Spoilers!

Komende week in GTST: Stelselmatige stennis en de ananas anticipatie

15 april 2021 17:25 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Bing die met pijn en moeite over de finish kwam bij de Meerdijk-loop.

Bings blaren

Eenmaal thuis slaat de feeststemming al snel om als Bing zijn prothese af doet en zijn stomp onder de ontstoken blaren blijkt te zitten. De kinderen schrikken zich rot en Nina is woedend als ze hoort dat Bing en Jojo dit voor haar verborgen hebben gehouden.

Eenmaal in het ziekenhuis lijkt de schade mee te vallen. Met twee weken zonder prothese is de stomp wel weer genezen. Bing is blij, maar krijgt Nina over zich heen. Ze is zo boos dat hij alles weer alleen wil doen dat ze hem met rolstoel en al achterlaat. Bing weet op eigen kracht thuis te komen en biedt zijn excuses aan Nina aan. Hij legt uit dat hij door de Meerdijk-loop eindelijk weer een beetje het gevoel had zijn oude zelf te zijn. Nina reageert begripvol en zegt sorry dat ze ‘m in de steek liet.

Nina’s nieuwe mode

Nina krijgt het aan de stok met de fiscus: ze had uitstel aangevraagd maar moet toch nu al 20 procent van haar aanslag betalen. Geld dat ze niet echt heeft omdat het ’t afgelopen jaar ronduit matig ging met La Nina.

Ze wil geen hulp van Bing en gaat zelf op zoek naar een oplossing. Al snel komt ze tot de pijnlijke conclusie dat ze totaal niet meer weet wat haar doelgroep wil. Haar mode is te exclusief en te duur voor jongere meiden, daarom besluit ze een nieuwe lijn hoogwaardige en betaalbare confectiekleding te maken.

Etentje met gevolgen

Laura liet Henk de Meerdijk-loop winnen, waardoor ze nu met hem op date ‘moet’. Het wordt een iets te gezellig avondje in de Rozenboom dat eindigt met de twee zestigers in tipsy toestand op een hotelkamer.

De volgende ochtend wordt Laura letterlijk en figuurlijk wakker met een kater terwijl ze terugdenkt aan haar one night stand. Ze probeert subtiel weg te sluipen, maar Henk wordt wakker van haar gestommel en is helemaal overtuigd dat Laura de ware is. Laura voelt zich echter vreselijk en houdt de boot zoveel mogelijk af. Als Henk later die dag in De Koning koffie komt drinken en wil flirten, gaat ze met een smoes naar huis.

Jojo’s keelklachten

Jojo zit vlak voor een belangrijk zangtentamen, maar ze is haar stem verloren omdat ze Bing urenlang zingend heeft aangemoedigd tijdens de Meerdijk-loop. Ze kan amper nog praten, laat staan zingen.

Jojo haalt alles uit de kast om haar stem op tijd terug te krijgen, maar dankzij Bing ziet ze in dat het toch niet gaat lukken. Ze pakt haar verlies en broer en zus helpen elkaar door hun gedeelde teleurstelling heen. Bing kan niet lopen, Jojo kan niet zingen… Dus draaien ze de rollen om.

Demi’s baarvoorbereidingen

Demi is over drie weken uitgerekend en Saskia wil alvast wat voorbereidingen treffen. Maar Demi houdt de boot af en wil niet eens samen haar kraamtas inpakken. Hierdoor denkt Saskia dat haar dochter totaal niet voorbereid is op wat komen gaat.

Wat ze niet weet is dat Demi in het geheim al kinderkleertjes voor haar zoontje heeft gekocht. Een blauw rompertje dat Saskia en Julian per toeval ontdekken. Het voedt de vraag of Demi toch wel achter de adoptie staat. Maar Demi blijkt vooral klaar met het zwanger zijn. Ze schrikt als ze hoort dat het nog wel een maand kan duren en gaat online op zoek naar middeltjes om de bevalling op te wekken. Zo ontdekt ze dat veel ananas eten uitkomst kan bieden.

Demi zorgt ervoor dat ze alleen is en maakt daarna in korte tijd twee reusachtige ananassen in haar eentje soldaat. Als Saskia thuiskomt, treft ze haar hoogzwangere dochter met buikkrampen op het balkon aan. De bevalling lijkt begonnen.

Julian en Saskia begeleiden hun meisje naar het ziekenhuis en thuis staat de rest van het gezin stand-by. Ze maken zich zorgen over hoe het straks moet na de bevalling. Kunnen ze het wel over de baby hebben? En ook Saskia vindt het lastig om haar kleinkind straks weg te moeten geven.

Maar die dilemma’s laten nog even op zich wachten. De verloskundige geeft het verlossende woord: Demi heeft alleen buikkrampen, de bevalling is nog lang niet begonnen. Eenmaal thuis groeien de twijfels over adoptie zienderogen. Is dit echt wat ze willen?

Janine slaat toe

Terwijl Billy en Richard vrolijk kibbelen over hun aanstaande bruiloft, zet Janine vol in op haar meesterplan. Samen met Lydia geeft ze Indra de laatste lesjes serveeretiquette en een totale make-over zodat ze glansrijk door haar proefdag bij de cateraar komt.

Janine trekt achter de schermen subtiel aan de touwtjes om er voor te zorgen dat Indra’s eerstvolgende cateringklus het huwelijk van Billy en Richard wordt. Maar Richard lijkt alleen oog voor Billy te hebben.

Daan liegt weer

Daan komt nietsvermoedend in De Koning en schrikt als hij Louise ziet zitten. Hij houdt zich aan de regels van het contactverbod en maakt rechtsomkeert, wat grote indruk maakt op Laura. Ze besluit op Rik in te praten om Daan toch nog een kans te geven.

Rik laat zich overhalen en gaat bij Daan langs om hem de kans te geven alsnog de brief voor te lezen waar hij vorige week mee op de stoep stond. Daan besluit de eis van Shanti te respecteren en verzwijgt het gedeelte van de brief waarin hij bekent met haar gezoend te hebben. Als Rik zijn vrouw later vertelt van het bezoekje is ze enorm opgelucht.

Zorgen om Ludo en Janine

Anton en Linda maken zich zorgen om Ludo en Janine. Op verzoek van Janine gaat Anton langs bij Ludo om hem in de gaten te houden, maar Anton is iets te eerlijk tegen zijn vriend en geeft toe dat hij vooral als oppas langskwam.

Ondertussen ontdekt Linda dat Janine ondanks eerdere beloftes nog altijd bezig is Indra tegen Billy en Richard in te zetten. Ze doet haar best om het idee uit Janines hoofd te praten, maar haar vriendin blijkt geobsedeerd: Billy en Richard hebben Ludo vernederd, nu gaat ze het hen voorgoed betaald zetten.

Al het gedoe voedt Linda’s behoefte om er even uit te zijn. Ze wil écht met Anton een paar maanden naar de Verenigde Staten. Samen een campertocht maken en daarna naar de bruiloft van Sam in New York, het lijkt haar geweldig. Maar Anton kan écht niet zo lang weg uit de praktijk en stelt voor dat ze dan desnoods maar alleen gaat. Hij heeft zelfs al een ticket voor haar geboekt. Linda gaat de uitdaging aan en begint met de voorbereidingen.

Ludo valt uit

Ludo is niet blij met Janine nadat ze Anton op z’n dak stuurde en als ze zich ongevraagd blijft opdringen, krijgt het stel knallende ruzie. Hij vindt dat ze hem teveel pusht en eist dat ze een tijdje ergens anders gaat wonen, tot verbijstering van Janine.

Wat volgt is een reeks verwijten die Ludo het huis uit jagen. Een gepijnigde Janine bijt hem nog toe dat hij niet meer terug hoeft te komen. Al die woorden blijven door zijn hoofd jagen terwijl hij in de auto zit. Radeloos en gepijnigd geeft Ludo vol gas. Hij sluit zijn ogen en wacht op het onvermijdelijke.

En verder: Jojo gorgelt met salie en weegbree, Billy strijkt niet en Henk had zich bij 'steak tartare' toch echt een tartaartje van biefstuk voorgesteld.

Meer over