Spoilers!

Komende week in GTST: Billy’s bonte briefpost en de au revoir ooievaar

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Sjors die ontdekte dat Romy helemaal niet verlamd was en klaar was haar met een kussen te verstikken.

Sjors spookbeelden

Maar nog voordat Sjors het licht aan kan doen en Amir wakker is, ligt Romy alweer in haar bed. Ze begrijpt níets van Sjors’ aantijgingen en vindt het zelfs best pijnlijk. Als ze kon lopen zou ze het heus wel doen! Amir denkt dat zijn vrouw onder invloed van medicijnen en posttraumatische stress kampt met waanbeelden. Sjors houdt echter vol en krijgt steun van Nina die voorstelt om Romy subtiel te laten onderzoeken. Sjors regelt een test met een bevriende neuroloog om te zien of er onlangs spierspanning is geweest in Romy’s benen, wat zou bewijzen dat ze wel kan lopen. Als de test negatief is, komt Sjors tot de pijnlijke conclusie dat ze er naast zat en misschien inderdaad hulp nodig heeft. Ze biedt Romy haar excuses aan en staat erop dat ze voorlopig bij haar en Amir komt wonen. De heimlijk verliefde Romy stemt in en denkt dan terug aan hoe ze eigenhandig het touw van de kroonluchter bewerkte om haar rivale Sjors uit de weg te ruimen.

Kritiek kattebelletje

De relatie tussen Ludo en Janine komt nog meer onder druk te staan als Billy de Palma hem een luxe cadeau stuurt met een lief kaartje. Ludo zit uiteraard niet op het prijzige presentje te wachten, maar Janine vindt dat hij heel wat uit te leggen heeft. Ludo vertelt dat hij contact met Billy houdt om zo grip op de situatie te houden: die vrouw is levensgevaarlijk en door haar te vriend te houden kan hij haar tenminste nog een beetje inschatten. Ludo bedoelt het goed, maar Janine hoort alleen maar dat hij weer dingen voor haar achterhoudt.

Billy en Ludo's tweede date

Ondanks Janines bezwaren spreekt Ludo opnieuw af met Billy voor een drankje in de Rozenboom. Terwijl hij haar aan de praat houdt, doorzoekt zijn handlanger Leon haar appartement in een poging belastend bewijs te ontdekken. Hij vindt echter niets, een feitje waar Ludo halverwege de borrel op geattendeerd wordt door Billy die precies weet wat er aan de hand is. Ludo is gefascineerd door haar koelbloedige vakkundigheid en vertelt bijna geamuseerd over zijn grote rivale Martine Hafkamp, in wie Billy een opmerkelijke interesse blijkt te hebben. Als de date er op zit, heeft Ludo zich zowaar vermaakt, maar hij is zo onder de indruk door Billy’s doortastendheid dat hij geen oog heeft voor Janine als ze dringend met hem moet praten.

 

Janine zoekt daarom steun bij psycholoog Rob die nog meer toewijding van haar eist: ze moet hem nu drie keer per dag bellen, er staan sessies in de avond gepland en Janine dient bereid zijn zich volledig over te geven aan zijn zienswijzes. Zo meent hij onder meer dat Ludo haar genezingsproces in de weg staat. Als ze zelfs maar een paar minuutjes te laat is voor een afspraak, stuurt hij haar nors weg. Hij negeert haar wanhopige belletjes en berichtjes en lacht vergenoegd: zijn plan werkt prima.

Linda's leeslesje

Linda vindt een nieuw wapen in haar strijd tegen Shanti als er een pakket op de mat ploft met lesmateriaal voor laaggeletterden geadresseerd aan haar liefdesrivale. Linda besluit Shanti te vernederen door haar onder valse voorwendselen uit te nodigen in de Rozenboom voor een drankje. In een vol restaurant onthult Linda dat Shanti niet kan lezen en schrijven en gaat daarna met de pet rond om geld op te halen voor een leescursus. Shanti houdt zich groot tijdens het vernederende spektakel en neemt daarna een drastisch besluit. Ze roept al haar vrienden bij elkaar en vertelt iedereen dat ze inderdaad moeite heeft met lezen en schrijven, maar dat ze er alles aan doet om het te leren. Uiteraard reageert iedereen begripvol.

Linda ontmoet de witte sloper

Billy de Palma was getuige van de wijze waarop Linda haar dochter vernederde. Ze besluit haar op geheel eigen wijze aan te pakken. Billy stapt op haar af, bestelt een dure fles wijn en hoort de nog nabriesende Linda uit over de situatie rond haar, Shanti en Anton. Daarna wijst Billy haar leeftijdsgenoot er fijntjes op dat ze begrijpt hoe moeilijk het moet zijn als ouder wordende, alleenstaande vrouw. Dan heb je soms wat extra hulp nodig. Met een gevaarlijke glimlach schuift Billy haar een zakje cocaine toe, kabouterpost als steuntje in de rug. Tegen alle verwachting in, accepteert Linda het poeder en al snel loopt ze hyper en opgefokt rond.

Billy's vette verleden

Dat Billy en Shanti familie zijn baart opzien in Meerdijk. Zo weet Aysen niet wat ze hoort als ze ontdekt dat haar vriendin de dochter is van een invloedrijke drugscrimineel. Ze laat Shanti natrekken, maar de nagelstyliste blijkt niets op haar kerfstok te hebben. Sterker nog, ze wist niet eens dat haar moeder de eigenaar is van Happy Peppy Fries, de snackbarketen die dienst deed als dekmantel voor drugsdeals. Billy moet ondertussen geregeld aan het verleden denken. Toen Shanti klein was, werkte ze  lange dagen in een patatkraam om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.

Toen Shanti haar tien jaar geleden achterliet via een afscheidsbrief, brak er iets in haar en begon ze drugs te gebruiken om zich beter te voelen. Al snel verloor ze haar waardigheid en patatkraam aan haar dealer en raakte ze als een dakloze drugsverslaafde aan lager wal. Maar, toen ze al bedelend met een fles in de hand in de goot lag, wist ze zich te herpakken en werd de weg naar boven ingezet.

Riks kinderwens

Het overlijden van zijn moeder laat Rik nog steeds niet los zeker nu de lente in de lucht hangt en iedereen in zijn omgeving aan kinderen begint. Hij verrast Zoe met de mededeling wel toe te zijn aan een liefdesbaby en voegt er fijntjes aan toe dat als zij geen kinderen wil, dat wel een dealbreaker in hun relatie is. Zoe wil echter helemaal geen kinderen en liegt dat ze onvruchtbaar is geworden na een verwaarloosde chlamydia infectie. Iedereen vindt het uiteraard meer dan sneu voor haar en Rik heeft spijt, maar Ayen doorziet haar vriendin: waarom heeft ze een paar maanden geleden anders een spiraaltje laten zetten? Rik heeft echter niks door en Zoe besluit de waarheid te verzwijgen.

Tiffy's toekomstvisioen


Ook Lucas en Flo zijn nog helemaal vol van het idee een kindje te krijgen. Ze wachten met spanning op het moment dat ze samen met Tiffy de eerste zwangerschapstest kunnen doen. Tiffy besluit echter in haar eentje de predictor te raadplegen en ontdekt dat ze inderdaad in verwachting is. Naast blijdschap komt er ook verdriet en angst om de hoek kijken als ze hardop fantaseert hoe het na de bevalling zal gaan. Ze ziet hoe Lucas en Flo haar dochtertje Floret meenemen waarna het meisje opgroeit als vreemde voor haar. Tiffy kan dit niet verkroppen, liegt over een negatieve uitslag en kondigt daarna aan voorlopig te vertrekken uit Meerdijk. De vrienden zeggen elkaar au revoir. Lucas reageert verdrietig, Flo is woedend en gefrustreerd dat het nog langer gaat duren voordat hij papa wordt.

Jojo's afpersingstruc

Jojo en Lana worden nog altijd belaagd door de afpersersbende die hen dwingt bankpasjes en rekeningen te regelen voor hun witwaspraktijken. De meiden hebben echter een idee: ze persen de afperser af door hem uit te nodigen voor een spelletje strippoker, ‘m dronken te voeren en hem halfnaakt te fotograferen met de minderjarige Lana. Die foto’s zouden voldoende moeten zijn om hem af te schrikken. Het lukt om hun belager af te wimpelen, maar de volgende dag krijgt Jojo de schrik van haar leven als een geschokte Bing ontdekt dat zijn zakelijke rekening is leeggeplukt.En verder: Aysen vindt niets belangrijker in het leven dan chips, Anton zit in Afrika omdat Tim gewond is en Ludo doet twee dagen over de krant van woensdag.

Meer over:

Reageren