Spoilers!

Komende week in GTST: Verzwegen verwachtingen en de uitbundige uitzetting

3 December 2020 20:25 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Rik die zijn nichtje kwam ophalen bij Daan.

Daan verdedigt zich

Daan lacht zijn broer in z’n gezicht uit: alsof hij zijn dochter in een flatje zou laten wonen met twee mensen die amper de basisschool afgemaakt hebben. Ook Tiffy krijgt een sneer: wat weet een vrouw die een kind neemt met een labiele gay nou van opvoeden? Iedereen moet opflikkeren van ‘m. Rik besluit geen ruzie te zoeken en vertrekt. Maar na overleg met Shanti gaat hij de volgende ochtend toch terug om nog eens rustig zijn punt te maken. Ook Tiffy en Lucas bemoeien zich ermee, waardoor Daan langzaam inziet dat het misschien toch beter is.

Billy’s bedenkingen

Nu Louise bij hen komt wonen is Shanti druk om alles op orde te maken. Billy ziet met lede ogen toe hoe haar dochter zich dreigt te verliezen in alle voorbereidingen. Een kind van een ander opvoeden is wat haar betreft vragen om problemen, je doet het nooit goed. Shanti laat zich niet van de wijs brengen door al die negativiteit en daagt Billy uit een handje te helpen. Al snel zet De Palma eigenhandig het ledikant in elkaar en regelt ze zelfs een fietsje voor Louise.

Judith biecht op

Na een weekje rust is Judith weer als vanouds aan het stoken. Ze laat de bom ontploffen tussen Linda en Anton door op de laptop van de praktijk herhaaldelijk naar de datingsite te gaan waar ze Anton laatst had gezien. Als Linda de browsergeschiedenis onder ogen krijgt, zijn de rapen gaar.

Judith kijkt met genoegen toe hoe de boel escaleert tussen Anton en Linda. Woedend slaapt Linda op de bank, Anton wil niets van verzoening weten en de dag erop is Linda klaar haar man het huis uit te zetten.

De ruzie dreigt uit de hand te lopen omdat Judith opjuttende sms’jes blijft sturen. Voor Anton is de maat vol als Linda niets wil weten van zijn suggestie dat Judith achter alle recente ellende zit. Wat het stel niet weet is dat Judith in alle stilte zichzelf permanent laat inschrijven op het adres van de Bouwhuisjes met Linda als enige andere bewoner.

Maar Anton geeft niet op. Hij weet op Linda in te praten met logica. Hij haalt alle incidenten van de laatste tijd aan en wijst Linda op de hand van Judith. Voor hem is het duidelijk: zij zit erachter en of ze nou gestoord is of niet, ze moet weg. Hij pakt haar spullen alvast in.

Linda wil van Judith zelf weten of het waar is en wonderwel geeft ze toe dat ze inderdaad bezig is haar van Anton los te weken omdat ze vreest voor Linda’s veiligheid. Anton doet haar teveel denken aan haar eigen gewelddadige ex-man en dat lot wil ze haar goede vriendin besparen. Linda reageert begripvol, Anton is onverbiddelijk en zet Judith de deur uit.

Billy en Richard beginnen

Billy en Richard starten met hun plan het veilinghuis in handen te krijgen. Richard gebruikt zijn connecties in de modewereld zodat Nina ineens fors moet betalen om haar nieuwe collectie te tonen op de catwalk. Dat geld heeft ze niet en laat nu net een koper interesse tonen in het veilinghuis.

Amelie doet ondertussen haar best zowel het veilinghuis als Nina draaiende te houden. Nina zit er door de stress rond haar modecollectie helemaal doorheen, maar Amelie geeft haar zowel een peptalk als een schop onder haar kont.

Later in de week moet Amelie weer ingrijpen als Nina in een wanhoopsdaad besluit het veilinghuis te verpatsen aan de verkoper die voor Billy en Richard blijkt te werken. Nina sluit al een mondelinge overeenkomst met de man, maar Amelie weet zeker dat ze er spijt van krijgt en schakelt Janine in om de gestreste Sanders op andere gedachten te brengen.

Amelie is succesvol en Nina trekt zich terug uit de deal, tot opluchting van Janine die vreest dat haar dochter tegen een burn-out aan zit. Billy en Richard zijn minder blij met Amelie en besluiten haar rechtstreeks aan te pakken.

Ilyas’ eergevoel

Nu Bing aan het revalideren is komt de dagelijkse leiding van Boks neer op de schouders van Lucas en Nina die amper het bedrijfsplan snappen. Dat brengt Jojo op een idee: Ilyas zoekt nog een stage en zijn opleiding past precies bij wat Boks nodig heeft. Nina vindt het een goed plan en Jojo meent haar vriendje te kunnen verrassen. Maar Ilyas is minder te spreken over dit lief bedoelde gebaar. Hij voelt zich aangetast in zijn eergevoel en vreest dat zijn vader op ‘m neer zal kijken omdat hij zijn stage niet zelf geregeld heeft. Hij laat Jojo de deal afblazen en voelt zich vreselijk tot Marwan hem laat inzien hoe stom en koppig hij is. Ilyas maakt excuses aan Jojo en neemt de stage bij Boks maar wat graag aan.

Demi’s pestfilm

Demi maakt zich op voor de opnames van de antipestfilm die ze voor school mag maken. Het hele gezin staat achter haar, maar ze is drukker met de zwangerschapstest die ze in het geheim gekocht heeft bij de apotheek.

Ondertussen is haar pester Bas begonnen aan zijn taakstraf die hij uitgerekend in de buurtsuper moet doen die hij overhoop heeft gehaald. Marwan maakt hem het leven zuur, maar is niet de beroerdste: als Bas meewerkt aan de antipestfilm en voor de camera zijn excuses maakt aan Demi, zijn ze okay.

Bij het zien van zowel Bas als Marwan krijgt Demi het te kwaad. Ze wordt misselijk en rent naar de wc waar ze eindelijk de tijd neemt om haar test te doen. Als de uitslag positief is begint haar wereld te draaien.

Maar ze kan het nieuws onmogelijk delen met haar familie en al helemaal niet met Marwan. Dapper zet ze de opnames van het antipestfilmpje door, van binnen gaat ze stuk van ellende en onzekerheid. Ze heeft niemand om mee te praten, zelfs tegen haar vader en Marwan kan ze niks kwijt.

Marwan maakt zich zorgen om Demi, wat Julian weer erg opmerkelijk vindt. Zo’n goede band heeft hij toch niet met haar? Maar terwijl Demi op Vindie onderzoek doet naar abortus, laat Marwan zijn oog vallen op Amelie. Hij is direct helemaal weg van haar verschijning.

Survivor: Ludo Sanders editie

Ludo leek vorige week op sterven na dood: zonder voedsel of drinkwater zou hij niet lang meer overleven op het verlaten booreiland waar hij voor dood is achtergelaten. Maar een fikse regenbui brengt redding: hij vangt zoveel mogelijk hemelwater op in pannen en bakken om zijn voorraad aan te vullen.

Nu hij heeft voorzien in zijn eerste levensbehoeftes kan hij beginnen aan een ontsnappingsplan. Hij verkent het immense platform om te zien wat hij kan gebruiken om weg te komen. Tot zijn vreugde ontdekt hij een verankerde reddingssloep, maar het lukt hem niet de boot los te krijgen.

De pogingen het schip van de ketting te krijgen leveren hem alleen een verwonding op. Hij laat het plan varen, maar gelukkig ontdekt hij al snel zenderapparatuur en een oude accu. Met hernieuwde hoop begint hij met het verzenden van zijn noodkreet: “Mayday, mayday” klinkt het over de radiogolven. Naast het gekraak en geruis van de zender blijft het angstvallig stil.

En verder: Alleen voor goed nieuws heeft Billy een coitus interruptus over, Laura heeft een weekje vrij en Jojo staat werkelijk alles.

Meer over