GTST-kijkers verdeeld over Rovers' zelfmutilatie

GTST baart het nodige opzien met de huidige verhaallijn rond Rover Dekker (Buddy Vedder). De tiener voelt zich zo schuldig dat hij zichzelf pijn doet. Twitterende kijkers zijn verdeeld.

Rovers' schuldgevoel is een direct gevolg van de zomercliff: hij is samen met vier andere Meerdijkers verantwoordelijk voor de dood van Sacha (Gaby Blaaser). Het vijftal besloot dit echter geheim te houden, met alle gevolgen van dien. 

Drank, seks en kaarsvet

Om zijn emoties de baas te kunnen, pijnigt Rover zich geregeld door heet kaarsvet op zijn arm te gieten. Maar hij is niet de enige die gebukt gaat onder de druk die dit geheim met zich meebrengt. Anna (Barbara Sloesen) grijpt steeds vaker naar de drank, haar vriend Job (Jord Knotter) heeft een seksverslaving en Sjoerd (Guido Spek) kan zijn vriendin, politieagente Aysen, amper aankijken. De enige die mentaal de boel op een rijtje heeft is Rovers' zus Sam (Stijn Fransen), maar zij is op haar beurt verlamd geraakt door dezelfde explosie waar Sacha bij om kwam. Door haar verwondingen voelt Rover zich nog eens extra schuldig.

Controverse

Rovers' zelfverwonding begon weken geleden toen hij zichzelf een hersenschudding bezorgde door zijn hoofd tegen een muur te slaan. Nu hij daar thuis van herstelt, ontdekt hij kaarsvet. Maar daar blijft het niet bij: in previews is al te zien dat Rover uiteindelijk naar de messen grijpt, met alle bloederige gevolgen van dien.Twitterende soapies hebben moeite met de verhaallijn, om een veelvoud van redenen. 

Eerder deze maand was er al ophef over de seksuele moraal binnen de soap.

Meer over:

Reageren