En zorgt voor ophef

Hakim Traïdia maakt onverwachte GTST comeback

8 December 2020 17:51 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Hakim Traïdia is nog maar net vertrokken uit GTST of zijn personage Sami El Amrani keert alweer terug in de soap. De strenge vader van llyas en Marwan krijgt heel wat voor zijn kiezen de komende tijd.

De 64-jarige acteur maakte eerder dit seizoen zijn soapdebuut als Sami, eigenaar van buurtsuper El Amrani. Doorgaans woont hij in Marokko en laat hij het runnen van de zaak over aan jongste zoon Ilyas (Hamza Othman), maar papa El Amrani is niet blij met zijn zoon.

Ilyas en Jojo

De hele familie El Amrani had gespaard zodat Ilyas een peperdure, prestigieuze stage in Melbourne kon gaan volgen. Maar Ilyas was zo verliefd op zijn vriendinnetje Jojo (Stephanie van Eer) dat hij al na 2 weken terug kwam om bij haar te zijn. Sami vond het een schande en kalmeerde pas toen Ilyas aankondigde een goede stage te vinden in Nederland én dat zijn liefde voor Jojo zo serieus was dat ze komend voorjaar gaan trouwen. Jojo slikte de leugentjes om bestwil met tegenzin en een gerustgestelde Sami keerde terug naar Marokko waar hij bezig is aan de bouw van hun familiehuis.

Sami is terug

Maar komende week keert Sami El Amrani terug naar het soapdorp, tot verrassing van iedereen. Sami wilde er getuige van zijn hoe zijn zoon begon aan zijn stage bij een bank. Helaas voor hem blijkt dit wederom een leugen van Ilyas, die niet durfde te vertellen dat hij stage loopt bij horecaketen BOKS. Julian praat per ongeluk zijn mond voorbij, wat tot ruzie leidt tussen vader en zoon. Zeker als Sami ziet dat Ilyas Melbourne heeft opgegeven om bonnetjes te mogen invoeren voor een kroeg.

Trouwen in Marokko

Maar daarmee is de kous niet af: Sami onthult ook al druk te zijn met de voorbereidingen van de bruiloft. Jojo schrikt zich wild als ze hoort dat Sami al heeft gereged dat ze in Marokko gaan trouwen. Ilyas durft er niet tegenin te gaan, tot haar grote verdriet. Sami hoort hun geruzie en wil zelf weten wat er gaande is.

Ilyas is wederom niet eerlijk, waardoor Jojo zich woedend uit de voeten maakt. Ze kan niet snappen dat Ilyas zich zo laat koeioneren door zijn vader. Later krijgt ze bezoek aan huis van Sami die het voor zijn zoon opneemt. Hij vertelt over de waarde van familie, zeker als je zelf het gevoel hebt tussen twee culturen te leven.

Jojo herkent daar veel in en begrijpt ook waarom Sami per se wil dat de bruiloft in Marokko plaatsvindt: daar ligt Ilyas’ moeder begraven en Sami wil dat ze er bij is. Ontroerd door de openheid en de menselijkheid van haar semi-aanstaande schoonvader legt ze het bij met Ilyas. De bruiloft komt er niet, maar voorlopig smoezen ze samen nog wel even door.

Demi is zwanger

Maar Ilyas is niet enige El Amrani waar Sami heel wat mee te stellen heeft. Zijn oudste zoon Marwan (Hassan Slaby) heeft onbedoeld de veertienjarige Demi Verduyn (Noa Zwan) zwanger gemaakt, de dochter van supermarktmedewerker Julian. Momenteel houdt Demi die zwangerschap nog angstvallig verborgen, maar binnenkort is er geen ontkennen meer aan, zelfs al is ze al bezig met de mogelijkheden voor een abortus. Hoe gaat Sami reageren als hij ontdekt wie hem voor het eerst opa gaat maken?

Meer over