Meerdijkers shoppen bij MD Supermarkt

Lidl verdwijnt uit beeld bij GTST

De sponsordeal tussen Lidl en GTST is verleden tijd. De supermarktketen is niet langer te zien in de soap en ook de Meerdijkers doen hun fictieve boodschappen in een even zo fictieve supermarkt.

Eind vorig jaar baarde Lidl behoorlijk wat opzien door een filiaal te openen in het soapdorp. Ineens speelde een groot deel van de verhaallijnen zich af in de supermarkt, wat tot de nodige hilariteit leidde bij kijkers die zich verwonderden over de plotselinge overvloed aan product placement.

Q Bouwhuis

Daarnaast werd de sponsorafspraak met Lidl ook gebruikt om het nieuwe personage Q te introduceren. Hij begon als mysterieuze vakkenvuller, maar de door Max Willems gespeelde betweter bleek familie van Anton Bouwhuis. Q is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in de soap, maar hij was lange tijd ook de hoofdrolspeler in de Meerdijk app waar hij gevolgd werd onder werktijd. Dat leidde tot intrigerende verhaallijnen waarin een personeelsuitje werd gepland, er romances tussen de vakkenvullers heerste en Q het zelfs wist te schoppen tot vers verantwoordelijke (foto).

MD Supermarkt

Oplettende kijkers merkten al op dat Q de laatste weken niet meer te zien was tijdens zijn werk. Ook lopen Meerdijkers niet langer door het beeld met boodschappentassen vol lekkere weekaanbiedingen van de prijsvechter. De nieuwe, favoriete supermarkt in huize Bouwhuis is zelfs niet meer Lidl maar de fictieve MD Supermarkt.

GTST Linda halfvolle melk


Overigens huilt Linda niet om het vertrek van de Lidl, maar omdat ze verraden is door dochter Sam.

En daar kan zelfs een pak halfvolle melk niks aan doen. 

Meer over:

Reageren