Spoilers!

Komende week in GTST: Hypocriete huwelijken en het pragmatisch paardenmiddel

29 april 2021 17:25 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Richard die op zijn eigen bruiloft oog in oog stond met zijn ex-verloofde Indra.

Richard rommelt

Indra is helemaal over haar toeren en belt Janine die maar wat graag langskomt om het leed aan te horen. Ze vraagt Indra naar haar band met Richard en reageert vol geveinsd medeleven en verbazing. Indra vertelt dat ze 12 jaar met Richard samen was. Hun relatie was bijna bekroond met een huwelijk en een baby. Maar omdat Richard zo druk met z’n werk was, stond Indra overal alleen voor. Door alle stress die dat veroorzaakte kreeg ze een miskraam waarna de relatie knapte.

Janine speelt het spel handig mee: ze plant het idee in Indra’s hoofd dat er misschien toch nog een toekomst voor hen is. Later die avond schrikt ze zich rot als Richard haar ineens belt. Hij hangt op na een simpel ‘hallo’, maar dat hij uitgerekend op zijn huwelijksnacht belde is veelzeggend.

Dat vindt Janine ook als Indra haar de volgende dag over het voorval vertelt. Janine spoort haar weinig subtiel aan om weer contact te zoeken om het in ieder geval uit te praten. Als Richard haar telefonisch afwimpelt zoekt Indra na een push van Janine haar ex op in De Rozenboom.

Billy weet van niks en is vooral blij de serveerster weer te zien die haar van d’r cold feet afhielp. Richard bijt Indra toe hem verder met rust te laten en Billy heeft niks door. Ze is veel te vol van het feit dat ze op huizenjacht gaat met haar vent.  

Riks twijfels

Rik worstelt vreselijk met het feit dat Shanti en Daan gezoend hebben. Het doet hem denken aan die keer dat zijn andere broer vreemdging met zijn liefje. Shanti probeert haar vent gerust te stellen: ze gaat echt alleen voor hem.

Rik heeft nog een ander probleem, zo geeft hij toe tijdens een gezellig mannenavondje. Shanti’s kinderwens is onverminderd vurig, maar nu hij een paar maanden voor Louise heeft gezorgd weet hij weer hoe prettig het is met z’n tweetjes te zijn. Als het aan Rik ligt, komen er geen kids.

Hij doet alsof ie slaapt tijdens Shanti’s ovulatiemoment en maakt zich met smoesjes uit de voeten. Bing vindt het vreselijk onhandig en omslachtig van zijn vriend. Maar Rik krijgt het niet voor elkaar de waarheid uit te spreken omdat het zo’n beladen onderwerp is.

Maar Rik en Shanti kunnen toch niet om Daan heen. De kinderbescherming heeft bepaald dat Daan zijn dochter weer onder begeleiding mag zien. Daan is bloednerveus voor zijn eerste middagje met Louise en doet vreselijk zijn best.

Josje Been kijkt van een afstand toe hoe hij alles uit de kast haalt om het Louise naar de zin te maken. Met vallen en opstaan maken ze er een leuke middag van. Zo leuk dat Daan volgende week weer mag.

Demi voelt nattigheid

Saskia wordt uitgenodigd om samen met Nina te gaan borrelen bij Shanti. Ze wil eigenlijk haar hoogzwangere dochter niet alleen laten, maar besluit toch een avondje gezellig bij te kletsen. Haar vriendinnen vragen of ze het toch niet vreselijk vindt haar kleinkind straks af te moeten staan. Saskia houdt zich groot: het is het beste voor Demi.

Als ze wat tipsy van de cocktails thuiskomt krijgt ze de schrik van haar leven als Demi’s vliezen midden in de woonkamer lijken te breken. Papa en mama zijn in rep en roer en vallen van paniek over elkaar heen. Dan haalt Demi de leeggelopen waterballon onder haar trui vandaan: het was maar een geintje.

Linda’s manipulaties

Henk en Laura hebben hun eerste uitnodiging als stelletje. Ze gaan lunchen bij Anton en Linda die net iets te opzichtig probeert om een vriendschapsband tussen Henk en haar man te bewerkstelligen. Aan tafel komt de aap indirect uit de mouw: eigenlijk zou Linda graag willen dat Laura met haar meeging op trektocht door de VS. Het stel bedankt vriendelijk voor de eer: ze willen elkaar niet missen.

Nadat ze Laura niet kon overhalen mee te gaan naar de VS is Linda helemaal somber. Ze baalt van zichzelf dat ze eigenlijk niet durft terwijl ze vroeger iedere uitdaging moeiteloos aanging. Nu doet ze niks spannenders dan moestuinkasjes in elkaar timmeren. Anton weet haar te kalmeren: ze hoeft niet alleen te gaan in een camper. Dat brengt haar op een idee: ze huurt een cabrio en gaat gewoon lekker toeren.

Ludo’s therapiestress

Ludo heeft zijn tweede sessie met psychiater Ellis Boekhorst, maar het contact verloopt nog altijd even stroef. Haar ironische houding irriteert Ludo mateloos, zeker als ze niet mee wil gaan in zijn behandelaanpak. Ludo loopt kwaad weg.

Eenmaal thuis probeert hij weer contact te zoeken met zijn paard Pegasus, maar het dier voelt wederom de duistere spanning rond zijn baas en blijft weg. Ludo reageert furieus en geeft Leon opdracht Pegasus te verkopen. Na zijn besluit gaat Ludo langs bij Nina. Hij probeert zo normaal mogelijk te doen, maar Nola schrikt als ze haar opa ziet en Nina is ook ontzet als ze hoort over de verkoop van Pegasus. Ze weet op  haar vader in te praten en gaat zelfs met hem mee naar huis.

Daar heeft Leon slecht nieuws: Pegasus is verkocht, de eigendomspapieren zijn zelfs al getekend. Ludo beveelt hem de koop ongedaan te maken en vliegt Leon woedend aan als zijn rechterhand tegensputtert. Grof geweld blijft uit, maar Nina is zich rot geschrokken. Als Ludo later weer wat bedaard is, heeft ze een goed gesprek met hem. Ze wil dat hij weer teruggaat naar therapie. Vol emotie klopt Ludo kort daarop weer aan bij Ellis die hem al had verwacht.

Indra heeft ‘m door

Indra is na haar meest recente aanvaring met Richard klaar om door te gaan met haar leven, maar Janine blijft pushen. Indra weet pas waarom haar nieuwe vriendin zo aandringt als ze bij een bezoekje aan huize Sanders Leon tegen het lijf loopt. Door hem verloor ze haar baan. Janine probeert zich eruit te redden, maar Indra weet genoeg: zij is de grote boosdoener.

Janine probeert het nog met een smoesje op te lossen, maar Indra concludeert dat het haar allemaal om Richard te doen is. Daarop legt Janine haar kaarten op tafel: ze eist dat Indra haar helpt het huwelijk van Billy en Richard te laten klappen. Indra weigert, maar Janine heeft twee hele goede redenen: ze heeft Indra's schulden volledig overgenomen, als ze niet meewerkt wil ze het volledige bedrag deze week nog terug én ze zorgt ervoor dat Indra nergens meer aan de bak komt.

Indra krijgt wat bedenktijd en die gebruikt ze om de band tussen haar ex en de familie Sanders uitgebreid online te onderzoeken. Als ze is bijgelezen, wil ze naar Richard gaan maar ze wordt onderweg door Leon een auto in getrokken. Op de achterbank treft ze Janine aan die vindt dat het tijd is om afspraken te maken.

En verder: Jojo oefent in de marge haar nummer, Steef woont in een graftombe en Marly’s zwangerschap wordt weer erg subtiel verborgen.

Meer over