Marwan gaat op tournee

Hassan Slaby verlaat GTST na drie jaar

25 april 2023 09:56 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST verliest opnieuw een vaste speler. Acteur Hassan Slaby (36) neemt na drie jaar afscheid van soapdorp Meerdijk: zijn personage Marwan El Amrani gaat op tournee naar zonnige oorden.

Op Videoland is al te zien hoe Marwan zijn spullen pakt. Een woordvoerder van RTL bevestigt aan deze site dat Hassan Slaby de serie inderdaad gaat verlaten. 

Buurtsuper

Hassan Slaby debuteerde in september 2020 in de serie als de oudere en onstuimige broer van Ilyas, de brave manager van de buurtsuper. Hij wist 't in zijn relatief korte tijd in Meerdijk behoorlijk bont te maken: zo werd hij verleid door de minderjarige Demi die zwanger van hem bleek, zag hij zijn broertje bijna sterven na een steekpartij die voor hem bedoeld was en kreeg hij ook nog eens een affaire met Demi's zus Merel. Vorig seizoen draaide hij bijna de bak in vanwege diamantensmokkel en werd 'ie ook nog eens onterfd door zijn eigen vader. 

Kenneth Herdigein

Het vertrek komt niet als een totale verrassing: de afgelopen maanden had Slaby geen grote, eigen verhaallijnen meer. Zijn personage vervulde vooral een dienende rol in andermans verhaal, zo groeide hij onverwacht uit tot de mantelzorger van Stanley Mauricius (Kenneth Herdigein). De vader van Bing kwam na een herseninfarct bij Marwan thuis revalideren en de band tussen de twee bleek zo sterk dat Marwan nu met Stanley meegaat als personal assistent tijdens zijn muziektournee op een Caribische cruise.

Stanley en Marwan gaan samen weg
Stanley en Marwan gaan samen weg

Expeditie Robinson

Hoe permanent het vertrek van Marwan is valt te bezien: in een soapserie kan veel veranderen en Marwan wil als ware family man natuurlijk niet teveel van zijn zoontje Tom missen. Hassan Slaby lijkt voorlopig echter druk met andere activiteiten: volgens meerdere juice-kanalen zou de acteur momenteel in het buitenland zitten voor opnames van Expeditie Robinson

Mocht Marwan inderdaad terugkeren, dan zal dat pas later in het najaar zijn. GTST gaat over een kleine maand met zomerstop, wat betekent dat de eerste maanden van het komende seizoen ook al zijn opgenomen zonder Marwan. Hassan Slaby's laatste GTST-aflevering is op dinsdag 2 mei te zien om 20:00 uur op RTL 4.

Meer over