Oma Betsy

Jetty Mathurin pakt gastrol in GTST

31 maart 2022 09:08 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST heeft Jetty Mathurin gestrikt voor een gastrol. De 70-jarige actrice maakt volgende week al haar opwachting als de montere Betsy, de surrogaatoma van Lynn de Vegter.

Op Videoland is al te zien hoe Mathurin voor het eerst in de huid kruipt van de strijdbare 'oma' Betsy. 

Betsy en Lynn

Betsy is de buurvrouw van Lynn de Vegter (Noël van Kleef). Toen de huishoudster van Ludo en Janine voor het eerst in Meerdijk kwam, kende ze helemaal niemand en miste ze haar familie heel erg. De warme Betsy ontfermde zich over het meisje en al snel ontstond een hechte vriendschap. Lynn ziet in Betsy een surrogaatoma. Betsy is slecht ter been en loopt met een rollator, dus ze kan de hulp van haar buurvrouw goed gebruiken. 

Schrijfster

Als Ludo en Janine een weekendje weg zijn besluit Lynn om zowel Betsy als haar nieuwe hartsvriendin Merel uit te nodigen in het luxe landhuis van de familie Sanders. Betsy kijkt haar ogen uit: zoveel mooie schilderijen, kunst en een goedgevulde boekenkast. Betsy is zelfs verrast als ze haar eigen boek Wij zijn vulkanen in de kast spot. Het gezellige onderonsje wordt echter al snel verstoord door Daan die melding kreeg van inbrekers. Dankzij de vlotgebekte Betsy loopt de boel met een sisser af.

Gastrol

RTL bevestigt aan deze website dat Jetty Mathurin de komende weken in de serie te zien zal zijn, maar dat het in principe wel om een tijdelijke rol gaat. Jetty's verschijning past in het nieuwe beleid van de soapserie: kortere verhaallijnen rond gastrollen die gespeeld worden door bekende gezichten. 

 

Vrouwenvleugel

Jetty Mathurin brak begin jaren 90 door in Nederland dankzij haar rol als Smorrie Bakboord in de met een Gouden Televizier-Ring bekroonde dramaserie VrouwenvleugelNaast een terugkerende rol in de eveneens met een Ring beloonde comedyserie Oppassen. En uiteraard kreeg GTST zelf ook in 1995 de publieksprijs. Daarnaast is ze al meer dan 30 jaar in het theater te zien. Als cabaretière maakte ze tien solovoorstellingen, ook had ze rollen in musicals als Daddy cool en 't Schaep. Onlangs zocht Mathurin ook nog eens naar de liefde in First dates, maar dat was geen groot succes.

Meer over