Lucas Sanders terug

GTST reageert op open sollicitatie Ferry Doedens

21 augustus 2022 01:09 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ferry Doedens maakt er absoluut geen geheim van dat hij best graag terug zou willen keren in GTST. De makers van de soap geven officieel uitsluitsel.

Het is een vraag die Ferry Doedens naar eigen zeggen in ieder interview krijgt: keert hij terug in GTST? Zo ook in gesprek met Robbert Rodenburg in zijn praatprogramma Open kaart. 

Terugkeer

Doedens (32) wil na twee jaar afwezigheid best de rol van Lucas Sanders weer op zich nemen: "Het lijkt me hartstikke leuk. Ik moet zeggen dat ik dat dertien jaar met heel veel passie en liefde heb gedaan. Ik vond mijn karakter, Lucas Sanders, echt helemaal te gek. Ik ben niet gebeld, maar als ze me ooit zouden bellen sta ik zeker open voor een kopje koffie."

RTL reageert

Een terugkeer naar Meerdijk lijkt er echter niet in te zitten voor Ferry. RTL Boulevard kon melden dat de makers de deur hooguit op een klein kiertje laten: "We zijn op de hoogte van Ferry’s wens, maar hebben voorlopig geen plannen om Lucas weer in de serie te schrijven. Al sluiten we het natuurlijk nooit helemaal uit."

'Lastige werkrelatie'

In de zomer van 2020 werd Doedens voor de tweede maal ontslagen bij de soap. Volgens een woordvoerder van producent EndemolShine werd er afscheid genomen van Doedens vanwege een 'lastige werksituatie'. Hij zou vaak te laat komen en zich geregeld niet aan afspraken houden, wat funest is voor het strakke opnameschema van een soap. In 2015 werd hij vanwege een cocaïneverslaving de laan uit gestuurd.

OnlyFans

Om zich na zijn soapexit te kunnen bedruipen koos Ferry onder meer voor een loopbaan als erotisch model bij betaalplatform OnlyFans. Hij deed mee aan de All Stars editie van Expeditie Robinson en heeft ook wat presentatieklussen bij RTL. Al met al genoeg inkomsten om een nieuwbouw studio in Amsterdam te bekostigen, maar de soap blijft lonken.

Meer over