Spoilers!

Komende week in GTST: Omineuze onderzoeken en de vretende vertwijfeling

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Janine die hoorde dat het knobbeltje in haar borst mogelijk een kwaadaardige tumor is.

Linda's twijfels

De oncoloog stelt voor zo snel mogelijk een punctie te doen om de aard van het gezwel inderdaad vast te stellen. Na dit nieuws meent Anton dat het tijd is dat ze de rest ook vertelt over haar situatie. Janine weigert: ze wil niemand ongerust maken tot ze de uitslag van de punctie weet. Morrend stemt Anton in, maar het loopt heel anders af. Nadat Ludo vorige week opperde dat Anton en Janine mogelijk wat met elkaar hebben, is de twijfel bij Linda toegeslagen. Wanhopig doet ze haar beklag bij Ludo als ze merkt dat er iets speelt tussen haar man en beste vriendin. Ludo probeert de boel rationeel te benaderen, maar Linda wordt alleen maar bozer.

Linda concludeert dat Anton en Janine afspreken in het ziekenhuis om ’t daar in een lege ruimte discreet met elkaar te doen. Ze besluit hem in de val te laten lopen door stiekem haar contactgegevens in zijn telefoon aan te passen voor die van Janine. Als Anton op de ochtend van de punctie een berichtje van “Janine” krijgt dat ze hem nodig heeft in het ziekenhuis gaat hij direct. Een razende Linda staat hem echter voor het AZM op te wachten.

Na veel zeuren en dreigen krijgt Linda door dat er iets medisch mis is met Janine. Zonder te aarzelen gaat ze haar vriendin steunen. Dat is echter gruwelijk slecht getimed, want Janine komt in de wachtkamer uitgerekend Nina tegen die met haar geblesseerde zoontje Manu op controle moest. Janine beweert dat ze alleen maar in het ziekenhuis is voor een mammogram en komt er bijna mee weg tot een emotionele Linda om de hoek stommelt en onbedoeld de ernst van de situatie verklapt. Als even later Anton zich erbij voegt, is het feest compleet.

Nina's woede

Nina besluit haar moeder te steunen tijdens de punctie, maar is het niet eens met Janines wens de situatie voor de rest te verzwijgen. Ze wil dat Lucas en Ludo het ook weten zodat ze er als familie voor haar kunnen zijn. Bing vindt dat ze haar moeders wensen moet respecteren, wat de sowieso al verstoorde relatie tussen hen weinig goed doet. In een vlaag van frustratie verwijt ze hem zelfs dat hij het beter weet omdat ‘ie zelf ook kanker gehad heeft. Ze vindt troost in de armen van Daan waarbij ze zich volledig begrepen en okay voelt. Ze besluit Lucas uiteindelijk toch maar in te lichten, hij komt onmiddellijk langs om zijn moeder bij te staan.

Ludo's machteloosheid

Ondertussen hebben Linda’s woorden ook impact op Ludo gehad. Hij haalt zich van alles in het hoofd en meent dat zijn beste vriend rommelt met Janine. Ludo geeft Leon opdracht het stel te schaduwen. Als Anton niet reageert op zijn sms’jes, besluit hij Janine op te wachten bij het ziekenhuis. Ze zit totaal niet te wachten op zijn insinuaties en loopt door. Dit laat Ludo niet op zich zitten. Net als Nina en Lucas bij hun moeder zijn, belt Ludo op hoge poten aan bij de Bouwhuisjes om stampei te maken. Vol schaamte hoort hij hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit. Hij wil onmiddellijk helpen, maar Janine wijst hem glashard af. Ze wil hem er niet bij hebben. Onverrichterzake keert Ludo terug naar huis waar hij overmand door emoties terugdenkt aan betere tijden met zijn vrouw. Kort daarop staat Anton voor de deur om zijn beste vriend bij te staan in deze rottijd.

Sanders samenkomst

Op de avond voordat Janine de uitslag van haar punctie hoort, komt de rest van de Sanders clan samen bij de Bouwhuisjes. Nina kookt een simpele pasta en samen met de kleinkinderen kijken ze op de bank naar oude familiefoto’s. Janine geniet zichtbaar en gaat de dag erop zo ontspannen mogelijk met Nina naar de oncoloog om te horen wat haar toekomst is. Helaas heeft de man direct slecht nieuws: uit onderzoek is gebleken dat het inderdaad gaat om een kwaadaardige tumor.

Tiffy's troubles

Baby Wolf maakt ondertussen het leven van iedereen in het Paleis tot een hel door dag en nacht onbedaarlijk te huilen. Tiffy voelt zich vreselijk verantwoordelijk: ze kan hem onvoldoende borstvoeding geven omdat ze kampt met tepelkloven van het zogen en verstoppingen in haar melkkanalen. Hierdoor moet Wolf noodgedwongen overstappen op flesvoeding  en dat rekent ze zichzelf enorm aan. Tiffy raakt nog meer overstuur als Puck tegen haar uitvalt: haar ontwerpen zijn allemaal afgewezen en dat komt omdat ze zich niet kan concentreren met die huilbaby in huis. De waarheid ligt echter in het midden: Puck twijfelt aan haar talent en vindt zich diep van binnen een flutontwerpster. Daan weet raad en schiet te hulp door gezellig pannenkoeken te bakken. Tiffy voelt zich een stuk beter en aan tafel krijgt Puck dankzij de oprolbare vorm van de pannenkoek inspiratie voor een nieuw type blouse.

Rover en Kimberly peren 'm

Kimberly en Rover krijgen deze week de kolder in de kop. Ineens heeft Rover het helemaal gehad met zijn leven in Meerdijk. Hij zegt na een klein conflictje met Rik zijn baan op bij Boks en krijgt Kimberly zo gek hetzelfde te doen in CS. Het stel is toe aan wat nieuws en besluit op wereldreis te gaan. Sowieso Australië en Nieuw-Zeeland en daarna Canada om Rovers vader Bill op te zoeken. Linda is zo vol van het gedoe rond Janine dat ze het nieuws gelaten over zich heen laat komen, maar Jojo heeft er meer moeite mee. Ze wil niet dat haar twee beste vrienden al binnen een week vertrekken voor God mag weten hoe lang. Ze krijgt bijval van Valentijn die oprecht zijn best wil doen het bij te leggen voordat zijn vrienden misschien wel voor altijd weg zijn. Rover en Kimberly snappen de emoties van hun vrienden en zijn vol begrip. Maar ze gaan toch.

Sjansen met Shanti

Ook deze week blijven Rik en Shanti onwennig om elkaar heen draaien. Ze beweren naar de buitenwereld dat ze ‘gewoon’ vrienden zijn, maar waarom heeft die eerste ‘date’ dan zoveel voeten in de aarde? Billy is nog altijd geen fan van Rik, maar wil dat Shanti gelukkig is al adviseert ze haar dochter wel dat ze zich niet moet laten gebruiken. Gesterkt door die boodschap gooit Shanti tijdens het eerste drankje al haar eisen op tafel: zo wil ze in een relatie al-tijd op nummer 1 komen. Rik schrikt daar van: hij wil ook gewoon zijn eigen leven houden met bier en voetbal. Daardoor slaat de sfeer meteen dood en besluiten ze dat het beter was om gewoon vrienden te blijven. Daags later doet Shanti haar beklag bij Billy die inziet dat het haar fout is dat de date is stukgelopen. Ze besluit Rik op te zoeken om hem aan te sporen haar dochter opnieuw mee uit te vragen. Ook Shanti weet ze des Billy’s te motiveren, maar in het bijzijn van Rik verklaart Shanti dat ze niet wil daten met iemand omdat haar moeder het vraagt. Wél besluiten ze rustig te gaan verkennen of er een relatie in kan zitten.

Bobby besognes

Amir hoort via Bobby’s oom dat de jongen er slecht voor staat op school. Amir besluit dat de jongen huiswerkbegeleiding nodig heeft en regelt ongevraagd een instituut in de buurt voor hem. De dolverliefde Lana werpt zich echter op als bijlesleraar aan huis, in een poging om dichter bij Bobby te kunnen zijn. Sjors ziet de groeiende interesse van haar dochter met lede ogen aan, zeker omdat Bobby nog altijd niet weet wat de rol van Amir is in de dood van zijn ouders. Het lijkt Lana beter dat Bobby de waarheid hoort, maar Amir wil daar wederom niks van weten al is wel duidelijk dat zijn motivatie steeds meer uit eigenbelang is. Lana stemt in te zwijgen, maar Sjors is absoluut niet trots op haar echtgenoot.

Ze zit er zelfs zo mee dat ze Laura in vertrouwen neemt over de reden waarom Bobby bij hen woont. Laura schrikt en kiest de kant van Sjors: dit mag Amir niet van haar en Lana vragen. Sjors besluit definitief dat het voor haar hele gezin beter is dat Bobby vertrekt. Ze weet bij Amir het nummer los te weken van Bobby’s oom Casper en zoekt contact met de man om te regelen dat de tiener zo snel mogelijk bij hen komt wonen.

Maar Bobby heeft voorlopig een heel ander adres. Valentijn heeft door dat Bobby samen met zijn handlanger Kevin weer een diefstal gaat plegen. Hij volgt ze naar De Rozenboom en ziet hoe het stel met succes creditcardgegevens steelt. Hij besluit in te grijpen door de politie te tippen. Van een afstandje ziet hij hoe Bobby en Kevin op straat klem worden gereden door agenten. Het bewijsmateriaal is snel gevonden en de tieners verdwijnen in de arrestatiewagen. Maar niet voordat Bobby door het raam van de politieauto ziet wie hem dit geflikt heeft: Valentijn.

En verder: Jojo noemt Valentijn nu ‘Va’, Billy laat stiekem de witwaspraktijken doorgaan en Shanti is alle tijgerprintjes beu en kiest voor luipaard.

Meer over:

Reageren