Demi wordt mama

GTST zet controversiële verhaallijn tienerzwangerschap door

13 december 2020 09:40 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De familie Verduyn krijgt definitief gezinsuitbreiding. GTST-actrice Noa Zwan (15) bevestigt dat haar personage Demi de zwangerschap niet vroegtijdig afbreekt.

Bij RTL Boulevard reageerde Noa en haar soapvader Cas Jansen op de omstreden verhaallijn waarbij de amper vijftienjarige Demi na een one night stand met de 25-jarige Marwan (Hassan Slaby) zwanger blijkt. 

Niet verwacht

Cas Jansen geeft toe verrast te zijn door de zwangerschap. Al wat hij vooraf wist is dat één van zijn soapdochters dit seizoen een kleintje zou krijgen, maar hij had er op gerekend dat Merel de gelukkige zou zijn. De makers kozen echter voor Demi.

Nepbuik

Noa had niet verwacht dat ze al zo snel zo'n grote rol mocht gaan spelen, maar ze heeft er zin in: "Dat het zo'n heftige verhaallijn zou gaan worden vond ik alleen maar heel tof." Wel moest ze wennen aan het feit dat ze als Demi nu met een realistische nepbuik moet lopen: "Toen ik 'm voor het eerst om had schrok ik. Het was echt wel een beetje eng."

Abortus

Momenteel weet Demi pas net definitief dat ze in verwachting is. Ze overweegt zelfs abortus, maar Noa en Cas hebben indirect al verklapt dat Demi waarschijnlijk het kindje zal houden. Dat levert natuurlijk ook meer mogelijkheden voor verhalen op, want: hoe gaat Marwan en de rest van de familie El Amrani reageren?

Ouder gemaakt

De verhaallijn rond Demi's zwangerschap heeft ook gevolgen voor de andere Verduyntjes. Bij hun introductie in december 2019 gaven de makers de leeftijden prijs van de personages. Demi stond nog te boek als amper 13, haar broer Steef (Tommy van Lent) was minstens 14 en Merel (Sophie Bouquet) was op weg naar de 17. Nu Demi binnen een jaar ineens 15 is, moet Steef realistisch gezien al klaar zijn met school en is Merel in één klap meerderjarig.

Meer over