Spoilers!

Komende week in GTST: Precaire prentjes en de beladen babydoos

25 Maart 2021 20:20 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Leon die in opdracht van Janine zorgde dat Indra haar baan verloor.

Nina biecht op

Billy heeft de eerste doorpas van haar trouwjurk en schrikt als de op maat gemaakte creatie ineens veel te klein blijkt. Billy vreest dat ze de afgelopen tijd enorm is aangekomen. Ze begint als een gek met sporten en gaat op een crashdieet, maar Nina heeft stiekem de verkeerde maten gebruikt om zo indirect wraak te nemen op wat De Palma en Van Nooten haar familie heeft aangedaan.

Als ze dit opbiecht aan Shanti krijgt ze de wind van voren. Shanti vindt het onverantwoord en kinderachtig en wil dat Nina de opdracht teruggeeft. Uiteindelijk speelt Nina open kaart naar Billy die ergens wel respect heeft voor de move. Omwille van Shanti, het geld en de goede PR besluit ze de jurk toch te maken… en nu goed. 

Later in de week staat het langverwachte kennismakingsetentje tussen Richard, Billy en Shanti en Rik op het programma. De sfeer is ijzig en ongemakkelijk, tot zowel Rik als Richard hun kaarten op tafel leggen. Dat Richard een hekel heeft aan Ludo kan Rik prima begrijpen, maar hij wil niet dat Shanti de dupe wordt van hun vete. Het ijs lijkt gebroken tussen de koppels en ook Shanti ziet dat Richard wel degelijk om haar moeder geeft.

Horlogehel

Ilyas en Marwan hebben het horloge van Daan bij de reparateur gebracht, maar de rekening bedraagt 2000 euro. Dat geld hebben ze zo snel niet en vragen om meer tijd bij Daan. Die is niet voor rede vatbaar nu hij voor onbepaalde tijd is geschorst. De jongens krijgen nog één week anders staan ze op straat.

Jojo denkt raad te weten en vraagt of Bing die tweeduizend euro wil voorschieten. Daar is Bing best toe bereid, het wordt een voorschot op Ilyas’ stagevergoeding. Jojo denkt haar vriendje te verrassen met het goede nieuws, maar hij reageert geprikkeld.

Bing blijft lopen

Bing traint keihard om weer ‘normaal’ te kunnen lopen met zijn prothese. Hij maakt vorderingen, maar Jojo ziet dat haar broer te snel wil. Hij vraagt teveel van zijn lijf en dat leidt tot oververmoeidheid en valpartijen. Bing is niet voor rede vatbaar: dit is wat hij nodig heeft.

Shanti’s worsteling

Geheel tegen de afspraken en de eisen van de kinderbescherming in liet Shanti toch Louise bij Daan zijn. Ze zwijgt er zelfs over tegen Rik, maar als ze spontaan langskomt om wat lieve foto’s van Louise af te geven ziet ze weer een fles drank staan. Ze heeft direct spijt en eist dat hij eerlijk tegen haar is.

Daan probeert zich er weer uit te redden met leugens en ze is het zat dat hij altijd de schuld voor zijn drankprobleem op een ander afschuift. Ze beent kwaad weg en heeft daardoor impact op Daan die besluit weer naar AA te gaan. Hij komt het goede nieuws stiekem vertellen aan Shanti als Rik weg is.

Shanti strijkt toch weer met de hand over het hart en laat Daan binnen. Hij mag zelfs Louise even zien als ze huilend wakker wordt. Dat het streng tegen alle regels in is lijkt haar niet te deren.

Pret om prentproblemen

Ludo is in zijn nopjes als hij hoort dat Billy en Richard de prent willen veilen. Hij kijkt met genoegen toe hoe zijn rivalen in de val lopen. Hij is zelfs zo vriendelijk dat Richard begint te twijfelen, maar Billy wil dat ze doorzetten.

Richard vertrouwt het echter niet en laat de bewakingsbeelden van het depot onderzoeken. Al snel blijkt dat er een uur aan beeldmateriaal mist. Hij dwingt de depothouder tot een bekentenis en geeft kort daarop de prent af bij Ludo: sabotagepoging Palmnoot is mislukt.

Van Nooten heeft voordat hij naar Ludo ging anoniem de politie al getipt over de gestolen prent. Hij maakt zich uit de voeten terwijl Ludo en Janine al snel rechercheur Alex de Boer over de vloer hebben om naar het werk te zoeken.

Richard is behoorlijk tevreden over wat hij Ludo heeft geflikt. Billy is minder blij dat haar verloofde weer eens heeft gehandeld zonder te overleggen: die prent teruggeven aan Sanders was overhaast en dom. Als ze ‘m als eerlijke vinders hadden aangeboden aan de rechtmatige eigenaar zou dit incident hen gratis een lading onbetaalbare PR en good will hebben opgeleverd.

De politie kan niets vinden in huize Sanders en vertrekt onverrichter zake. Later kijkt Janine geschokt toe hoe Ludo het kunstwerk in de tuin verbrand. Bewijsmateriaal of niet, ze kan niet geloven dat uitgerekend Ludo kunst vernietigd. Emotieloos en leeg geeft Ludo aan dat de kunstwereld niet meer de zijne is.

Indra gemanipuleerd

Linda maakt zich zorgen om Janine: ze heeft nooit meer tijd om af te spreken, neemt haar telefoon zelden nog op en doet geheimzinnig. Ze weet zeker dat er iets mis is tussen haar en Ludo.

Wat er werkelijk speelt is dat Janine al haar aandacht focust op Indra. Linda vond het geen goed idee dat Janine de onschuldige serveerster betrok bij haar wraakactie tegen Richard, maar daar had ze geen boodschap aan. Nu Indra haar baan kwijt is, zit ze in de financiële problemen. Janine zoekt haar thuis op werpt zich op als redder in nood. Ze nodigt haar uit om samen in huize Sanders een stappenplan te maken om uit de schulden te komen.

Indra heeft geen opleiding, maar zou best als hulp in de huishouding willen werken. Janine belooft rond te vragen in haar vriendenkring. Terwijl ze Indra verder uithoort bij een wijntje gaat de bel: Linda stormt binnen en is pijnlijk verrast Indra aan te treffen.

Indra maakt zich snel uit de voeten terwijl Linda en Janine bakkeleien. Ludo hoort het gekibbel en wordt ook nijdig op Janine: hij eist dat ze Indra loslaat. Het is een slecht plan, al was het maar omdat  de emoties van Indra onmogelijk te sturen zijn.

Janine belooft Ludo dat ze haar plan laat schieten gaat later langs bij Linda om excuses te maken. Ze gaat haar fout rechtzetten door Indra weer aan een baan te helpen en dan trekt ze zich terug.

Henk hartje Laura

Nu Henk met Lydia heeft gebroken, richt hij al zijn pijlen weer op Laura. Hij probeert haar in De Koning te verleiden met een romantisch gedicht en weet haar met een picknick in het park langzaam te ontdooien.

Laura vindt het moeilijk hoe Henk doet: Lydia is immers ook een goede vriendin van haar. Toch stemt ze in om op date te gaan met Henk in De Rozenboom. Vlak voor vertrek komt Lydia echter met haar ziel onder de arm De Koning in om haar hart te luchten. Laura kiest ervoor het verhaal van haar vriendin aan te horen en laat Henk zonder hem een berichtje te sturen zitten in het restaurant. Teleurgesteld druipt hij na een paar uur af.

Julians adoptiefrustratie

Julian kan de naderende adoptie van zijn kleinkind nog altijd niet loslaten. Hij wordt razend als ‘ie hoort dat de kleine tegen de afspraken in na de geboorte eerst drie maanden naar een ander pleeggezin gaat voordat de baby naar John en Marleen mag.

Julian is zo boos dat hij er een rechtszaak van maken wil. Demi, Saskia en Steef horen het getier van hun pa verdrietig aan. Uiteindelijk koelt Julian wat af na een gesprek met Laura die hem wijst op zijn rol in dit geheel: het is Demi’s keuze en hij moet niet zijn jeugdtrauma’s op haar afreageren. Julian belooft beterschap.

Later in de week heeft Julian zijn handen vol aan Steef die zich genegeerd voelt door zijn vader en om aandacht vraagt. Zodoende heeft Julian niet door dat Demi van de verloskundigenpraktijk een blije doos heeft ontvangen met een brief.

Als Demi toch besluit de brief te lezen, ontdekt ze echobeelden en informatie over haar kindje. Ze is in verwachting van een jongetje dat ze Tom noemt. Ineens lijkt het ondenkbaar dat ze haar baby af kan staan.

En verder: Henk betaalt zijn jenevertje met een cadeaubon, Indra’s huis ruikt naar riool en Uccello blijkt een heus graf te hebben.

Meer over