Spoilers!

Komende week in GTST: Brandbrieven, broedmachines en de therapie tirannie

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Lucas en Flo die besloten dat Tiffy de ideale kandidaat is om hun kinderwens te vervullen.

Tiffy's trio paniek

Vol enthousiasme besluit het stel Tiffy te verrassen met hun voorstel. Maar ze pakken dat dermate onhandig aan dat Tiffy halverwege indruk krijgt dat ze een trio met haar willen. Ze maakt zich met een slechte smoes uit de voeten en lucht haar hart bij Zoe die dit seksverzoek maar moeilijk kan geloven. Wat zouden twee homo’s immers met een vrouw moeten? Tiffy weet wel wat waarom: sinds haar liefdesexperiment met Kimberly openbaar werd, denken mensen kennelijk dat ze voor allerlei grensverleggende avonturen te porren valt. Dit keer houdt ze echter haar poot stijf, tot de mannen het misverstand de wereld uit helpen. Tiffy ziet het zeker zitten en wil direct beginnen, maar ze raakt teleurgesteld als blijkt dat de heren haar vooral als broedmachine zien. Haar rol in het leven van hun kind wordt minimaal: zodra ze is bevallen, telt Tiffy amper nog mee.

Rik is terug

Rik en Zoe keren terug uit Canada na de uitvaart van Riks moeder Maria. Naast verdrietig en lamgeslagen van ellende is Rik boos op de wereld en dat moet Zoe in eerste instantie ontgelden. Ze accepteert zijn misplaatste woede en verwijten, maar het is duidelijk dat Rik nog lang niet de oude is. Bing geeft hem wat vrije tijd en zelf geeft hij de organisatie van het vrijgezellenfeest van Sjors terug. Hij kan het er momenteel helemaal niet bij hebben. Wel is Rik enthousiast als de vriendengroep besluit het vrijgezellenfeest van Amir in Lapland te gaan vieren met een ruige mannentrip in de sneeuw.

Bizarre (b)rokkenbruiloft

De knipperlichtbruiloft van Sjors en Amir gaat nog steeds door, maar Sjors had vorige week alles afgeblazen waardoor het nu een ramp blijkt de reserveringen weer terug te draaien. Hun trouwlocatie is al vergeven, de cateraar heeft het te druk en tot overmaat van ramp verkoopt een overijverige CS medewerker per ongeluk de bruidsjurk. Nina schiet te hulp en presenteert snel vier andere trouwjurken die ’t toch net niet zijn. Sjors baalt, zeker omdat ze niet wil dat Amir merkt dat er problemen zijn: hij heeft het al druk genoeg met zijn werk in het ziekenhuis. Uiteindelijk zorgen haar vriendinnen voor de oplossing: Nina regelt persoonlijk dat de jurk terugkomt en dat Amir gratis en voor niks een prachtig pak krijgt. Linda biedt De Rozenboom aan als trouwlocatie en verzorgt ook de catering… Mits Sjors ook therapeut Rob uitnodigt op de bruiloft zodat ze hem 'toevallig' kan ontmoeten en verleiden. Met frisse tegenzin stemt Sjors in.

Shanti's angsten

Shanti was vorige week blij toen ze niet meer geheimzinnig hoefde te doen over haar liefde voor Anton. Maar hij komt terug op zijn woorden: ze moeten hun relatie nog even stil houden tot Anton het aan Linda heeft kunnen vertellen, dat vindt hij wel zo fair. Shanti mokt, maar Anton belooft het nieuws diezelfde dag nog te melden. Daarom slaat de paniek Shanti om het hart als Linda een paar uur later CS binnenstapt. Shanti verwacht een enorme rel, maar Linda weet nog van niks en komt gezellig haar nagels laten doen. Shanti vermant zich en doet haar werk, maar Linda heeft door dat er iets is: Shanti is verliefd! Het lijkt Linda ook heerlijk om weer verliefd te zijn, maar de man die ze wil lijkt het niet door te hebben. Ze vertrouwt Shanti toe nog één poging te ondernemen om hem terug te winnen. Verward en boos gaat Shanti verhaal halen bij Anton, niet wetende dat Linda het over psycholoog Rob had. Anton weet haar te sussen en gerust te stellen, maar haar onzekerheid wordt een steeds groter probleem.

Janine onder hypnose

Rob is deze week vooral druk met Janine en haar posttraumatische stressklachten. Na de eerste sessie wilde Janine er al mee stoppen toen Rob hypnose voorstelde om haar de trauma’s opnieuw te laten beleven. Door toedoen van Ludo komt ze toch weer bij Rob in de behandelkamer terecht. Hun sessie loopt echter niet soepel omdat Janine onvoldoende kan ontspannen. Daarom besluiten ze naar het strand te gaan, de enige plek waar Janine zich rustig voelt. Daar confronteert Rob haar met alles wat Hein haar heeft aangedaan. Het gevolg is een fikse angstaanval die ze met zijn hulp doorstaat. Het levert een emotionele ontlading en een huilbui op waarna Janine denkt geholpen te zijn. Rob dwingt haar mee terug te gaan naar de praktijk voor een ontspanningsoefening die alsnog uitmondt in de geplande hypnosesessie. Rob laat Janine tot de kern van haar angst komen: ze is in haar gevoel van veiligheid aangetast omdat Ludo er niet voor haar was in de keren dat Hein haar naar het leven stond. Als de hypnose over is, lijkt Janine het eens met die ietwat eigenaardige conclusie.

Shoppende fraudevrouwen

Jojo en Lana losten vorige week in één klap al hun schulden af door zich te lenen voor online witwaspraktijken. Ze hebben nog een fors bedrag over en besluiten lekker veel online te shoppen. Om er voor te zorgen dat niemand vervelende vragen stelt, laten de meiden hun aankopen bij De Rozenboom bezorgen. Linda steekt daar al snel een stokje voor: ze runt een hotel en geen postkantoor. Rover krijgt ook argwaan als hij zijn vriendin en Lana met zoveel nieuwe spullen ziet. Zoals altijd jokt Jojo tegen Rover: alle kleding is bedoeld voor de bruiloft van Sjors en Amir en ze hadden niks verteld omdat ze ‘m wilden verrassen met een leuke aankoop. De verbluffend goedgelovige Rover slikt het weer voor zoete koek, maar later in de week komt aan alle lol een einde als de meiden opnieuw bericht krijgen van de criminelen. Als Lana en Jojo hen niet opnieuw helpen, worden ze aangegeven bij de politie.

Daans briefgeheim

Aysen en Daan groeien dichter naar elkaar toe als Daan opbiecht dat hij al een aantal weken in therapie is bij Rob Bekkers om dichter bij zijn gevoelens te komen. Daan heeft nog steeds geen emotionele band met zijn dochtertje en Rob meent dat de woede die Daan voelt voor zijn biologische moeder de boosdoener is. Hij is nog altijd razend op haar omdat ze hem verkocht aan Eduard Stern en daardoor kan hij niets voelen voor Louise. Rob stelt voor dat Daan die haat op veilige wijze uit: in een brief waarin hij alles van zich afschrijft. Aysen helpt hem door ook een brief te schrijven aan haar overleden vader die zeker geen lieverdje was. Robs suggestie blijkt effectief: Daan bedaart enigszins als hij de harde woorden hardop voorleest. Hij besluit de brief echter niet weg te gooien, maar te bewaren.

Dat blijkt later die week geen verstandig besluit. Laura vindt het schrijven als ze langskomt om op Louise te passen. Ze schrikt van de harde woorden en besluit dat ze Daan wat moet oppeppen. Door haar goedbedoelde maar weinig subtiele complimentjes over zijn vaderschap heeft de getrainde rechercheur al snel door dat ze de brief gelezen heeft. Hij is razend en wil haar nooit meer zien, maar dan vertelt Laura hem de waarheid: zijn biologische moeder heet Maria en ze is dood.


En verder: Ludo en Anton lappen hun bromance op, Tiffy heeft nooit college en Lana maakt een bouwtekening voor het vrijgezellenfeest van Sjors, inclusief Steve, een "stripper waar haar moeder geil van wordt".

Meer over:

Reageren