Spoilers!

Komende week in GTST: Grensoverschrijdende griepjes en het kille kraambed

6 mei 2021 20:00 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Indra die door Janine onder druk werd gezet Richard te bedriegen.

Indra geeft in

Indra wil niets van Janines voorstel weten en staat erop dat ze uit de auto wordt gelaten. Janine laat haar gaan, maar geeft Leon opdracht Indra te schaduwen. Haar grote angst komt uit als Indra contact zoekt met Richard.

Richard besluit zijn ex terug te bellen maar Indra krijgt niet de kans haar verhaal te doen. Zodra hij hoort dat hun ontmoeting bij de bruiloft geen toeval was, poeiert hij haar af. Ze moet hem met rust laten want Billy is dé perfecte vrouw en alles wat zij niet was.

Intens gekrenkt en verdrietig neemt Indra diezelfde avond nog een besluit. Richard is een klootzak en verdient alles wat Janine met hem van plan is. Ze gaat naar huize Sanders om een dolblije Janine te melden dat ze klaar is mee te werken.

De volgende dag gaat Indra naar de Rozenboom om Richard op te wachten. Ze krijgt het voor elkaar dat hij haar wil zien voor een laatste gesprek. Eenmaal daar speelt ze handig op zijn gevoel zodat hij achterblijft met verdriet om wat ‘ie allemaal verloren is.

Linda legt het bij

Linda treft voorbereidingen om naar de VS te vertrekken, maar wil niet weg zonder dat ze haar ruzie met Janine heeft bijgelegd. Op advies van Nina gaat ze langs met een gezellige fles witte wijn. Linda is dolblij als ze hoort dat Indra nu alles weet en uit vrije wil meewerkt om Richard en Billy een hak te zetten. De twee oude vriendinnen nemen het er lekker van en hebben een gezellige middag.

Praten met Uccello

Psychiater Ellis Boekhout heeft een onconventionele therapiemethode bedacht voor Ludo. Ze laat hem praten met een opgezette raaf die sprekend op zijn dode huisdier Uccello lijkt. Ludo weet zowaar het gevoel van alles verterende, gekmakende eenzaamheid op te roepen dat hij ervoer op het booreiland. Maar voordat hij tot de kern door kan dringen, wordt de emotie hem teveel en kapt hij de sessie af. Ellis is desondanks niet ontevreden over deze eerste stap.

Ingrijpend griepje

Rik en Shanti genieten van een avondje bios terwijl Jojo op Louise past. Helaas blijkt de kleine meid koorts te hebben. Als Rik en Shanti niet opnemen, belt ze met Ilyas in het Paleis met de vraag of hij wat kinderparacetamol wil halen. Daan hoort het gesprek en gaat zelf naar zijn dochter. Tegen alle wijsheid en afspraken in blijft Daan bij zijn meisje. Als Rik en Shanti thuiskomen is de sfeer om te snijden, maar Daan blijft beleefd ook al gelooft Shanti weinig van zijn verhaal over het griepje van Louise.

De volgende dag verspreekt Shanti zich per ongeluk als de Kinderbescherming belt. Ze laat vallen dat Daan is langs geweest. Het heeft direct gevolgen: Daan krijgt een officiële aantekening in zijn dossier en dat kan hem duur komen te staan. Jojo voelt zich er vreselijk onder en gaat bij Shanti langs om het voor Daan op te nemen. Ook Laura doet haar best om Rik te overtuigen dat Daan écht zijn best aan het doen is. Maar ze zijn allebei al zo vaak belazerd door Daan dat ze het maar moeilijk kunnen geloven.

Dat verandert voor Rik als hij Laura stiekem volgt naar haar afspraak met Daan. Tot zijn verbazing komt hij bij een AA-meeting terecht waar hij ongezien hoort hoe Daan vol lof over hem spreekt en voor het eerst écht de schuld op zich neemt.

Rik ziet zijn broer met andere ogen, maar na afloop krijgt hij een teleurstelling te verwerken. Daan besluit dat het voor hen beiden beter is voorlopig maar even te vergeten dat ze broers zijn. Dat laat Rik niet zomaar gebeuren en zijn goedbedoelde handreiking mondt uit in een ordinaire knokpartij waarbij ze in het water belanden.

Laura besluit zich er mee te bemoeien en bemiddelt tussen de broers die met blauw oog en al eindelijk elkaar recht in de ogen aan kunnen kijken. Rik neemt contact op met de kinderbescherming om de aantekening te laten verwijderen. Samen gaan ze er alles aan doen Louise weer bij haar vader te krijgen.

Maar dat valt nog niet mee, want Shanti heeft visite gehad van Billy die haar overtuigt dat deze situatie een uitgelezen kans is Louise tegen Daan op te zetten. Met behulp van poppetjes praat Shanti op het meisje in: om papa te helpen, moet Louise straks tegen de kinderbescherming zeggen dat ze bij Rik en Shanti wil blijven. Maar dat is dan wel hun geheimpje. In al haar onschuld prent Louise de praatjes van Shanti na.

Linda’s verrassing

Linda staat op het punt te vertrekken naar de VS en is bezorgd als ze merkt dat Anton totaal niet is voorbereid op al die weken zonder haar. Hij weet niets van het huishouden en doet er veel te luchtig over. Dat blijkt een goede reden te hebben: Anton heeft stiekem ook een ticket geregeld. Hij gaat gewoon gezellig met haar mee om de komende weken door de Verenigde Staten te reizen. Laura houdt de boel thuis in de gaten. Linda kan haar geluk niet op.

Weinig bevallige bevalling

Vorige week was het nog een geintje, maar nu breken Demi’s vliezen echt. De familie Verduyn is in alle staten, maar door het loos alarm van een paar dagen geleden zijn ze er wel beter op voorbereid. Demi gaat direct naar het ziekenhuis.

Steef en Merel slaan proviand in bij de buurtsuper waar Marwan een pak blauwe muisjes naar zijn hoofd krijgt van Merel die hem verwijt dat haar zusje door zijn toedoen nu in deze situatie zit. Marwan voelt zich vreselijk schuldig, maar weet niet goed wat hij moet doen, zo geeft hij later toe aan zijn broer.

In het ziekenhuis probeert Julian zijn dochter bij te staan, maar pufliedjes zingen en een koele washand aanreiken valt allemaal niet in goede aarde. Saskia blijft rustig en praat Demi door de perspijnen en het eindeloze wachten heen.

Julian treft op de gang de toekomstige adoptieouders van zijn kleinkind. Hij vindt het moeilijk om John en Marleen onder ogen te komen, zeker als het gekrijs van zijn dochter plaatsmaakt voor het gebrul van zijn kleinzoon.

Demi heeft de bevalling goed doorstaan, maar tegen alle verwachting in wordt ze direct overvallen door een moederinstinct. Ze wil haar kind onmiddellijk zien en vasthouden. Het idee dat ze afstand kan doen van haar zoontje Tommie lijkt oneens ondenkbaar.

Tegen de afspraak in krijgt Demi haar kindje toch even vast. De emoties lopen hoog op, zeker als de rest van de familie Verduyn zich meldt.

Even ontstaat het idee het kleintje toch samen op te voeden, maar Demi vermant zich en roept John en Marleen erbij. Met een strak gezicht ziet ze hoe haar Tommie aan een nieuw leven begint.En verder: Jojo’s zangtentamen vormt de weekafsluiter, Demi puft op Kortjakje en alleen in Meerdijk heeft Rik dezelfde kledingmaat als Ilyas.

Meer over