Spoilers!

Komende week in GTST: Bouillabaisse malaise en de bye bye baby's

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Valentijn die de politie inlichtte toen hij zag dat Bobby en zijn vrienden creditcardgegevens buit maakten in De Rozenboom. De tieners werden door zijn geklik al snel gearresteerd.

Bobby's bemiddeling

Op het bureau probeert Bobby zich groot te houden, maar rechercheur Alex de Boer weet toch een bekentenis uit hem te krijgen. Op dat moment komt een geschokte Amir binnen. Zoals altijd neemt Amir het voor Bobby op en weet hij Alex te overtuigen er geen rechtszaak van te maken. Bobby en zijn kameraden komen er met een taakstraf vanaf. Eenmaal thuis leest Amir de jongen de les: dit blijft tussen hen, maar hij gaat vanaf nu zijn leven beteren. Bobby belooft beterschap.

Later in de week komen Bobby en zijn vrienden Valentijn tegen. Bobby is niet vergeten wie hen verlinkt heeft en bedreigt Valentijn subtiel met z’n honkbalknuppel. De nog altijd smoorverliefde Lana kijkt van een afstandje toe en trekt de verkeerde conclusies. Ze beschouwt de bedreiging als bewijs dat Bobby haar wil. Waarom zou hij anders haar ex met knuppel en al waarschuwen uit haar buurt te blijven? Valentijn legt haar kort daarop haarfijn uit wat er is gebeurd, waarna Lana weer verhaal gaat halen bij Bobby. Hij geeft toe wat er is gebeurd, maar overtuigt Lana dat ze écht haar mond moet houden tegen Sjors, want anders stuurt ze hem ongetwijfeld weg. En dat is het laatste wat Lana wil natuurlijk…

Schaaldierenstress

Billy de Palma laat zich deze week van haar meest behulpzame kant zien. Shanti heeft Rik beloofd voor hem te koken in het Paleis, maar komt er uiteindelijk totaal niet uit. Billy helpt haar dochter uit de brand door samen een klein feestmaal voor te bereiden van carpaccio, bouillabaisse en crème brulee toe. Niets lijkt een romantische avond tussen Rik en Shanti in de weg te staan, zelfs niet als barman Barry afzegt omdat zijn grootvader op sterven ligt. Billy spoedt zich naar De Koning om zijn dienst over te nemen. Daar krijgt ze de stemming er goed in door gezellige Hollandse meezingers op te zetten. Uiteindelijk gaat zelfs Laura met haar in duet.

Maar de date van Rik en Shanti loopt toch anders dan gepland. Het eten is heerlijk en ook aan de chemie tussen de twee ligt het niet. Helaas slaat het noodlot toe als Rik ineens geen lucht meer krijgt. Shanti brengt hem direct naar de eerste hulp waar Amir vaststelt dat Rik een allergische reactie heeft op de schaaldieren in de vissoep. Door de juiste medicatie is hij snel de oude en de twee besluiten hun date zo snel mogelijk te herkansen.

Linda's manipulaties

Vlak voordat Rover en Kimberly op wereldreis gaan, laat Linda zich van haar meest manipulatieve kant zien. Ze ziet er vreselijk tegenop dat Rover weggaat, ze is immers nog nooit zonder één van haar kinderen geweest. Daarom besluit ze subtiel op Kimberly’s gemoed in te praten: is het wel verstandig om op reis te gaan nu Janine zo ziek is? Kimberly begint ernstig te twijfelen, ook al vond Janine het zelf geen enkel probleem.

Rover heeft echter haarfijn door hoe de vork in de steel zit. Hij legt de schuld bij Linda die woedend wordt en hem verwijt egoïstisch te zijn door haar alleen te laten. Even lijkt het erop dat moeder en zoon met ruzie uit elkaar gaan, maar dankzij Laura, Janine en Sjors komt Linda op tijd tot inkeer. Na een mooi afscheidsfeestje in Boks trekken Rover en Kimberly zonder een traan te laten de wereld in.

Janines diagnose

Janine hoorde vorige week dat het knobbeltje in haar borst een kwaadaardige tumor is, maar deze week komt ze er na een MRI-scan achter dat de lymfeklieren zich verdacht gedragen en dat ook haar lever niet in orde lijkt. Nina is bij haar in het ziekenhuis, maar zij zit zich vooral op te vreten over het feit dat Lucas het laat afweten. Terwijl Nina besluit haar broer de waarheid te gaan zeggen, maakt Janine in de wachtkamer kennis met Eva, een vrouw die ook onder behandeling is voor kanker. De twee hebben al snel een klik, zeker als Eva haar een cd met foute muziek leent om haar gedachten af te leiden tijdens de lange, benauwende onderzoeken.

Lucas heeft het zwaar

Lucas is heus wel bezorgd om zijn moeder, maar door zijn ziekenhuisfobie trekt hij het domweg niet haar fysiek bij te staan. Hij heeft zelfs niets verteld tegen Tiffy die heel verbaasd toekijkt als een boze Nina vol verwijten komt binnenstormen. Lucas laat zich echter niet dwingen en Nina druipt onverrichterzake af. Maar Lucas en Tiffy zijn zo gestrest door de situatie dat ze even niet op baby Wolf letten waardoor hun kleintje bijna met wagen en al geschept wordt. Een emotionele Tiffy grist de kinderwagen weg en vertrekt naar haar vader zodat Lucas kan afkoelen. Bij de Bouwhuisjes loopt ze Janine tegen het lijf die besluit nog eens met Lucas te gaan praten. Samen met Laura stelt ze hem gerust: ook hij steunt haar, op zijn eigen manier.

Nina's hernieuwde liefdestwijfels

Nina’s wereld staat op instorten nu het zowel met haar moeder als haar liefdesleven totaal niet goed gaat. Ze houdt van Daan en verlangt naar hem, maar deze week is Bing zo lief en vol begrip voor haar dat de twijfel toeslaat. Moet ze wel bij hem weg en is Daan echt degene die ze wil? Ze schrikt zich rot als Daan vol enthousiasme vertelt dat hij het uit heeft gemaakt met Puck. Hij reageert boos en teleurgesteld als Nina nog niet hetzelfde kan doen, maar stemt morrend in met haar verzoek om tijd.

Shanti is toevallig getuige van de confrontatie tussen Daan en Nina. Later neemt Nina haar in vertrouwen over de situatie. Shanti’s advies is helder: Daan is een player, je hoort bij Bing. Ondertussen probeert Rik op zijn broer in te praten als hij doorkrijgt dat Daan het voor Nina heeft uitgemaakt met Puck. Daan wil dat Rik zich er niet mee bemoeit en zijn mond houdt tegen Bing, maar Rik weigert tegen zijn beste vriend te liegen. Het lijkt een kwestie van tijd voor de bom barst.

Pucks ontkenningsfase

Puck laat een nieuwe, verontrustende kant van haar persoonlijkheid zien. Bij tegenslag had ze al de neiging alles bij elkaar te liegen, maar als Daan het uitmaakt gebeurt er iets bizars met haar. Na de eerste schrik concludeert ze dat er een ander in het spel is. Daarna beweert ze dat ook zij allang een ander heeft en dat ze Daan dus nu maar dumpt. Die leugen vertelt ze tegen iedereen die het horen wil en ze houdt zich voor de buitenwacht enorm groot. De waarheid is dat ze uit het Paleis vertrokken is, geen cent te makken heeft en stiekem alles doet om Daan alsnog terug te krijgen. Ze lijkt er van overtuigd dat het gaat lukken.

Ludo's lijdzame lot

Ludo is ontzettend begaan met Janines ziekte, maar zij kan en wil hem niet in haar buurt hebben. Aan het begin van de week maakt ze hem dat keihard duidelijk, waarna hij met pijn en moeite afstand houdt. Ludo probeert tevergeefs Anton zo ver te krijgen dat 'ie medische informatie loslaat, maar zijn eed als arts staat dat niet toe. Er zit niets anders op dan afwachten tot ‘ie iets hoort van Nina. Ludo wordt verteerd door twijfel en onzekerheid en beleeft het leven in een roes.

Aan het eind van de week krijgt Janine duidelijkheid over de ernst van haar ziekte: het plekje op haar lever blijkt geen uitzaaiing en ook haar lymfeklieren vormen geen risico. Dat maakt haar kans op genezing een stuk groter. Een opgeluchte Janine viert het goede nieuws met haar vrienden en familie, inclusief haar nieuwe “kankervriendin” Eva. Het gezelschap proost op Janine, terwijl Ludo in zijn koude, lege huis het sms'je van Nina verwerkt met het goede nieuws. In zijn eentje heft hij een glas op het leven van zijn geliefde. Een leven waar hij definitief geen deel meer van uit mag maken.

En verder: Een overbezorgde Laura komt Janine tegen wil en dank verzorgen, we leren wat larderen is en de non-verbale communicatie van Billy de Palma verdient minstens een Palm d’Or.  

Meer over:

Reageren