Spoilers!

Komende week in GTST: Troostvolle traktatietaarten en de belaagde babykamer

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Janine die haar geliefde Rob Bekkers dood in zijn spreekkamer trof. De mogelijk ongeneeslijk zieke psycholoog leek zelfmoord te hebben gepleegd.

Janine in shock

Janine kan de dood van Rob amper bevatten, zelfs als ze op zijn laptop een afscheidsbriefje aantreft. Als de politie z’n werk gedaan heeft, klopt Janine versuft en in shock aan bij Nina die al het werk laat vallen om haar moeder bij te staan. Tot groot verdriet van Nina blijft Janine er van overtuigd dat Ludo de dader is, maar dan blijkt uit de autopsie dat Bekkers helemaal geen hersentumor had. Hij heeft er glashard over gelogen. En als je kanker kan verzinnen, wat is er dan nog meer niet waar? Aan het eind van de dag staat een troosteloze Janine voor de deur bij Ludo die zijn grote liefde in de armen sluit. Even lijkt het weer koek en ei, maar de volgende dag laaien de verwijten over en weer op. Er is nog teveel pijn en verdriet aan beide kanten om een hereniging mogelijk te maken. Met vochtige ogen en een kordaat “dag” verlaat Janine het huis en de man waar ze gelukkig mee was.

Ludo Sanders: happy single

Ludo is in meerdere opzichte weer vrij man. Nu duidelijk is dat zowel Rob als Carmen geen bedreiging meer vormen voor hun families, hebben Billy en Ludo er een flitsscheiding doorheen gedrukt. Maar niet voordat Ludo zijn ex-vrouw een hak zet door de politie te tippen over Billy’s betrokkenheid bij de dood van Rob. Het levert haar een pijnlijke ondervraging door rechercheur Alex op, maar Billy bluft zich er doorheen. Als ze woedend verhaal komt halen bij Ludo, heeft hij haar spullen al ingepakt klaar staan. Voor hem geen vrouwen meer, hij laat zich niet meer naaien.

Nina's twijfelende tweede hand

Over naaien gesproken, door alle ellende in haar familiekring komt Nina totaal niet aan werk toe. Best vervelend, want La Nina dreigt een enorme klus mis te lopen als ze niet op tijd ontwerp pitches indient. Puck biedt aan die klus op zich te nemen, maar krijgt er al snel spijt van als ze merkt dat ze totaal geen inspiratie heeft. Uit bittere noodzaak baseert ze ongevraagd haar designs op Nina’s oudere werk.

De perfectionistische fashionista is daar absoluut niet blij mee en vreest voor haar goede naam, tot de pitches wonder boven wonder geaccepteerd worden. Nina is zo blij dat ze Puck zelfs eigenhandig de ontwerpen in elkaar zetten. Dat eervolle klusje levert nog veel meer stress op als ze de specialistische naaitechnieken niet blijkt te beheersen. Overspannen zit ze in haar atelier tot Daan langskomt en haar op speelse wijze vertrouwen geeft dat haar manier óók goed is. Nina is wonderwel tevreden met het eindresultaat.

Kimberly's bespottelijke therapie

Vorige week zorgde Kimberly er voor dat Harma geen zelfmoord pleegde. Deze week besluit ze de eenzame, sociaal geïsoleerde tiener te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen met een bizar therapie idee dat ze besluit te vloggen. Kimberly laat Harma eerst haar diepste onzekerheden op een shirt schrijven dat ze daarna aan moet trekken in een vol CS om zo een stoere daad te stellen. Harma voelt zich vreselijk bekeken en voor schut staan, zelfs Pucks goedbedoelde woorden helpen niet. Na een scheldpartij stormt ze weg en als Kimberly haar later in de Koning sympathiek probeert te benaderen, geeft Harma haar zo’n harde duw dat ze van de barkruk tegen de jukebox gelanceerd wordt.

Laura ziet het gebeuren en grijpt in. Ze wil precies weten wat er aan de hand is en besluit Kimberly te helpen om Harma een beter zelfbeeld te geven. Laura laat haar een lijstje maken van dingen waar ze blij van wordt. Taarten bakken blijkt bovenaan te staan en  onder toeziend oog van Laura en Kimberly pakt ze haar oude hobby weer op. Al vloggend legt Kimberly het bakavontuur vast. Harma blijkt een natuurtalent met niet te versmaden baksels die door heel Meerdijk gretig aftrek vinden. Gesterkt door alle positieve feedback, besluit Harma dat de bakvlog online mag en dat ze heus wel wat waard is.

Amir ontwijkt weer eens

Ook bij Amir lijkt de therapie niet aan te slaan. Terwijl Bing zijn overbezorgde vrouw Sjors helpt wat te  ontspannen, gaat Amir naar het ziekenhuis voor zijn eerste bijeenkomst van de lotgenotencontactgroep. Ver voor de start van de meeting wil hij ‘m al smeren, maar een toevallige ontmoeting met Lucas zorgt ervoor dat hij toch gaat. Lucas probeert hem te steunen, maar de Afghaanse arts is er van overtuigd dat niemand hem daar echt begrijpt. Hij stormt halverwege weg en liegt tegen Sjors dat het super goed ging en dat het echt al geholpen heeft. Terwijl Sjors tevreden denkt dat er betere tijden op komst zijn, belt Amir stiekem naar de groepsleider om zich permanent af te melden.

Valentijn in de val

Valentijn maakt zich ook deze week weer niet populair. Jojo is woedend als ze ziet welke foto van haar is gebruikt voor de poster van Diabetes Live: insuline spuitend en wel. De posters hangen door de hele stad en ze schaamt zich rot. Valentijn doet alsof z’n neus bloedt en geeft de fotograaf de schuld, maar Jojo is klaar zich terug te trekken uit het benefietconcert. Als haar broer Bing echter meent dat de foto juist goed is, krabbelt ze terug. Maar dan heeft Rover al ontdekt dat Valentijn lang niet zo liefdadig is als hij doet voorkomen. Bij een check van de Grapjassen boekhouding ontdekt Rover dat de bankrekening van het vlogkanaal zo goed als leeg is en dat er geld is gestort vanuit de stichting Diabetes Live… een rekening die Valentijn beheert. Hij confronteert Valentijn die uiteraard weer eens ontkent, maar Rover eist dat ‘ie de bankpas afgeeft anders onthult hij deze zoveelste smerige streek van de jonge Sanders.

Tiffy in de knel

Lucas en Tiffy besloten vorige week samen te gaan wonen in het Paleis, maar Lucas was in de haast vergeten dat de rest van de bewoners te vertellen. Tiffy raakt dan ook helemaal uit balans als Kimberly en Shanti hun ongenoegen uiten. Tiffy voelt zich niet welkom en vertrekt huilend naar haar vader die klaar is om Lucas wat aan te doen: dit is het zoveelste bewijs van zijn ondoordachte en onverantwoordelijke gedrag. Shanti voelt zich vreselijk en gaat zelfs langs bij haar ex Anton en Linda om Tiffy terug te halen.

Ondertussen zit Daan ook omhoog: hij moet weg bij Bing en Nina maar wil toch dicht in de buurt van Nina blijven. Daarom besluit hij zich op handige wijze bij het Paleis naar binnen te praten. Als niemand thuis is, tekent hij alvast uit hoe de grote zolder van het pand met gemak verbouwd kan worden tot een loft voor een jong gezin. Ideaal voor hem en Louise. Als Lucas helemaal in paniek thuiskomt vanwege de situatie met Tiffy, legt Daan hem het plan en de bouwtekening voor. Lucas mag doen of ’t zijn idee is, als Daan en z’n kindje maar op zolder mogen. Na heel wat kunst en vliegwerk krijgen ze Tiffy mee terug, maar Shanti voelt dat het huis veel te druk wordt. Zeker als ze bij binnenkomst Daan met Puck zien vrijen.

Shanti maakt het goed

Nu Rob en Carmen geen dreiging meer vormen, kan Billy eindelijk de band met haar dochter Shanti aanhalen. Ze vertelt Shanti in geuren en kleuren waarom ze met Ludo moest trouwen en wat er de afgelopen weken allemaal speelde. Shanti reageert weinig begripvol: ze is boos dat haar moeder weer tegen haar gelogen heeft, zelfs voor d’r eigen bestwil. Billy probeert het goed te maken en biedt zelfs aan een eigen appartement en nagelstudio voor haar te kopen. Shanti zit niet te wachten op die cadeautjes van crimineel geld en stormt weg. Niet lang daarna komt ze tot inkeer en zoekt ze haar moeder in het park op met twee stukjes taart van Harma. Ondanks alle verschillen houden ze tóch van elkaar.

Janines laatste groet

Aan het eind van de week komt Janine langs met Linda en Anton om haar spullen uit huize Sanders te halen. Terwijl Linda en Janine gaan pakken, neemt Anton zijn vriend mee voor een potje golf. Ludo houdt zich groot: het is jammer dat ’t zo gelopen is, maar hij heeft er vrede mee. Voor hem geen vrouwen meer. Janine heeft er meer moeite mee. Als alles gepakt is, schrijft ze een afscheidsbrief aan Ludo. In huize Bouwhuis wacht Nina met taarten van Harma. De vrouwen maken er samen het beste van terwijl Ludo alleen in een leeg huis de brief leest en tegen zijn tranen vecht.En verder: Rik heeft door dat Daan verliefd is op Nina, Linda vliegt Shanti niet meer aan en Nola’s spreekbeurt over worteltaart is mede mogelijk gemaakt door CEO power koppel Bing en Nina.

Meer over:

Reageren