'Betere scripts'

GTST-veteranen blij met nieuwe koers

13 december 2019 14:01 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De aangekondigde koerswijziging van GTST kan in ieder geval de goedkeuring van oudgedienden Caroline de Bruijn en Ferri Somogyi wegdragen.

Aan RTL Boulevard vertelden de soapveteranen dat de aanpassingen in de serie hen erg kunnen bekoren. 

Alles omgegooid

Achter de schermen is het schrijversteam uitgebreid en is een nieuwe dramaturg aangesteld om de verschillende groepjes schrijvers te begeleiden. Er is meer aandacht voor het feit dat alle personages een eigen identiteit krijgen en dat ook uitstralen. Ferri Somogyi is fan: "De scripts zijn beter, ik ben er echt van overtuigd dat het nu in een stijgende lijn gaat."

Teveel van het goede

Ook Caroline de Bruijn is open over de problemen in de serie: Het karakter Janine heeft zóveel meegemaakt dat het wat veel werd. Het vorige seizoen is ze volgens mij twee keer ontvoerd door een seriemoordenaar. Dat was misschien een beetje teveel van het goede." 

Warrig

Ook vond Caroline de scripts de laatste tijd wat warrig en onsamenhangend: "Een paar maanden geleden dacht ik nog weleens “heb ik een aflevering gemist of heb ik een heel blok overgeslagen?”. Maar dat is nu weg."

Twee jaar

Boulevard kon melden dat GTST voorlopig nog wel even de tijd krijgt om de weg naar boven te vinden. RTL en Endemol zouden spreken over een periode van twee jaar waarin de soap zich moet zien te herpakken.

Meer over