Fans vrezen vertrek...

‘GTST-exit Britt Scholte en Floris Bosma op handen’

3 november 2019 11:15 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4

GTST zonder Rover en Kimberly? Het lijkt er steeds meer op dat acteurs Britt Scholte en Floris Bosma de soap binnenkort achter zich laten.

RTL heeft het vertrek van Floris en Britt niet officieel bevestigd, maar fans trekken hun conclusies. De aanwijzingen dat hun personages langzaam op weg zijn naar de uitgang stapelen zich dan ook op.

Vloggen in de VS

Zo rommelt het al weken rond Britts personage Kimberly. Begin oktober tekende ze een contract met een Amerikaans vlogbedrijf dat haar zo snel mogelijk naar de VS wilde halen. Die verhaallijn ligt al een tijdje stil omdat Kimberly eerst goede vriendin Jojo wilde steunen bij het accepteren van haar diabetes. Ook vond ze opnieuw de liefde bij Rover die zich realiseerde dat hij haar niet kan missen. Het stel woont inmiddels zelfs samen in de garagebox van de familie Bouwhuis en wil elkaar nooit meer kwijt. Maar het contract is nog altijd getekend, ze moet binnenkort echt vertrekken.

Routeloze Rover

Zonder Kimberly is er voor Rover weinig reden om in Meerdijk te blijven, zeker nu ze beiden uit vloggerscollectief Grapjassen gestapt zijn. Zijn baantje als kelner in Boks levert hem een bescheiden bijrol in de verhalen van anderen op, maar het gros van zijn verhaallijn draait om Kimberly. Samen spelen ze al met de gedachte om met z’n tweetjes een heel nieuw vlogkanaal te beginnen. Dat kan ook in de VS waar sowieso meer kansen liggen voor de aspirerende dj.

GTST maandtrailer

Rover en Kimberly zijn daarnaast de grote afwezigen in de GTST maandtrailer van november. Daar komt bij dat Britt de laatste dagen uit het niets op Instagram nostalgisch en consequent in de verleden tijd terugblikt op haar tijd bij GTST en haar dierbare collega’s. Floris Bosma daarentegen heeft al maanden niets over de soap gepost en lijkt al z’n aandacht te besteden aan zijn band Dan August. De groep is momenteel op tournee als het voorprogramma van Van Dik Hout.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

KIMBERLY - GTST // Ik dacht het is leuk om de komende tijd fotos te delen van GTST. Deze scene was in een van de eerste weken bij GTST. Ik had het geluk om in de begin periode veel met Marly te mogen spelen. Zo enorm dol op haar. Hou echt van haar humor en hoe lief ze voor iedereen is. Deze knuffel was heel belangrijk voor Kimberly. Ze had zoveel verdriet en Nina was er voor haar. Er was niemand die haar zo goed kon troosten op dat moment. De band tussen Nina en Kimberly is heel bijzonder. Ene keer beste vriendinnen, andere keer net zussen en soms willen ze niks van elkaar weten. Maar hun band is zo sterk dat ze niet zonder elkaar kunnen. Wat vinden jullie van Kimberly en Nina?

Een bericht gedeeld door Britt Scholte (@brittscholte) op

Teveel jongeren

Het aannemelijke afscheid van Bosma (25) en Scholte (22) lijkt een knieval naar de fans die al geruime tijd klagen over de vele jongeren in de soap. De serie zou teveel zijn gaan lijken op jeugdprogramma's als Spangas of Brugklas. Met Jojo (Stephanie van Eer), Lana (Faye Bezemer) en Valentijn (Vincent Visser) plus de recent gearriveerde Bobby (Rein van Duivenboden) zijn er echter nog voldoende jonge honden in Meerdijk.

Meer over