Na succes Linda, Roos en Jessica...

Linda Dekker gaat weer zingen in GTST

25 januari 2019 10:57 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Babette van Veen scoorde in de jaren 90 als lid van soaptrio Linda, Roos en Jessica een wereldhit in Nederland met Ademnood. Nu neemt Linda Dekker opnieuw de microfoon ter hand.

Volgende week donderdag waagt Linda zich in GTST aan een ontroerende ballad tijdens een grootschalige karaoke avond in Boks. De aflevering is nu al te zien op Videoland.

Relatiecrisis

Meerdere Meerdijkers zingen volgende week een liedje. Zo blijkt muziek essentieel in het lijmen van de gebroken relatie tussen Lana (Faye Bezemer) en Q (Gio Kemper). Hij maakte het uit nadat zij hem laxeermiddel toediende zodat hij een belangrijke opdracht in New York zou mislopen. Q kon dit lief bedoelde gebaar niet waarderen, maar als ze samen een gevoelig liefdesduet zingen, lijkt alles ineens te veranderen.

GTST Q Lana karaoke

Anton en Linda

Ook Anton (Joep Sertons) en Linda gaan door moeilijke tijden sinds Anton zich door een midlifecrisis worstelt. Linda probeert haar relatie een boost te geven door het gevoelige Don't dream it's over te zingen. De 80s klassieker van Crowded House klinkt behoorlijk goed, zelfs als Anton er tegen wil en dank een duet van maakt.

GTST Linda karaoke2

Hartenvrouw

Buiten Meerdijk is Babette nooit gestopt met zingen en optreden. In 2014 bracht ze nog het album Hartenvrouw uit en toerde ze met een gelijknamig theaterprogramma door het land. Ook vertelde ze afgelopen juni tijdens een GTST Facebook chat met fans dat ze nog steeds geregeld zingt, maar dat er nog niet direct plannen waren om Linda een liedje te laten doen. Daar komt volgende week verandering in.

Babette's Crowded House cover is donderdag 31 januari te horen in GTST op RTL 4.

Lees ook: En er gebeurt nog veel meer in Meerdijk.

Meer over