Spoilers!

Komende week in GTST: Flagrante flikflooierij en de weemoedig wenende wezen

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Amir die zijn belager Davey vertelde dat hij hem vergaf voor de aanval die zijn arm verlamde. Davey kon zichzelf echter niet vergeven en kroop dronken achter het stuur.

Bonjour Bobby!

Amir hoort deze week dat Davey zichzelf in beschonken toestand dood heeft gereden. Hij wil contact zoeken met Davey’s zestienjarige zoon Bobby die nu wees is en zich vast vreselijk moet voelen. Sjors raadt hem dit af: het is niet zijn verantwoordelijkheid. Per toeval treft Amir de jongen toch in het ziekenhuis. Ze raken aan de praat en Amir hoort het radeloze relaas van de verdrietige puber aan. Hij besluit zich voor te doen als een goede vriend van Davey en biedt zijn steun aan. Bobby doet daags later een beroep op Amir om te bemiddelen bij het regelen van de uitvaart. Sjors weet niet wat ze ziet als ze Amir bij de familie ziet zitten in Boks. Ze eist dat Amir direct meekomt, maar draait bij als ze Bobby ontmoet en ziet hoe hard hij hulp nodig heeft. Ze belooft hem dat ze er voor ‘m zullen zijn en speelt het spel mee.

Amir en Sjors gaan ook naar de uitvaart en zwijgen nog steeds over wie Amir echt is. Dat wordt bijna onmogelijk als Bobby om zijn vader te eren z’n honkbalspullen tevoorschijn haalt. Amir krijgt het te kwaad als hij de knuppel ziet waarmee Davey hem mank sloeg. Hij weet zich te vermannen en zet door, geholpen door Sjors die haar man op tijd meeneemt. Eenmaal thuis denkt Sjors eindelijk dat ze door kunnen met hun leven. Ook Amir meent dat het beter is Bobby los te laten, hoe moeilijk ook… Tot hij korte tijd later voor de deur staat met de vraag of hij een nachtje mag blijven logeren.

Lana is terug

Lana zou eigenlijk een jaar in Berlijn blijven om Valentijn te ontlopen, maar ze is na een kleine 2 maanden alweer terug. Valentijn meent dat hij door kan gaan waar ze geeindigd waren en zoent haar ongevraagd op de mond. Lana is woedend en besluit dat de opdringerige flierefluiter op z’n nummer gezet moet worden. Ze haalt Jojo over om haar te helpen andere meisjes via een vlog te waarschuwen voor Valentijn en zijn mooie praatjes. Jojo twijfelt, hij heeft immers ook best wel goede kanten en stiekem is ‘ie best knap. Toch doet ze haar verhaal omdat ze ’t vreselijk vindt dat hij zo door haar hoofd spookt. Lana gooit de vlog online via het kanaal van Grapjassen zonder lang na te denken over de mogelijke gevolgen.

Valentijns onmogelijke keuze

Valentijn heeft in eerste instantie helemaal geen tijd zich zorgen te maken over zijn imago. Hij zit nog altijd in geldnood en solliciteert openlijk bij Rik voor een fulltimebaan als floor manager van Boks. Ludo is toevallig in de bar en kijkt er van op: hoe kan zijn kleinzoon overdag tijd hebben als hij studeert? Ludo doet wat onderzoek en ontdekt dat Valentijn helemaal geen kunststudie volgt. Door zijn huisgenoot Rover op slinkse wijze uit te horen komt Ludo ook achter Valentijns gesjoemel met het geld van Diabetes Live. Reden genoeg voor de zakenman om in te grijpen.

Hij belt met Charlie op de Antillen die Ludo vertelt wat haar zoon op de eilanden heeft uitgevreten voordat hij naar Nederland vluchtte om uit handen te blijven van bevriende drugsdealers. Voor Ludo is de maat vol, hij stelt Valentijn voor een ultimatum: of hij komt per direct bij hem wonen of hij gaat terug naar Curacao. Schoorvoetend pakt Valentijn zijn spullen om z’n intrek te nemen in huize Sanders waar Ludo een streng disciplinair programma voor hem heeft opgesteld: en, ditmaal gaat hij zeker weten kunstgeschiedenis studeren.

Shanti Vening: horecatijger

Lucas zette vorige week De Koning te koop omdat hij meer tijd voor het aanstaande vaderschap wil. Deze week dient zich een anonieme koper aan die ver boven de vraagprijs biedt mits hij/zij de totale vrijheid krijgt over personeelsbeleid, kaart en inrichting. Lucas had Laura en Barry beloofd dat ze sowieso aan konden blijven, maar hij kan het geld niet laten liggen en hapt toe. Shanti kan niet geloven dat Lucas zijn vrienden voor geld in de steek laat, maar dan krijgt ze van een koerier een envelop van de notaris: zij is de nieuwe eigenaar van De Koning.

Shanti gaat op hoge hakken en poten naar haar moeder: dit wil ze absoluut niet. Billy legt in alle redelijkheid uit dat ze graag iets voor haar dochter wil doen en dat ze voelde dat Shanti erg gelukkig was in de kroeg. Shanti wil haar moeder niets verschuldigd zijn en wijst het ongevraagde cadea af, maar Billy weet haar handig te manipuleren: als Shanti De Koning niet wil, kan Billy niet garanderen dat de volgende koper Laura en co niet ontslaat. Met een diepe zucht accepteert de nagelstyliste toch het eigenaarschap van de bruine kroeg, onder één voorwaarde: ze tekent een schuldbekentenis zodat ze Billy iedere maand een beetje kan terugbetalen voor de kroeg. De Palma accepteert het aanbod en is blij dat haar dochter eindelijk iets van haar kan aannemen.

Tiffy's tergende trio

Tiffy’s zwangerschap is op een hoogtepunt, maar ze heeft het drukker met de volwassenen in haar leven die zich als kinderen gedragen. Om haar zinnen te verzetten is Tiffy druk bezig met haar afstudeerscriptie, tot ontsteltenis van Anton die meent dat studeren veel te stressvol is voor zijn dochter. Hij komt haar speciale ontspanningsoefeningen geven op een ergonomisch verantwoorde zitbal. Maar van veel rust is geen sprake: Janine komt langs om haar semi-schoondochter gezelschap te houden en Linda heeft talloze verfstalen voor de kinderkamer die Tiffy moet beoordelen. Onderwijl kibbelen ze met elkaar over de vraag wie de wijsheid in pacht heeft, tot Tiffy ingrijpt en de controle terugpakt door iedereen weg te sturen. Doodmoe van de goedbedoelde drukte ploft ze op de bank neer. Later in de week observeert ze feilloos hoe het zit tussen Daan en Nina: hij heeft wel degelijk gevoelens voor haar.

Daan en de doortrapte dames

Maar Daan heeft het heel druk, deze week is hij intiem met maar liefst drie verschillende dames. Allereerst biedt hij zijn diensten als privé detective aan Billy de Palma aan. Zonder scrupules belooft hij vertrouwelijke politie informatie te lekken die voor haar drugsimperium interessant kan zijn. Billy heeft echter vooral interesse in zijn lijf. Ze heeft seks met hem en laat ‘m daarna onverrichter zaken weer vertrekken. Ze heeft geen behoefte aan ex-agenten die net iets te eager zijn. Later in de week treft hij De Palma opnieuw. Ze heeft een tweede test voor hem: ditmaal moet hij iemand die haar dwars zit een pak slaag verkopen. Daan accepteert de opdracht en trekt zonder gewetenswroeging de man een steegje in om ‘m bewusteloos en bloedend achter te laten. Daan denkt dat ‘ie zichzelf definitief bewezen heeft, maar Billy is nog steeds niet overtuigd. Ze laat hem gefrustreerd achter met ’t advies geduld te hebben tot ze 'm weer contact.

Daan heeft meer succes bij zijn vriendinnetje Puck die vorige week werd ontslagen door Nina en besloot haar eigen modelabel op te zetten. Maar het ontbreekt haar aan tijd en inspiratie om overtuigende creaties op papier te krijgen. Daan weet raad: hij lokt Nina naar de Rozenboom zodat Puck vrij spel heeft alle ontwerpen van Nina’s nieuwe modelijn te kopieren. Puck wordt op heterdaad betrapt door Janine, maar weet met een smoesje en een USB-stick vol designs weg te komen. Ze past de ontwerpen op een paar plekken aan om copyright problemen te omzeilen en La Puck is geboren. In eerste instantie twijfelt ze aan zichzelf en haar gebrekkige creativiteit, tot de eerste bestellingen in rap tempo binnenstromen.

Nina is woedend als ze op de Smoelaria-pagina van La Puck haar eigen ontwerpen voorbij ziet komen. Verrassend genoeg gaat ze niet naar Puck maar naar Daan die lachend toegeeft dat hij zijn vriendin inderdaad geholpen heeft. Nina is sprakeloos: ze voelt zich misbruikt door Daan. Ze heeft hem en zijn dochtertje in huis genomen en weken verzorgd na z’n ongeluk. En nu doet hij zoiets? Daan laat zich geen schuldgevoel aanpraten en legt de vinger op de zere plek: Nina is vooral boos omdat ze hem kwijt is. Kwaad beent ze weg, maar Daan heeft een snaar geraakt. Nadat ze een tijdje lang in stilte langs het water heeft gelopen, neemt ze een moeilijk besluit. Ze gaat ze terug naar het Paleis waar ze Daan bij binnenkomst bespringt. Het stel begint hartstochtelijk te vrijen.

Nina's bokkensprong

Voordat ze met Daan mee naar zijn kamer gaat, herpakt Nina zich. Ze trekt haar kleren aan, vervloekt Daan voor wat ‘ie met haar doet en stormt weg. Eenmaal thuis probeert ze Bing enthousiast te maken voor een spontaan, romantisch weekendje Milaan. Maar de zakenman is te druk om echt in te gaan op het plan of haar avances, zelfs als Nina paradeert in haar meest sexy outfit. Bedroefd en gefrustreerd steekt ze een tirade af om vervolgens naar haar atelier te verdwijnen. Bing komt korte tijd daarop vragen wat haar toch dwars zit. Even dreigt Nina toe te geven dat ze verliefd is op een ander. Maar vlak voor ’t hoge woord er uit moet, kiest ze voor een leugen: ze wil gewoon heel graag nóg een kindje met hem!

En verder: Jojo vindt Arcade het meest perfecte lied ooit, Rover en Kimberly zijn weer een setje maar daar maken alleen zij een punt van en Bing laat zich filmen voor een vlog en gooit al rappend zijn reputatie te grabbel.

Meer over:

Reageren