Spoilers!

Komende week in GTST: Akelige arglistigheden en de vulgaire vlogverwensing

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met de onthulling dat de weken vermiste psycholoog Rob Bekkers samenwerkt met Carmen, de mysterieuze vrouw die Ludo en Billy dwong te trouwen.

Carmen bij de tang

Deze week wordt heel wat duidelijk over de band tussen Rob en Carmen. Ze blijkt een oud-patiënt die gevoelens voor hem heeft en daardoor vatbaar is voor zijn suggesties. De wraakactie op Billy en Ludo was Robs idee, maar de lichtelijk labiele Carmen heeft er haar eigen draai aan gegeven. Ze moest het tweetal samenbrengen van Rob, maar een huwelijk was een paar stappen te ver. Rob krijgt het al helemaal benauwd als Carmen verteld dat ze twee handlangers heeft geregeld die afluisterapparatuur in het huis van Ludo hebben geplaatst. Dit was absoluut niet de afspraak! Toch besluit hij er het beste van te maken: nu Billy en Ludo samen zijn, kan hij eindelijk al zijn aandacht op Janine richten.

Omdat Ludo met Billy is, woont Janine tijdelijk bij de familie Bouwhuis. Anton drijft haar begin deze week tot wanhoop als ‘ie haar probeert te overtuigen dat ze heus nog wel gevoelens voor Ludo heeft en dat het vast wederzijds is. Wat Anton betreft is dat gedoe met Billy net zo’n bevlieging als z’n midlifecrisis van laatst. Janine wil er niks over horen en gaat er vandoor. Als ze Rob toevalligerwijs tegenkomt in de Rozenboom kan ze zich ineens niet meer beheersen. Ze begint hem hartstochtelijk te zoenen. Precies wat hij gehoopt had, ware het niet dat Carmen ook net binnenkomt.

Rob breekt de zoen af en maakt zich met een smoes uit de voeten. Maar Carmens droom dreigt wel in duigen te vallen. Ze had gehoopt Rob te kunnen verleiden op de hotelkamer die ze samen delen in de Rozenboom en had zelfs al voor een vermogen kleding gekocht bij CS, waar ze tot grote schok van Ludo zichzelf liet helpen door Nina en Puck. Maar al die mooie kleren lijken voor niks. Listig als altijd geeft Rob haar het idee dat ze best nog wel kans bij hem maakt. Zodra Carmen is afgekoeld, spreekt hij weer af met Janine en wordt er opnieuw heftig gezoend. Een dag of wat later zitten Janine en Rob verliefd te lunchen als Carmen binnenstormt. Ze stelt zich voor als Robs kleine zusje en mengt zich in het gesprek tot frustratie van Rob die het ergste vreest. Eenmaal terug op hun hotelkamer moet hij alles uit de kast halen om Carmen te overtuigen dat hij heus wel iets in haar ziet, maar dat ‘ie afknapt op te overheersende vrouwen. Als bij toverslag loopt ze weer in de pas. Maar dat ze een tikkende tijdbom is, moge duidelijk zijn.

Billy de Palm-ma

Ludo en Billy krijgen door dat ze worden afgeluisterd en slagen er in om de apparatuur ongemerkt onklaar te maken. Maar de angst zit er goed in, vooral bij Billy die vreest dat Shanti het slachtoffer wordt van Carmen. Daarom doet ze alles om de band met haar dochter te verbeteren en tijd met haar door te brengen. Shanti snapt er alleen niets van en heeft moeite met het opdringerige gedrag van haar moeder. Toch zijn beide vrouwen van goeder trouw. Ze trekken naar elkaar toe en Billy laat zelfs toe dat Shanti een verlaat vrijgezellenfeestje voor haar organiseert. Inclusief hoedje met palmen, want: je heet niet voor niets De Palma.

Tiffy is terug

Anton kan nog altijd niet aan het werk als arts omdat het ziekenhuis een andere dokter heeft aangenomen op de Spoedeisende Hulp. Linda besluit een handje te helpen door te flirten met het lesbische hoofd van personeelszaken. Maar de vrouw is absoluut niet gediend van haar doorzichtige avances en Antons kansen om terug te keren naar het AZM zijn kleiner dan ooit. Later in de week krijgen de Bouwhuisjes opnieuw een shock als ze tijdens een Skype gesprek met Tiffy in Australië zien dat ze behoorlijk zwanger is. Anton wil direct naar Melbourne vliegen om zijn dochter bij te staan, maar net als hij z’n koffers gepakt heeft staat Tiffy op de stoep. Tiffy is blij iedereen weer te zien, maar wil ondanks Antons aandringen niks zeggen over de vader van haar kindje. Maar Anton weet zeker dat het Lucas moet zijn. Dat blijkt ook te kloppen als Tiffy later in de Koning schokkend nieuws heeft voor de blonde bareigenaar dat alleen verwerkt kan worden met een kop muntthee.

Riks rommelige bedrijfsvoering

Rik gaat voortvarend aan de slag als horecamanager van Boks en kondigt op zijn eerste dag al aan dat hij persoonlijke gesprekken wil met alle medewerkers. Die gesprekken vinden één op één en achter gesloten deuren plaats. En, zo verzekert hij, “iedereen komt aan de beurt”. Dit is tegen het zere been van het vrouwelijke personeel dat Riks recente #metoo incident niet is vergeten. Zijn goedbedoelde hartelijkheid valt volledig verkeerd en al op de eerste dag is het personeel in staking. Rik is klaar ontslag te nemen, maar Bing komt voor hem op. Rik blijft en iedereen die daar moeite mee heeft, kan vertrekken. Ineens is Boks meer dan de helft van haar personeel kwijt. Lucas besluit personeel van De Koning te sturen om het gebrek aan mankracht op te vangen.

What the Puck, Daan

De ongeplande romance tussen Daan en Nina suddert door als Nina en haar hele gezin getroffen worden door de griep. Bing moet weg voor werk, waardoor alleen de revaliderende Daan in staat is hulp te bieden. Samen slaan ze zich door de dag heen om uiteindelijk onder een dekentje op de bank een film te kijken. Als Bing thuiskomt, merkt Daan dat hij teveel is en hij druipt af naar De Koning om zijn verdriet te verdrinken.

Daar loopt hij Puck tegen het lijf die 'm direct ziet zitten, maar hij wil niets van haar weten. Laura besluit echter voor Cupido te spelen en biedt haar een drankje aan namens Daan. Hij krijgt pas interesse in haar als 'ie doorkrijgt dat ze goed bevriend is met Nina. Hij besluit met Puck aan te pappen in een poging Nina jaloers te maken. Dat lijkt te werken, want Nina doet er op haar beurt alles aan om Puck af te raden met zo’n onbetrouwbare flierefluiter als Daan om te gaan. Hij gebruikt vrouwen alleen maar en heeft zelfs nog niks gezegd over zijn dochtertje! Puck weet niets meer zeker, behalve dat ze Daan écht leuk vindt. Een date is onvermijdelijk.

Jojo's levensgevaarlijke ontkenning

Jojo mag naar huis nu ze in het ziekenhuis heeft geleerd hoe ze moet omgaan met haar diabetes. Maar de tiener is nog niet gewend aan de diagnose en negeert uit woede en onmacht alle adviezen. Ze eet een flinke doos bonbons leeg zonder haar bloedsuiker te checken en riskeert haar gezondheid tot woede van Bing die ziet hoe slecht het met haar gaat. Maar Jojo blijft haar diabetes verzwijgen voor de rest omdat ze niet als zwak, zielig of onaantrekkelijk gezien wil worden. Daarom houdt ze vol "alleen" Pfeiffer te hebben en neemt zelfs een vlog met de Grapjassen op om over die aandoening te vertellen. Dit tot stille ergernis van Bing die zich ernstige zorgen maakt.

Valentijn op zwart zaad

Valentijn zit met een groot probleem: zijn vlogkanaal de Grapjassen is nog niet bepaald winstgevend en het geld dat Ludo hem voor z’n studie had gegeven begint op te raken. Daarom besluit hij een charme offensief te starten en Ludo en zijn kersverse bruid Billy te paaien voor wat leefgeld. Maar het tweetal zit gezien de situatie rond Carmen absoluut niet op hem te wachten en stuurt 'm met lege handen naar huis.

Kort daarop laat hij zich van z’n meest schaamteloze kant zien als Bing hem een voorstel doet. Bing is bezorgd om Jojo en vertelt Valentijn dat ze geen Pfeiffer maar diabetes heeft. Hij wil dat Valentijn er alles aan doet om haar het idee te geven dat ze ook met suikerziekte de moeite waard is. Daar is ‘ie wel voor te porren, maar zoals een échte vriend betaamt wil hij daar wel voor betaald worden. Bing stemt in en geeft hem een voorschot. Valentijn verzint dat hij de ziekte van Crohn heeft om Jojo zover te krijgen ook eerlijk te zijn over haar medische toestand. Dit moeilijk te verteren leugentje om bestwil werkt, tot plezier van Bing die Valentijn kosteloos laat eten en drinken in Boks.

Kimberly koeienkont

Kimberly heeft ook deze week weer haar handen vol aan online agressie. Dacht ze vorige week nog te hebben afgerekend met de anonieme scheldpartijen van ene Tarzan, deze week is de internettrol terug. Onder alle video’s van Kimberly plaatst Tarzan een plaatje van Kimberly’s achterwerk met de uitgekiende slogan “Kimberly koeienkont”. Het frustreert de jonge Sanders en ze negeert alle goede adviezen van Rover die niet wil dat ze de bodyshamer aanpakt.

Kimberly besluit ook een anoniem profiel aan te maken en contact te zoeken met Tarzan. Ze beweert ook een hekel te hebben aan Kimberley Koeienkont en spreken af ’s avonds samen de ruiten van CS met graffiti te bewerken. Als de avond valt staat Kimberly in d’r eentje klaar om Tarzan op te wachten, maar tot haar verbijstering is het een meisje. Ze sleurt de geschrokken tiener de winkel in en richt direct haar vlogcamera op het kind om eens goed de waarheid te vertellen. Lucas loopt toevallig langs en onderbreekt de confrontatie. Samen hebben ze een goed gesprek met het onzekere meisje dat zelf ook gepest is vanwege haar uiterlijk. Ze belooft het nooit meer te doen en Tarzan te laten verdwijnen. Eind goed al goed, behalve dat Kimberly’s webcam nog altijd gehackt is en álles wat ze zegt en doet wordt opgenomen.

Amirs angstaanvallen

Amir is niet alleen fysiek gewond geraakt, ook mentaal heeft hij klappen gekregen. Daarom moet hij naar Rob om samen met Sjors over z’n gevoelens te praten. Amir zit daar helemaal niet op te wachten en doet net alsof 1 sessie genoeg is om al zijn posttraumatische stress te verwerken. Sjors is tevreden dat het beter gaat en besluit daarom een paar dagen naar Berlijn te gaan om bij Lana te zijn. Rob trapt er niet in en plant meerdere afspraken om tot de kern van Amirs pijn te komen. Amir kan niet anders dan instemmen, maar eenmaal op weg naar huis wordt hij overvallen door een heftige angstaanval. Al hyperventilerend valt hij tegen een muurtje. Ludo ziet het gebeuren en biedt hulp, maar Amir wil alleen maar zo snel mogelijk weg.

Als Sjors terugkomt uit Berlijn spoedt ze zich naar de Rozenboom waar ze met Amir logeert zolang hun nieuwe huis nog niet klaar is. Ze schrikt als ze Amir verwaarloosd in een vieze hotelkamer aantreft, maar ze laat zich niet uit het veld slaan en weet hem te motiveren zichzelf op te knappen. Dan krijgt ze een telefoontje van een bevriende jurist: de man die Amir heeft aangevallen is berecht maar het vonnis was relatief licht: 240 uur taakstraf. Sjors wil direct in hoger beroep, maar Amir wijst dat idee af. Daar heeft Sjors zich zelden wat van aangetrokken, dus ook nu besluit ze het recht in eigen hand te nemen. Ze zoekt de dader thuis op om hem persoonlijk te melden dat de straf niet hoog genoeg was en dat ze ‘m wel zal krijgen. De woordenwisseling loopt al snel gruwelijk uit de hand.

En verder: Tiffy kan geen kangoeroe nadoen, Linda heeft haar coke verslaving ingeruild voor chocolade en Billy heeft mensen laten omleggen voor minder gênante momenten.

Meer over:

Reageren