Geen SinterJef...

Medische crisis belemmerde GTST-comeback Bartho Braat

1 januari 2020 11:49 | soap | Door Jef Willemsen

© ANP
Bartho Braat (68) was gevraagd voor een terugkeer in GTST, maar moest vlak voor de opnames vanwege een acuut medische noodgeval afzeggen.

In gesprek met Story onthult Bartho wat hem de afgelopen maanden is overkomen. 

Darmproblemen

Het was de bedoeling dat Braat ook dit jaar weer zijn opwachting in het soapdorp zou maken rond Sinterklaas. Bartho was ook al geboekt voor opnames tot hij in het weekend voor de eerste draaidag in het ziekenhuis belandde. De acteur had last van darmproblemen die in eerste instantie niet correct werden gediagnostiseerd.

Spoedoperatie

Uiteindelijk werd duidelijk dat Bartho een blokkade in zijn darmen had. Op de maandag dat hij verwacht werd op de set, onderging hij een spoedoperatie waarbij zijn darmen met succes verlost werden van de opstopping. De schrik zit er nog goed in: "Het had echt niet veel langer moeten duren, ik was er bijna geweest!" 

Wilbert Gieske

Met Bartho in de lappenmand zaten de makers van GTST ineens met de handen in het haar. Gelukkig kon Braats soapbroer Wilbert Gieske op het laatste moment bijspringen. Hij nam als Robert Alberts de honneurs waar en zette zijn eigen versie van de goedheiligman neer

Meer over