Linda's opvliegers

GTST laat personage Babette van Veen door de overgang gaan

GTST blijft inzetten op verhaallijnen die voor het grote publiek herkenbaar zijn. De komende tijd gaat Linda Dekker (Babette van Veen) geconfronteerd worden met de onvermijdelijke gevolgen van de overgang.

Komende week is al te zien hoe Linda zelf de voorzichtige conclusie trekt dat er iets mis is.

Zweetaanvallen

Zo klaagt Linda dat het bloedheet is in huis terwijl de thermostaat amper 19 graden aangeeft. Ook heeft ze last van nachtzweten en is ze sinds de zomer minstens twee kilo aangekomen. Manlief Anton (Joep Sertons) heeft als arts al snel door wat er met zijn echtgenote aan de hand is, maar hij houdt voorlopig discreet zijn mond. Zelfs vóór de  overgang was zijn vrouw immers al heetgebakerd en opvliegerig. Linda komt trouwens zelf na wat online gespeur tot de conclusie dat haar vruchtbare jaren er op zitten en dat gaat haar niet in de kouwe kleren zitten.

Legenestsyndroom

Al met al een bittere pil voor het personage dat het dit seizoen sowieso niet makkelijk heeft. Na het vertrek van haar soapzoon Rover (Floris Bosma) kampte Linda enige tijd met het legenestsyndroom. Dat wist ze op te lossen door haar oude passie voor mode weer op te pakken. Nu is ze de eerste Meerdijkse in het dertigjarig bestaan van de soap dat bewust door de overgang gaat. Daarmee lijkt de kans op gezinsuitbreiding definitief verkeken. De komende periode gaat Linda gebukt onder de hinderlijke symptomen van de levensfase en doet ze onder meer een beroep op Anton voor medicatie. 

Herkenbaar

Linda's overgangsperikelen passen in de nieuwe koers van GTST waar alledaagse euvels en herkenbare problemen centraal staan. Naast Janines borstkanker diagnose worden de Meerdijkers geplaagd door minder levensbedreigende zaken als kapotte koelkasten, geldproblemen, brutale tieners en gesteggel over woninginrichting en de vraag wie de hond uit laat. Deze aanpak lijkt al voorzichtig z'n vruchten af te werpen: gemiddeld scoort de soap al weken niet onder de 700.000 kijkers, wat een opsteker is vergeleken met enkele maanden geleden waar incidenteel zelfs onder de 600.000 kijkers genoteerd werden. 

Meer over:

Reageren