Afscheid van een icoon

GTST verklaart Ludo officieel dood

3 november 2020 09:28 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST neemt officieel afscheid van Ludo Sanders (Erik de Vogel). Nu de markante Meerdijker al weken vermist is op zee, volgt de onvermijdelijke doodverklaring van het soapicoon.

Op Videoland is al te zien hoe de familie Sanders definitief afscheid neemt van de pater familias.

Nina's geldproblemen

Janine blijft uiteraard hoop houden dat haar geliefde terugkeert, maar dochter Nina heeft er noodgedwongen een andere kijk op. Vlak voor haar scheiding had Nina haar bedrijven en fortuin op naam van Ludo gezet om de boel buiten bereik van ex-man Bing te houden. Dat was destijds een slimme zet, maar zonder haar vaders handtekening krijgt ze nu haar eigendommen niet terug. Pas als Ludo officieel dood is, kan ze haar rekeningen weer betalen.

Janines afweging

Nina probeert Janine dan ook te overtuigen dat het beter is voor iedereen als ze Ludo bij wet laten doodverklaren. Dat wil er in eerste instantie totaal niet in bij Janine die nog altijd verwacht dat haar grote liefde elk moment weer op kan duiken. Zelfs een lekker stukje taart van huishoudster Lydia kan haar niet opvrolijken. Ze weet namelijk dat Nina gelijk heeft: er zit niets anders op. Met pijn in het hart gaat ze akkoord.

Stefano Sanders

In de GTST maandtrailer voor november is al te zien hoe de Sanders clan een heuse afscheidsdienst voor Ludo organiseert. Daar valt ook op dat Bas Muijs zijn opwachting maakt als Ludo's jongere broer Stefano Sanders. Vorig seizoen kwam hij al kort over uit New York voor de liefdesceremonie tussen zijn zoon Lucas en Tiffy, zou hij nu langer blijven om de familie te helpen bij het verlies van Ludo?

Meer over