Spoilers!

Komend seizoen in GTST: vooruitblik op een veelbewogen soapjaar

GTST begint op 3 september aan haar 29e seizoen. Televizier blikt vooruit op de eerste weken van de soap die vooral veel verrassende veranderingen in petto hebben. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

Na ruim zes weken zijn soapfans meer dan benieuwd wie is gesneuveld tijdens de zomercliff. Maar de makers vragen nog wat extra geduld van de kijkers.

Tijdsprong

Er wordt namelijk een sprong in de tijd gemaakt. Flashbacks maken al twee seizoenen deel uit van de serie, in de vorm van de niet door iedereen gewaardeerde "eerder die dag" scenes. Nu krijgen kijkers voor het eerst te maken met een flashforward. In de eerste aflevering van seizoen 29 zijn maar liefst twee maanden verstreken sinds Nina verdween, Loes een ogenschijnlijke doodsmak maakte en Rik levensgevaarlijk gewond raakte. En sindsdien is er véél gebeurd.

Het Nina mysterie

In de cliffhanger was te zien hoe Nina op het punt stond verpletterd te worden in de kofferbak van een autowrak. Haar lot leek bezegeld, maar of ze op tijd is ontsnapt wordt niet duidelijk. De familie Sanders is al weken vruchteloos aan het zoeken naar Nina. De zoektocht lijkt zo zinloos dat aan het eind van de eerste week Janine tot haar schrik van de politie te horen krijgt dat het onderzoek geen prioriteit meer heeft. Bing is buiten zichzelf van woede en frustratie over het verdwijnen van zijn zwangere vrouw en ook Lucas en Kimberly zijn behoorlijk sip. Uit pure wanhoop wordt er zelfs een paragnost geraadpleegd.

GTST Bing boos

Rik in prijzig coma

Rik de Jong heeft de cliffhanger ook overleefd, maar vraag niet hoe… Hij kreeg een brandblusser tegen zijn hoofd en is acht weken kunstmatig in slaap gehouden om te herstellen. In die periode is Zoe trouw aan z’n zij gebleven, zonder dat zeker was of Rik ooit nog de oude zal worden. De fysieke schade lijkt mee te vallen, maar de kosten van het ziekenhuisverblijf en de verzorging beginnen aardig op te lopen. Zoe heeft geen geld, maar gelukkig komt in november Riks moeder Maria (Joke Bruijs) weer naar Meerdijk om een helpende hand te bieden.

GTST Zoe Sjors Rik

De rode CS-cijfers

De verdwijning van Nina heeft ook gevolgen voor haar zakelijke imperium. La Nina moet het zonder haar drijvende creatieve kracht doen, maar ook CS heeft het moeilijk. Kimberly ontdekt met hulp van Sjors dat de trendy lifestylezaak financieel gezien op instorten staat. Als deel van haar plannen had Loes namelijk heel wat geld van de bedrijven weggesluisd, maar Kimberly meent dat het allemaal haar eigen schuld is. De dames buigen zich over een reddingsplan, maar het ziet er niet goed uit.

GTST Kimberly einde CS

Bings gifbeker nog niet leeg

Bing heeft het niet makkelijk gehad in de aanloop naar de cliffhanger en ook in seizoen 29 krijgt hij heel wat voor de kiezen. Als de serie start, is hij hersteld van Loes’ vergiftigde chocolaatjes, maar hij moet zijn vrouw missen, dreigt zijn kinderen te verwaarlozen en probeert zijn bedrijf draaiende te houden. As klap op de vuurpijl krijgt hij ook nog eens te maken met een nieuwe tegenstander. Wijnhandelaar Carlos Ramirez (Joey Ferre) maakt zijn opwachting in Meerdijk en heeft een opmerkelijke interesse in Bing. Hij duikt in z’n verleden als onderdeel van een mysterieus plan.

GTST Carlos vs Bing

Aysen terug in actie

De afgelopen maanden is het Aysen tegen alle verwachtingen in gelukt om opnieuw aangenomen te worden als agent. Haar ijverige, maar oh-zo-clandestiene speurwerk naar de ware moordenaar van Jan Maes heeft kennelijk z’n vruchten afgeworpen. Ze probeert de draad weer op te pakken en het verleden te vergeten, maar zelfs met een nieuwe, kekke coupe is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als de liefde weer om de hoek komt kijken.

GTST Aysen Daan

Nieuwe liefdes

Komend seizoen gaat GTSTgrossieren in kersverse, knappe mannelijke castleden. Dat betekent ook de nodige nieuwe romances. Vlak voor de zomerstop vreesde Lucas dat hij alleen over zou blijven, maar met de komst van Flo Wagenaar (Roel Dirven) komt daar een eind aan. Aysen werd vlak voor de cliffhanger gedumpt door Sjoerd, maar krijgt dit seizoen een nieuwe leidinggevende genaamd Daan Stern (Dorian Bindels) aan wie ze behoorlijk gewaagd lijkt. Op de valreep van seizoen 28 werden Q en Lana een setje en hun kalverliefde heeft de tijdsprong met verve overleefd.

GTST Q Lana zoen

Complexe liefdes

Wie had verwacht dat het koek en ei zou zijn tussen Sjors en Amir, komt ook bedrogen uit. In de laatste aflevering van het seizoen, verklaarde Amir eindelijk voluit de liefde aan Sjors die ook gevoelens voor hem heeft. Ze zoenen, maar twee maanden later zijn de advocate en de Afghaanse arts geen stel meer. Iets heeft hen uit elkaar gedreven, hoe hard Amir ook probeert de breuk weer te lijmen. Ook de relatie tussen Kimberly en Noud belandt in zwaar weer als hij haar onvoldoende steunt in haar problemen rond CS en Nina. En dan keert ineens haar oude, grote liefde Rover Dekker (Floris Bosma) terug naar het soapdorp.

 

Horen wij dit nou goed? 😮 #flashforward #seizoen29 #GTST #Amir #Sjors

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

En verder: Laura blijft een sleutelrol spelen voor de jongere generatie, de bezetting van het Paleis verandert en wat komen al die acteurs uit Nieuwe tijden toch doen?

Meer over: