Spoilers!

Komende week in GTST: Realiteitsloze romances en de wanstaltige wachttijd

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Billy die stilletjes besloot De Koning als dekmantel te gebruiken voor witwaspraktijken zonder medeweten van de uitbater, haar bloedeigen dochter Shanti.

Rooie romance

Billy krijgt deze week een nieuw probleem als ze ziet dat Shanti het wel erg goed kan vinden met Rik. Daan en Laura ondernemen een koppelpoging en De Palma komt net de kroeg in als het stelletje wel heel knus keuvelend aan een tafeltje zit. Ze besluit Riks doopceel te lichten en ontdekt dat hij jaren heeft vastgezeten voor moord. Shanti is pijnlijk verrast door het nieuws en besluit de geplande vervolgdate met Rik af te zeggen. Hij had haar dit al veel eerder moeten vertellen, nu vreest ze een beetje voor haar leven. Uiteindelijk komt ze tot inkeer: wie is zij om Rik te veroordelen als ze zelf een moeder heeft die drugscrimineel is? De twee komen nader tot elkaar, tot plezier van Daan en Laura en tot irritatie van Billy.

Ongewenste vaderschapstest

Rover, Jojo en Kimberly maken zich niet geliefd bij Lucas als ze zijn nieuwe rol als toegewijde huisvader in twijfel trekken. De drie jongeren menen dat er weinig voor nodig is om de oude, vertrouwde losbol weer terug te krijgen. Ze huren zelfs een jongen in om met Lucas te flirten als hij met Tiffy en Wolf in De Koning is. Lucas weet de verleiding te weerstaan, ook al mag hij van Tiffy gerust met de knul mee. Maar vlak voordat Lucas met zijn gezin naar huis gaat, ziet hij hoe de jongen door Rover en co betaald wordt. Kwaad en teleurgesteld stormt hij weg.

Lucas is zo afgeleid door het incident en het idee dat zijn omgeving hem een slechte vader vindt, dat hij Wolf bijna laat verdrinken in het babybadje. Tiffy stelt hem gerust en geeft de drie tieners genadeloos op hun falie als ze hun excuses komen maken. Tiffy duldt geen onrecht, zeker niet als het om Lucas’ vaderrol gaat. Daarmee lijken ze hun lesje geleerd te hebben.

Puck op je dak

Tiffy krijgt te maken met nog een huisgast: Puck trekt noodgedwongen bij Daan in als ze wegens huurachterstand haar woning huis wordt uitgezet. Daan staat niet te springen om zijn nieuwbakken vriendinnetje over de vloer te hebben, zeker nu hij intiem is met Nina. Maar Puck is radeloos en heeft hulp nodig, dus stemt hij in… Al was het maar om een oppas voor Louise te hebben. Terwijl Puck worstelt om haar deadlines te halen zodat haar investeerder geld overmaakt, zadelt Daan haar op met de zorg voor een ontroostbare, krijsende peuter. Pucks geduld raakt snel op. Ze schreeuwt naar de kleine meid en weet niet wat ze moet doen. Tiffy’s goedbedoelde adviezen over etherische olie en een banaan voor de trek werken averechts. Puck blaft haar af, maar Tiffy ziet het goed: wat Puck ook beweert, ze houdt niet van kinderen en is doodongelukkig. Maar als Daan thuiskomt, liegt Puck over hoe fantastisch het allemaal wel niet was. Het gevolg ligt voor de hand: ze mag weer op het meisje passen.

Nina's dilemma

Puck heeft nog meer pech, want Daan heeft vooral oog voor Nina. De liefde tussen de twee laait op, hoe fout ze het ook vinden. Ze treffen elkaar wederom in Nina’s atelier waar ze tijdens de seks bijna door Bing worden betrapt. Gelukkig zat de deur op slot, maar die bijna-aanvaring is reden voor een eerlijk gesprek tussen de twee. Nina vindt het moeilijk dat Daan met Puck is, wat hij op zijn beurt weer hypocriet vindt gezien Nina’s eigen rol als keurig getrouwde moeder van 3 kinderen. Hij kondigt aan het pas uit te maken met Puck als Nina voor hem kiest.

Lana's vage verliefheid

Bobby bleek vorige week betrokken te zijn bij een bende en nu blijkt dat hij al zijn hele leven op het criminele pad zit. Hij groeide op in de Bloemenbuurt, een achterstandswijk waar je moest vechten om te overleven. Zijn ouders hadden het niet breed, dus was Bobby genoodzaakt om al op jonge leeftijd voor zichzelf te zorgen. Valentijn ziet hoe de bende van Bobby te werk gaat in CS. Een handlanger leidt de medewerkers af terwijl Bobby snel wat prijzige sieraden in zijn jaszak laat verdwijnen. Valentijn confronteert hem hier later mee, maar als Bobby hem aanbiedt mee te delen in de winst, gaat hij overstag.

Lana is een ander verhaal. Ze betrapt Bobby 's avonds laat in de keuken terwijl hij zijn buit staat te fotograferen voor mogelijke kopers. Ze gelooft niets van zijn smoesje dat het sieraden van zijn moeder waren. Ze trapt ook niet in Bobby’s zielige verhalen en dreigt voor de verandering zelfs Sjors en Amir in te lichten. Dat laat Bobby niet gebeuren, hij grijpt Lana hard vast en dwingt haar te zwijgen. Opvallend genoeg lijkt Lana die vernedering juist erg te kunnen waarderen. Ze is opeens helemaal weg van de kleine crimineel en klopt in CS aan bij Jojo voor een sexy make-over.

Lana gaat in vamp-modus naar Boks om Bobby op te wachten. Maar tot haar grote irritatie zit haar oude liefde Valentijn er al te studeren. Hij wordt helemaal jaloers als hij ziet hoe Lana naar Bobby kijkt. Dit valt Bobby ook op. Hij heeft geen interesse in Lana, maar besluit haar gevoelens voor hem te gebruiken om Valentijn een hak te zetten. Valentijn krijgt geen cent meer van zijn criminele activiteiten en als hij dreigt 'm te verraden, maakt Bobby werk van Lana. De inhalige tiener is zowaar sprakeloos over de keuze. Wat is voor hem belangrijker: liefde of geld?

Inwoonobstakels

Rover en Kimberly besloten vorige week te gaan samenwonen in de garagebox van de Bouwhuisjes. Nu komen ze er achter dat een goede relatie een kwestie van geven en nemen is. Rover had gehoopt op een knusse, romantische avond met zijn meisje. Hij had het al helemaal uitgedacht: bij kaarslicht samen foto’s uitzoeken voor lijstjes zodat het ook haar plekje wordt. Maar Kimberly komt thuis met Jojo en Lana om samen een girls night te doen compleet met gezichtsmaskers en een cliché romcom. Als ze doorkrijgt waar Rover mee zit, stelt ze zich echter begripvol op. De meiden gaan naar huis en ze heeft weer alle tijd voor haar mannetje.

Janines radeloze afwachten

Janine hoorde vorige week dat het knobbeltje in haar borst geen onschuldige cyste is. Ze moet een echo laten maken, maar kan door de wachtlijsten pas over een maand terecht in het AZM. Verdoofd en vol twijfels besluit Janine haar mond te houden tegen iedereen tot ze meer duidelijkheid heeft. Om haar gedachten te verzetten, wordt ze stomdronken en weet ze Anton en Linda zelfs mee te krijgen naar een karaokeavond in De Koning.

Linda vindt het allemaal heel gezellig, maar Anton merkt dat er iets mis is. Dit soort gedrag past totaal niet bij de doorgaans zo beheerste Janine. Als hij bij thuiskomst nog één afzakkertje met Janine doet, laat ze de waarheid doorschemeren: ze heeft waarschijnlijk niet lang meer te leven. De volgende dag besluit Janine om Anton in vertrouwen te nemen. In De Rozenboom vertelt ze hem wat er echt speelt. Net als Anton haar troost, komt Ludo het restaurant in. Hij is niet bepaald gecharmeerd van het schouwspel.

Anton weet te regelen dat Janine alsnog dezelfde week een echo kan laten maken. Hij wil zelfs discreet met haar meegaan, maar dat loopt anders als een nieuwsgierige Ludo via Linda regelt dat ze met z’n drietjes gaan lunchen… uitgerekend op dezelfde middag dat Janine bij de dokter moet zijn. Met een slappe smoes vertrekken Janine en Anton richting het ziekenhuis, maar als het spreekuur uitloopt moet Anton een dodelijk nerveuze Janine toch alleen laten om op tijd bij de lunch te zijn. Erg gezellig is het niet, Ludo zit voortdurend te vissen en te porren. Anton ontkent dat er iets is, maar moet wel ineens weg voor een “spoedgeval”. Daardoor blijft Ludo alleen aan tafel met Linda die toch begint te twijfelen als Ludo blijft insinueren. Antons spoedgeval was Janine. Na de echo was duidelijk dat haar knobbeltje zeker geen cyste is. Daarom moest ze direct een mammogram laten maken. Anton is nog net op tijd om de uitslag van dat onderzoek te horen. De artsen hebben een verdachte afwijking in haar borst gevonden in de categorie BI-RADS 4 wat mogelijk wijst op een kwaadaardige tumor.

En verder: Janine windt zich op over beurtbalkjes, moet aan Barbara’s borstkankerstrijd denken en kan als de mooiste lelijk kijken.

Meer over:

Reageren