"De arme schatten"

Joke Bruijs betreurt wijze waarop ze uit GTST moest

6 april 2019 08:18 | soap | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Joke Bruijs baalt van de wijze waarop haar personage afgelopen maart de dood vond in GTST. De 67-jarige actrice had het lot van Maria de Jong graag anders gezien.

In Privé doet Joke een boekje open over haar tijd in het soapdorp die heel anders had kunnen verlopen.

Mama Maria

De schrijvers hadden een langdurige verhaallijn gepland waarin Maria uiteindelijk zou onthullen dat ze niet alleen de moeder is van Rik (Ferri Somogyi) maar ook die van Daan Stern (Dorian Bindels). Eind 2018 durfde Maria dat nog niet te vertellen en dus vertrok ze stilzwijgend naar Canada.

Theatertour

Het was de bedoeling dat Joke in het voorjaar voor langere tijd terug zou keren in de serie om haar nieuwe zoon én pasgeboren kleindochter Louise beter te leren kennen. Maar tot haar grote spijt moest Joke afzeggen. Haar agenda was al volgepland met repetitieweken voor haar nieuwe theatertour waardoor ze niet aan één stuk door kon draaien voor de soap. Hierdoor moest ze de rol noodgedwongen opgeven: "Dat verzin je toch niet? Die arme schatten hadden net allemaal nieuwe scènes voor me zitten schrijven."

Laura vervangt Maria

Om het ontbreken van Maria te verklaren, waren de schrijvers gedwongen haar buiten beeld te laten bezwijken aan een hersenbloeding. Uiteindelijk was het aan Maria's hartsvriendin Laura om Daan te vertellen wie zijn echte moeder is. Inmiddels werpt Laura zich op als surrogaatmoeder voor de kleine Louise

Meer over