Interview met Robin Martens over GTST en meer

6 december 2016 14:32 | soap | Door Televizier

© Nick van Ormondt

2016 was een succesvol jaar voor Robin Martens, Rikki in GTST. Door het winnen van Dance dance dance kwam haar grootste droom uit... En de 24-jarige artistieke alleskunner is nog maar net begonnen met haar dromen na te jagen.

Tekst: Jef Willemsen

Hoe kijk je terug op 2016?

“Met een heel fijn gevoel. Eind 2015 had ik mezelf voorgenomen om mijn dromen serieus na te gaan jagen. Ik speel al sinds mijn achttiende Rikki in GTST. Hoe leuk die rol ook is, het is wel een heel lange tijd in een heel veilige omgeving. Je moet jezelf altijd blijven uitdagen, vind ik. De kans om mee te doen aan Dance dance dance kwam dan ook op het ­perfecte moment.”

Wat heeft Dance dance dance je dan gebracht?

“Door het programma heb ik mogen ervaren hoe het is om écht op professioneel niveau met het vak bezig te zijn. Ik wist al op mijn derde dat ik danseres wilde worden, daar was ik heilig van overtuigd. Maar vlak voordat ik naar de dansopleiding van Lucia Marthas kon, raakte ik geblesseerd aan mijn enkelband en viel mijn droom in duigen. Dat was zo pijnlijk dat ik van mijn vijf­tiende tot Dance dance dance nooit echt meer heb gedanst. Kortom, mijn grootste droom is alsnog uitgekomen.”

En dan ben je ook nog eens een hit op social media. Hoe voelt dat?

“Het idee dat alleen al op Instagram meer dan 180.000 mensen je de moeite waard vinden om te volgen is best bijzonder. Ik probeer op Instagram te laten zien wie ik écht ben. De meesten kennen me als mijn GTST-personage, maar Rikki is ondanks alle heftige dingen die ze heeft meegemaakt eigenlijk nog steeds datzelfde meisje van 18. Inmiddels ben ik al een paar jaar verder. Door online een kijkje in míjn leven te geven, hoop ik dat mensen zien dat ik meer ben dan mijn rol. Dat lijkt te werken, ik krijg vaak complimenten over mijn Instagram: ‘Goh, je bent veel vlotter, grappiger of leuker gekleed dan Rikki.’ Dat men het verschil ziet, vind ik toch prettig om te horen.”

Komt dat misschien omdat je op Instagram regelmatig weinig verhullende modellenfoto’s van jezelf plaatst?

“Wie weet, maar daar heb ik absoluut geen moeite mee. Ik ben blij met mijn lichaam, heb er hard genoeg voor gewerkt dus ik laat het graag zien. Naast werk voor televisie word ik ook steeds vaker geboekt voor modellenwerk. Ik heb al shoots mogen doen voor bladen als Grazia. Die Instagramfoto’s zijn daarom ook deels bedoeld ter promotie. Het liefst zou ik eens een campagne doen voor een make-up- of ­lingeriemerk. Hunkemöller mag me altijd bellen, haha.”

Is het geen eng idee dat zo veel mensen meekijken?

“Niet echt, ik ben er inmiddels wel aan gewend dat iedereen iets van me vindt. Toch is het gek hoe dingen uit z’n verband getrokken kunnen worden. Als ik bijvoorbeeld inspirerende teksten deel, worden daar direct conclusies aan verbonden. Laatst plaatste ik een citaat over single zijn en al snel ging het gerucht dat mijn vriend Kenzo en ik uit elkaar waren. Ik zou al eens zwanger geweest zijn, en depressief omdat ik een paar dagen niks had gepost. Ik kreeg toen echt bezorgde berichtjes: ‘Het is zo stil, gaat alles wel goed?’ Maar ik maak me er niet druk om, ik post alleen dingen waar ik zelf helemaal achtersta.”

Waar komt jouw positiviteit vandaan?

“Ik geloof heel sterk in het idee dat je geeft wat je krijgt. Op Instagram is mijn motto ook ‘I am a magnet for good energy’. Zo zie ik het leven echt: als jij positief bent, trek je ook positieve mensen aan. Dat werkt heel inspirerend.”

Hoe gaat 2017 er uitzien?

“Ik heb er alle vertrouwen in dat ik nog veel meer toffe dingen mag doen. In GTST staat Rikki heel wat te wachten, ik blijf met dans bezig, en misschien komen er nog meer leuke tv-dingen aan volgend jaar. Ik sta open voor meer modellenwerk en ook op muzikaal gebied heb ik ambities. Over tweeënhalf jaar wil ik een album uitbrengen met zelf­geschreven r&b-songs. Er is nog zo veel leuks te doen: 2017 wordt echt mijn jaar!”

Goede Tijden Slechte Tijden ma t/m vr 20.00, RTL 4

Meer over