afscheid te nemen van een vast castlid. De dagen van Sjors Langeveld (Melissa Drost) in Meerdijk lijken geteld, zo blijkt uit meerdere bronnen. 

RTL heeft het mogelijke vertrek van Melissa nog niet bevestigd, maar alles wijst erop dat haar personage Sjors nog voor het eind van deze maand uit de soap verdwijnt. 

GTST maandtrailer

In de GTST maandtrailer van maart was al te zien hoe Sjors' echtgenoot Amir aankondigt dat zijn huwelijk voorbij is. Reden voor de naderende breuk lijkt Sjors' slippertje met haar oude vlam Bing. Amir vindt trouw heel belangrijk en liet hun relatie al bijna klappen toen ze voor het huwelijk een scheve schaats reed met Mark de Moor. Nu ze elkaar eeuwige trouw hebben beloofd valt zo'n misstap helemaal niet te tolereren. Maar los van die echtelijke dwaling rommelt het al maanden tussen het stel dat na hun huwelijksdag van de ene crisis in de ander rolde. Het recente vertrek van Sjors' dochter Lana heeft hun relatie ook geen goed gedaan.

Berlijn

Op Videoland is momenteel te zien hoe Sjors er helemaal doorheen zit. Ze worstelt met zichzelf en het feit dat ze Amir haar ontrouw moet opbiechten maar dat nog niet aandurft. Als Amir in al zijn onwetende goedheid ook nog eens Bing aanbiedt om voor onbepaalde tijd te komen logeren, is voor haar de maat vol. Sjors pakt haar koffers en kondigt aan voorlopig in Berlijn te gaan wonen bij haar dochter. 

Amir op date

Dit Berlijn besluit lijkt geen gril: in de gidsteksten van de komende weken ontbreekt elk spoor van Sjors. Ook is er al sprake van een mogelijke nieuwe liefde voor Amir die met wat hulp van zijn vrienden ogenschijnlijk niet lang alleen blijft. Sowieso sorteerden de schrijvers al een tijdje voor op een mogelijke breuk tussen het immer kibbelende stel. Zo weigerde Amir onlangs resoluut om geld van Sjors aan te nemen om een vervolgstudie te doen en ook wil hij haar erfenis niet gebruiken om samen met Anton een huisartsenpraktijk te beginnen. 

Haat-liefde verhouding

Als Melissa Drost daadwerkelijk de serie verlaat, heeft ze de rol van Sjors precies drie jaar gespeeld. Eind maart 2017 had ze haar eerste draaidag toen ze in allerijl Inge Schrama moest vervangen. In haar tijd als de rechtschapen advocate heeft Melissa uiterst uiteenlopende verhaallijnen mogen spelen die allemaal één ding gemeen hadden: echt vrolijk werd het nooit. Om die reden gaf de actrice onlangs toe een haat-liefdeverhouding met haar personage te hebben: "Er komt wel erg veel ellende op haar pad. Lekker veel janken dus! Gelukkig ervaar ik dat niet zo intens als het personage, anders zou ik wel echt een k*tleven hebben. Het is mijn werk, maar iets kan natuurlijk wel binnensluipen als het herkenbaar is."

Meer over