'Geen A-sterren'

GTST bedankt voor Carice van Houten

13 april 2021 11:20 | amusement | Door Faye Heijnis

© ANP
De kijkcijfers van GTST moeten omhoog. Maar A-sterren strikken voor een rol in de soap, daar peinzen de producenten niet over. Zelfs Carice van Houten niet?

Nee, zelfs Hollywoodster Carice niet. En daar is een duidelijke reden voor.

Geen A-sterren in GTST

Naast dat Carice waarschijnlijk niet eens de tijd heeft om in een dagelijkse soap te spelen, is er vanuit GTST geen behoefte aan zo'n A-ster. "Wat levert het de serie op om een ster van haar statuur te vragen?", reageert GTST-producent Idee Grotenhuis in De Telegraaf. "Ik zoek liever naar een talent waar we een personage van kunnen smeden dat door de kijker gelóófd wordt, dan naar een ster waarvan we alleen maar denken: 'Wat acteert die toch goed!'" 

Kijkcijfers opkrikken 

GTST-makers hebben vorig jaar al de nodige veranderingen doorgevoerd. Sinds kort is er ook een nieuwe cameravoering, die niet bij alle kijkers in de smaak valt. Alles om de huidige kijkcijfers van gemiddeld 800.000 kijkers per aflevering op te krikken. GTST behaalt nog makkelijk de kijkcijfer top 15. Maar wetende dat de perikelen in Meerdijk ooit een dikke 1,5 miljoen kijkers per avond opleverden, kan RTL niet anders dan kritisch actie ondernemen. Of het zal baten, ook nog met de kijkcijferluwe zomer op komst? De tijd, met onder meer de confrontatie tussen exen Indra (Romy Monteiro) en Richard (Edwin Jonker) en de bevalling van Demi op komst, zal het leren.

 

Meer over