De duistere kant van La Elschot

Janine ontpopt zich tot soapschurk in GTST

29 april 2021 09:45 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST is een schurk rijker. Na bijna dertig jaar in de soap verliest Janine Elschot definitief haar onschuld. Actrice Caroline de Bruijn laat haar personage tot het uiterste gaan.

De makers van GTST zijn al maanden bezig om Janine steeds iets extremer te maken. Op Videoland is al te zien hoe ze het omslagpunt definitief bereikt.

Wraakactie

Janine is al ruime tijd druk met een wraakactie tegen Richard van Nooten (Edwin Jonker) en Billy de Palma (Lone van Roosendaal). De twee louche zakenlieden hebben de Sanders clan zowel zakelijk als privé flink geraakt. Valentijn zit door hun toedoen in het gevang, ze hebben Ludo's veilinghuis opgekocht voor een fooi en Ludo zelf na maanden op een booreiland een schim van zichzelf. Janine is klaar om terug te slaan.

Indra

Dat verlangen naar vergelding valt in principe te begrijpen, maar Janine is inmiddels zo geobsedeerd dat ze onschuldige mensen inzet in haar strijd tegen Richard en Billy. Ze is al weken druk om Richards ex Indra Kalkhoven (Romy Monteiro) ongemerkt te groomen. Door de manipulaties van Janine troffen Indra en Richard elkaar uitgerekend tijdens zijn bruiloft met Billy. Janine smulde van het incident via een geheime livestream, maar nu hongert ze naar meer leed.

Dreigement

Janine probeert Indra op te jutten om Richard weer te verleiden, maar deze week ontdekt Indra eindelijk dat haar nieuwe vriendin helemaal niet zo'n reddende engel is. Janine kan niet anders dan toegeven dat ze Indra inderdaad gebruikt heeft. Maar ze is niet van plan daar mee te stoppen. Janine heeft alle schulden van Indra op zich genomen, als ze niet meewerkt dan wil ze al het geld direct terug. En ze zal haar connecties gebruiken om te zorgen dat Indra nergens meer aan de bak komt.

Leon

Feitelijk staat het meisje met de rug tegen de muur. Dat het geen loze woorden zijn ontdekt Indra als ze door Leon in een auto getrokken wordt. Ze had stiekem contact geprobeerd te zoeken met Richard en dat vindt La Elschot echt niet door de beugel kunnen. De doodsbange Indra treft op de achterbank Janine aan die op ijskoude toon verklaart dat het tijd is om afspraken te maken. 

Verrassen

Het is voor het eerst in bijna drie decennia dat Janine moedwillig een onschuldig persoon dwingt voor haar te werken. Deze nieuwe, duistere kant van het personage is een welkome afwisseling voor Caroline de Bruijn. In een interview met Televizier vertelde ze:"Ik heb als Janine al eens verkleed als non op de brandstapel gestaan, ben levend begraven en heb mijn Italiaanse dubbelganger gespeeld, dus je zou denken dat ik niet meer te verrassen ben. Maar ik sta nog geregeld versteld als ik de nieuwe scripts uit mijn postvakje haal: Het is ze tóch weer gelukt!"

Meer over