GTST verliest opnieuw twee vaste spelers

10 december 2017 09:03 | soap | Door Televizier

© RTL Nederland

De leegloop bij GTST gaat onverminderd door: nog voor het eind van het jaar moet de soap het zonder twee bekende gezichten stellen. 

Op Videoland is al te zien hoe het naderend vertrek van de twee sterspelers in gang is gezet.

Vertrek

Op basis van afleveringsinformatie voor de komende weken valt op te maken dat actrice Robin Martens de serie verlaat. Momenteel twijfelt haar personage Rikki nog of ze Meerdijk wel moet verruilen voor een nieuw leven in Rotterdam. Maar dat er na eind december met geen woord meer over haar perikelen wordt gerept in de door GTST verstrekte synopsissen, lijkt genoeg te zeggen. Daarnaast heeft Martens er nooit een geheim van gemaakt naast de soap genoeg andere ambities te hebben, zo won ze vorig jaar nog Dance dance dance.

Masterclass

De volgende vertrekkende soapie haalde óók de finale van Dance dance dance. Na soap-broer Buddy Vedder verlaat ook Stijn Fransen de soap, zodat het wel heel stil wordt in huize Bouwhuis. In de serie krijgt Sam de mogelijkheid een exclusieve masterclass fotografie in Edinburgh te gaan volgen. Die buitenkans laat ze niet schieten: ze pakt haar spullen en vertrekt.... Maar niet voor goed. Begin januari komt Sam weer thuis om daar een grote chaos aan te treffen.

Nina

Daarnaast moet de soap het ook een tijdje zonder Marly van der Velden stellen. Haar zwangerschapsverlof gaat komende week toch écht in. Nina vertrekt voor twee maanden naar Hong Kong, terwijl haar bedrijf wordt gerund door de wat schuchtere, maar hypercapabele Loes de Haan (Beaudil Elzenga)

Leegloop

Door dit zoveelste vertrek begint de leader van GTST steeds meer te lijken op een aflevering van Spoorloos. Het seizoen is nog niet eens halverwege, maar er werd al afscheid genomen van Marjolein Keuning, Bart Oomen, Jord Knotter, Urvin Monte en Buddy Vedder. Wie volgt?

Lees ook: Gelukkig krijgen we er nieuw bloed voor terug

Meer over