Spoilers!

Komende week in GTST: Tentatieve therapieën en de bloedbonje bruiloft

22 April 2021 19:10 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Ludo die zich na een ruzie met Janine zo ellendig voelde dat hij met gesloten ogen vol gas geeft in de auto.

Ludo’s inkeer

Ludo raakt van de weg en raast met volle vaart op een stapel containers af. Op het laatste moment weet hij ze te ontwijken, maar zijn bijna-doodervaring schudt hem behoorlijk wakker. Aangeslagen keert hij terug naar Janine en geeft toe dat hij hulp gaat zoeken voor zijn zwarte dagen.

Ludo's eerste sessie met therapeute Ellis Boekhorst gaat niet als verwacht. Ze weet op handige wijze door zijn zakelijke, afstandelijke houding heen te prikken. Door Ludo openlijk te irriteren slaagt ze erin hem voorzichtig aan het praten te krijgen over zijn tijd op het booreiland. Maar er is nog een lange weg te gaan.

Nina & Bing laten het los

Om La Nina uit het slop te trekken besloot Nina een prêt à porter collectie te ontwerpen. Ze krijgt onverwacht inspiratie van het groente en fruit in de buurtsuper en gaat volop aan de slag, terwijl ze Jojo de zorg voor de kinderen en het huishouden toevertrouwt.

Bing heeft iets meer moeite met loslaten. Hij moet van de arts twee weken rust houden om zijn stomp te laten genezen, maar kan de dagelijkse gang van zaken in Boks niet overlaten aan Ilyas. Dankzij Jojo komen de twee eruit: Bing krijgt dagelijks 30 minuten voor een vragenrondje. 

Bing heeft door dat Nina vastloopt in haar creatieve proces en wil weten wat er mis is. Ze geeft na wat mitsen en maren toe dat ze inmiddels zo ver van haar jonge doelgroep afstaat dat ze totaal niet meer weet wat ze willen. Dat maakt haar onzeker: kan ze nog wel ontwerpen? Bing stelt zijn vrouw gerust, de inspiratie komt vanzelf.

Shanti’s verkeerde eerlijkheid

Shanti schrikt als Rik haar uitnodigt voor een etentje met Daan in De Koning. Ze vreest dat de waarheid over haar bezoekjes met Louise en de zoenpartij alsnog uit komen en gaat bij Daan langs om te eisen dat hij afzegt. Maar Shanti is het gelieg helemaal zat en besluit zelf open kaart te spelen richting Rik. Hij kan het nieuws dat ze achter zijn rug om met Louise bij Daan is geweest nog wel een plekje geven, maar net als hij hoort over de zoen staat Daan voor de deur. 

Rik moet zich inhouden als hij via Daan hoort dat Shanti nog altijd niet de hele waarheid heeft verteld. Ze moet hem nog opbiechten dat Billy de Palma hem dankzij haar heeft geïntimideerd. Rik voelt zich belogen door zowel zijn vrouw als broer en wil Daan voorlopig niet zien. Ook al is hij boos op zijn vrouw, hij vergezelt haar uiteindelijk toch tijdens de bruiloft van Billy en Richard.

L-l-aura en de fles

Henk en Laura draaien nog altijd om elkaar heen na hun dronken nacht samen. Henk vreest dat Laura op hem is afgeknapt vanwege zijn gebrekkige bedprestaties, maar Laura is juist van geschrokken van haar eigen losbandigheid en de ongeremde impulsen die Henk bij haar losmaakt. Ze vraagt hem om tijd en ruimte.

Laura is dermate ontzet door haar slippertje dat ze naar de AA gaat. In eerste instantie schrikt ze als Daan ook aanschuift, maar ze durft toch haar verhaal te doen. Ze is dol op Henk, maar hij is zo’n bon vivant dat ze zichzelf en haar drankgebruik maar moeilijk in de hand kan houden.

Na de sessie besluiten Daan en Laura elkaar buiten de meetings om vaker te spreken voor steun. Laura volgt het advies van de AA-groep op en licht Henk in over haar problemen en besluit voorlopig geen alcohol meer te nuttigen. Hij reageert vol begrip: als zij niet drinkt, doet hij het ook niet.

Respijt en reisspijt

Iedereen vindt het bewonderingswaardig dat Linda in haar eentje anderhalve maand per camper door de VS gaat trekken, maar aan Laura geeft ze toe dat ze eigenlijk doodsbang is. Maar omdat Anton al een ticket heeft geboekt, kan ze voor haar gevoel nu niet meer terugkrabbelen. Samen met Laura gaat ze daarom haar reisroute uitstippelen en hoopt ze een camper te vinden met stevige sloten.

Puppy problemen

Nu Demi met de dag dichter bij haar bevalling komt, begint Saskia openlijk te twijfelen of adoptie wel de juiste weg is. Ze geeft toe het idee haar kleinkind af te moeten staan vreselijk moeilijk te vinden. Dit tot irritatie van Julian die juist nét met pijn en moeite een beetje aan het idee gewend is.

De hele familie Verduyn houdt z’n hart vast als Demi de dag erop een verloren puppy in het park vindt die ze het liefst meteen wil houden. Het baasje meldt zich al snel en Demi moet het beestje weer afstaan. Saskia probeert haar dochter te vertellen dat ze het kindje heus mag houden als ze het wil, maar Demi wil het niet eens horen.

Jojo’s zangkeuzes

Jojo heeft haar zangstem weer terug en wil alles uit de kast halen om een tien te scoren voor haar zangtentamen. Maar ze begint te twijfelen als Marwan opmerkt dat haar nummer totaal niet raakt. Technisch klopt het, maar de emotie ontbreekt. Jojo schrikt, maar moet hem gelijk geven. Zeker als Ilyas en Marwan haar wél raken met een oud Marokkaans kinderliedje dat hun moeder altijd zong. Ze besluit het lied te hertalen om zo wél de emotie over te brengen.

Ja ik wil…

Billy en Richard leven dolgelukkig naar hun grote dag toe. Ze zijn zelfs zo happy dat Billy het aandurft de nacht voor haar huwelijk toch met Richard te slapen. Niets lijkt hen nog uit elkaar te kunnen drijven.

Maar niemand had gerekend op de wraak van Janine. Op de dag van de bruiloft is Indra klaar voor haar grote klus en Janine heeft nog een cadeautje voor haar: een geluksbroche die ze persoonlijk opspeldt.

De broche blijkt helemaal geen oud juweel van een Franse brocante markt, maar een sieraad met webcam die alles livestreamt naar Janines laptop. Ze zit zich thuis te verkneukelen, wachtend op de confrontatie tussen Indra en haar ex-geliefde Richard.

Janine krijgt nog een extra traktatie als Indra degene is die Billy de Palma moet tegenhouden. Billy krijgt vlak voor de ceremonie ernstige last van twijfels en wil wegvluchten. Indra weet met succes op haar in te praten.

Maar Indra krijgt zelf de schok van haar leven als ze Richard voor het eerst ziet. Ze laat van schrik haar dienblad vallen, zodat ook hij haar niet kan missen. Hij heeft maar één vraag voor zijn oude grote liefde: wat doe jij hier?

Janine kijkt achter haar laptop toe hoe Richard volledig ontredderd probeert te bevatten dat Indra op zijn bruiloft is. Tijd voor een gesprek is er niet, er moet getrouwd worden. Indra kan niet anders dan toekijken hoe Billy en Richard elkaar de liefde verklaren. Maar direct na zijn ja-woord kijkt Richard zijn oude liefde lang en indringend aan.

En verder: Steef zit vast tussen vruchtwater en bejaardenseks, het sneeuwt in Meerdijk en bij die zo voordelige buurtsuper betaalt Daan 2.10 voor drie citrusvruchten.

Meer over